Şimdi Ara

p4 3.0 ghz oc de 105 dereceyi gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mrb arkadaşlar p4 3.0 ghz işlemcim var..ilk defa voltaj ayarlarını kurcalamadan 3.6 ghz e çektim..save ledim bios tan sonra sistem yeniden başlarken açılmadı sistemde çok gürültülü bi ses vardı..kapattım sistemi 2 dk sonra tekrar açtım direk biosa girdim işlemci 105 dereceydi direk kapattım sistemi.işlemciye pasta sürdüm fanını temizledim yarım saat sonra açtığımda problem yoktu..arkadaşlar bir işlemci için 105 derece biraz fazla değilmi ? bunu merak ettim.yardım edenlere teşekkürler..

• quote:

Orjinalden alıntı: FeCkhO

mrb arkadaşlar p4 3.0 ghz işlemcim var..ilk defa voltaj ayarlarını kurcalamadan 3.6 ghz e çektim..save ledim bios tan sonra sistem yeniden başlarken açılmadı sistemde çok gürültülü bi ses vardı..kapattım sistemi 2 dk sonra tekrar açtım direk biosa girdim işlemci 105 dereceydi direk kapattım sistemi.işlemciye pasta sürdüm fanını temizledim yarım saat sonra açtığımda problem yoktu..arkadaşlar bir işlemci için 105 derece biraz fazla değilmi ? bunu merak ettim.yardım edenlere teşekkürler..

- Orjinal fanla overclock yaparsan öyle olur. Büyük ihtimalle işlemcin prescott. Başka fan al. Ben çok araştırdım ve zerotherm cf900 aldım. İmzamda var. Sırf overclock için. 105 derece fazla. ama çok zarar verdiğini düşünmüyorum. Normalde o sıcaklıkta fazla durmamalı bence.

- 3.6 çok bir yükseltme değil. O işlemciyi 6 küsür ghz'lerde çalıştıranlar var. ideal 4ghz bence. İyi bir fanla bunu yaparsın. Akasa'nın 40 milyonluk fanını öneririm veya çift çekirdekli işlemci aldığındada kullanabileceğin benim önerdiğim 65ytl'lik fanı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkaya -- 7 Haziran 2008; 14:52:24 >

• quote:

mrb arkadaşlar p4 3.0 ghz işlemcim var..ilk defa voltaj ayarlarını kurcalamadan 3.6 ghz e çektim..save ledim bios tan sonra sistem yeniden başlarken açılmadı sistemde çok gürültülü bi ses vardı..kapattım sistemi 2 dk sonra tekrar açtım direk biosa girdim işlemci 105 dereceydi direk kapattım sistemi.işlemciye pasta sürdüm fanını temizledim yarım saat sonra açtığımda problem yoktu..arkadaşlar bir işlemci için 105 derece biraz fazla değilmi ? bunu merak ettim.yardım edenlere teşekkürler..

İçlemci nedir tam olarak ismi? P4 631 Cedar Mill örneğin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor_no -- 7 Haziran 2008; 18:10:29 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratkaya

quote:

- Orjinal fanla overclock yaparsan öyle olur. Büyük ihtimalle işlemcin prescott. Başka fan al. Ben çok araştırdım ve zerotherm cf900 aldım. İmzamda var. Sırf overclock için. 105 derece fazla. ama çok zarar verdiğini düşünmüyorum. Normalde o sıcaklıkta fazla durmamalı bence.

- 3.6 çok bir yükseltme değil. O işlemciyi 6 küsür ghz'lerde çalıştıranlar var. ideal 4ghz bence. İyi bir fanla bunu yaparsın. Akasa'nın 40 milyonluk fanını öneririm veya çift çekirdekli işlemci aldığındada kullanabileceğin benim önerdiğim 65ytl'lik fanı...

Öneriler için çok saol yalnız 6 küsür ghz e nasıl çıkıyo p4 3.0 2 katı yani şaşırtıcı..

• 100 derecede sistemin açmaması lazım ama? belki bi anlık olmuştur.. yoksa direk kilitlenir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: GnRh

100 derecede sistemin açmaması lazım ama? belki bi anlık olmuştur.. yoksa direk kilitlenir..

zaten sistemi açtım direk biosa girdim derecesi 105 i gösteriyordu..direkt olarak kapattım.
  • ben kendi fanıyla 5.02 yaptım oyun oynuyamadım tabi 60 derece olunca reset atıyodu ama 4.00 da rahat rahat oyun oynuyorum max 53 derece oluyo ama en düzgün 3.80 de çalışıyo hiç bir problem yaşamadım 1 yıldır 3.80 de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forax -- 12 Haziran 2008; 14:21:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Intel P4 511 2.8@3.5Ghz overclock
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.