Şimdi Ara

P35-DS3L lütfen bir bakın içeri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayhın akadaşlar. büyük bir heyecanla ve bütçemi zorlayarak aldığım sistemim bana şu çekillerde sorun yaratıyor.
    C2D 6550 gigabyet P35-DS3L ve 2x 1GB 800 mhz twinmos ram. amaç dual kullanmak. sounlarıma gelince:
    sistemi getirdim ve kurdum. ya allah bismillah start dedik. XP kurmaya çalıştık. '' kur dosyaları kopyalıyor'' bölümünde özellikle % 65 den sonraki kalan %35 lik dilimin herhangibir yerinde dosyalar kopyalanamadı! ( CD den veya XP CD sinden kaynaklanmıyor eminim! ) birka. keç esc ile geçiyorum mavi ekran hata kodunu göremeden. kazımaya başladık. bi ara geçer gibi oldu. xp nin yükleme ekranında ''aygıtlar yükleniyor'' kısmında da yine mavi ekran veya restart. ramleri başka bir sistemde denedik birisi sorunlu çıktı şükür dedik. şimdi garantiye gitti. eeeee ramsiz kaldık. sora eski big. ın 533 mhz lik 512 mb lık iki adet ( 1 GB ) rami ni sisteme taktım. düşündüm ki 533 desteklemez.. ama çalıştı. XP bu sefer vistada dahil!! sorunsuz kuruldu. bir önceki twinmoslar la vista kurulamadıı... şükür paçayı ucuz yırttık derkene bu sefer de windows ortamında restart atmaya başladı... sistem boşta iken restat yok ama büyük bi dosya kopyalamaya kalktığımda ya atıyorrr ya atmıyor.. ...artık şüphelerim hardiske yönelmeye başladı. neyse sonra 512 533 mhz lik ramlerden birini çıkarttım. sistemi tek ram ile kullanmaya başladım. bu sefer sistem de ne restart var nede başka bişi. şu an normal gibi en azından.. peki bu sistem iki adet 533 mhz 512 ramlik modüllerde sorun yapma olasılığı varmıdır? ve bu anlattıklarım la ilgili anakarttan şüphelenmelimiyim????

• bence sen PSU dan şüphelen. Kaç watt'lık psu, bir de markası nedir?
  • 550 watt FSP
  • PSU iyi. O zaman başka bir sağlam cd'den XP kur bir de o şekil dene eğer yine aynı hata ile karşılaşırsan veya xp kurarken bir hata ile karşılaşırsan muhtemelen HDD.. Yok eğer kurulum bitti ve aynı sıkıntılar devam ederse anakart ı aldığın yere bi götürüp test ettirme imkanın varsa test ettir.
  • malesef test ettirme şansım yok. 3. sağlam Cd denendi. şimdilik 512 mb la 533 mhz ile sağlam gidiyor. stabilde. bakalım garantiden ramler gelince ki kingston 800 2 GB ile değitriticeğim. o zaman bi değişiklik olacakmı. yalnız power suply arızalanmıştı 2 ay önce. start almıyordu. uzman bir teknik servise gösterdim. 40 dk da halletti. bir kondansatör değişti. garantide verdi güvenle kullanabilirsin diye. birkez daha gönderip uçlarındaki voltaj ve amperleri kontrol ettireyim bari. ama hala yüksek ihtimalle ramlerden kaynaklanıyor gibi?
  • ,.,ne kurt düşürmek gibi olmasın da belki anakarttır.
  • oy oy oy
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki P35 DS3L 533 mhz desteklemiyor diyor sitesinde. yada en azından böyle bi ibare yok. 667 den başlıyor... b en şu an çalıştırabildim. ve win ortamındaki dengesizlikler restart lar bundan kaynaklanıyor olabilir mi. bu arada super pi de 4m de kilitleniyor yada restart atıyor..
  • arkadaşlar.... mavi ekranda şu şekilde bi kode gördüm... 0x0000008e
  • mavi ekran ram hatasıdır. hata ramlerden kaynaklanıyor olabilir. ama diğer 533 mhz ramlarlede aynı sorunu yaratmaya başladıysa anakart ve işlemci çok ısınıyorda olabilir. bunuda göz önünde bulundurmak lazım böyle bir sorunuda yoksa anakartı başka birinin bilgisayarında bir dene aynbısı oluyorsa sorun anakarttandır.
  • anakart değil sorunu, ben PSU diyorum. Başka bir psu ile deneme şansın varmı? mevcut psu nu yaptırdığın kişiye götür bi test ettir
  • sayın arkadaşlar
    anakartım şu anda tek 512 mb 533 mhz lik ramler ile sorunsuz çalışmaktadır. everets den baktım. gigabyte den baktım anakart minimum 667 destekliyo neyse ki çalışıyor. sistemde far cry - generals zero hour cod 2 oyunlarını denedim. uzun bir müddet oynadım düşük ram olduğu için açılış ve kapanışda yavaşladı çok normal ama restar veya mavi ekrana karşılaşmadım. sonuç olarak anakartım sağlam. sorunlu ram zaten garantide. iki 512 533 ler sorun çıkarttı. şu an çok güzel gidiyor. şkür diyorum allah ya.. yorumda bulunan arkadaşlar için çok teşekkürler. bu gece uyku girecek...!!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.