Şimdi Ara

ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ iyi mi ? ( ÖZYEĞİN vs ODTÜ vs İTÜ ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
4
Favori
16.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İTÜ'nün nesinden menun kalmadınız? Devlet okulu olmasıyla ilgili imkan yetersizliğinden mi yoksa sizin bölüme özel mi sorun? Öğrenci profili veya İngilizcesinin yetersiz olması mı yoksa?

    Etiket değeri yüksek, öğretim üyeleri sağlam, ulaşımı ve yeri mükemmel olan bir üniversite İTÜ, o yüzden soruyorum.
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Ayazağa kampüsü yemyeşildi, çok hoş.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Biliyorum yerini, çok yakın bana. MEF ve Beykent de var yine İTÜ'ye çok yakın olan. Sadece yeriyle bitmiyor ne yazık ki olay
    Arkadaş memnun kalmadığı yanlarıyla ilgili özelden detaylı cevap verdi.

    Kısaca arkadaşın mesajlarından anladığım kadarıyla sorunlar şöyle:
    1- Okulda İngilizce çöp, hazırlık atlama sınavı da çok basitmiş
    2- Öğrenci düzeyi havuz derslerinde çöp
    3- Hocalar bile doğru dürüst İngilizce konuşamıyormuş
    4- Yurt imkanları sanırım kısıtlı ve yazmadığınız yüksek fiyatlı yurtlar çıkabiliyormuş vs...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 9 Ekim 2018; 17:14:28 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Koç Sabancı Boğaziçi Bilkent Odtü Özyeğin Galatasaray Tobb dan sonra genel olarak itüyü önerebilirim, ama atıyorum konu bilgisayar mühendisliği ise itü galatasaraydan özyeğinden vs. öndedir.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar müh. için bu sıralamayı mı yaptınız?
    Sabancı'yı Boğaziçi'nin önüne koyan, Bİlkent'i Boğaziçi'nin arkasında bırakan nedir tam cevap veremiyorum ben düşününce bu sıralamada.
    Benim kafamdaki sıralama Boğaziçi, Bilkent, Odtü şeklinde. Ankara!da otursam 1e Bilkent'i koyardım herhalde.

    Koç, Sabancı daha çok zenginlere hitap ettiği için çok kafa yormadım üstlerinde. Koç çok az burslu alıyor. Sırf paralıya dökmüş olayı.
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Sıralama genel olarak tüm bölümler için, bilgisayarı itünün önde olduğu bir yer belirtmek için örnek verdim.

    Doğma büyüme devlet okullarında okumuş biri olarak bunları yazıyorum;

    Devlet Okulu Öğrencisi kafasından kurtulun, paralı diye aşşağıladığınız dalga geçtiğiniz özel okullarda, özel kolejlerde, vakıf üniversitelerinde ne imkanlar var bir bilseniz...
    Uluslararası sıralamaları incelerseniz ilk 3 te özel üniversitelerin olduğunu açık ve net görürsünüz. Bu söylediğim sadece türkiye için geçerli değil, genel olarak ilk sıralar özellerle doludur MIT, Stanford, Harvard, Princeton, Yale, Columbia.... Yani dünyada da bu durum var, şunu kabullenin, birilerinin parası var ve parasıyla siz galatasaray lisesinde okumuyorsanız sizin aldığınız eğitimden daha iyi bir eğitim alıyorlar, bu kişileri aşşağılamaya çalışmak ( altını çiziyorum sadece çalışmak ), haset etmek yerine onlarla yaşamayı kabullenmelisiniz, ilerde ben nasıl çocuklarımı özele verebilirim, ben nasıl zengin olabilirim diye kendinize sormalısınız. Ayrıca bir üniversitenin ücretini yükseltmesi ve bursları azaltması o üniversitenin kendini geliştirmesi için daha fazla imkan yaratabilmesi demektir, bu Amerikada da böyle ücretler her sene artıyor, artan ücretler artan imkanları ve kaliteyi de beraberinde getiriyor

    Zenginlere hitap eden, ticarethane diye aşşağılağınız okullar ULUSLARARASI SIRALAMALARDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ.
    SABANCI ( Times Higher Education 2019 - Türkiye Birincisi, ilk 400 de yer alan TEK Türk Üniversitesi - )
    KOÇ ( QS 2019 - Türkiye Birincisi, ilk 500 de yer alan İKİ Türk Üniversitesinden biri, diğeri bilkent. )

    Açın linkedin mezun profiline bakın İtünün tonlarca mezunun sadece %15 i yurtdışındayken, küçümsediğiniz Sabancı ve Koç mezunlarının %26 sı yurtdışında.

    --- Kalan ortadaki 2 soruya da birazdan yanıt vericem, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 9 Ekim 2018; 18:44:26 >




  • Tamam yaz Özyeğin. Valla bişey demiycez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    --Sabancı öğrencisine boğaziçinden daha fazla imkan sunuyor, NEDEN ?

    -Yurtdışı konusunda;
    Boğaziçi ünivesitesindeki öğrencilerin tamamı ilk 1000 e girmiş başarılı öğrencilerden oluşuyor, bölümde 40 hoca var diyelim 90 öğrenci var 90 öğrencinin 60ı yurtdışına gitmek istiyor, hoca hangi birine referans versin ? Ya da öğrenci nasıl onca rakibi varken onların arasından sıyrılıp hocanın gözüne girsin de referans alsın ?
    -Boğaziçi bir devlet üniversitesi, son zamanlardaki ekonomik kriz sebebiyle eğitime ayrılan bütçe azaltılıyor, üniversitelerin ödenekleri her sene azaltılıyor, bunca zorluğun içerisinde araştırma yapmak, laboratuvara son teknoloji makineleri almak zor olmaz mı ? Sabancı ve Boğaziçindeki labları gezip görerek daha iyi anlayabilirsiniz, zira ben gördüm ve bunları söylüyorum aynı zamanda türkiyenin ilk insansı robotu da sabancı üniversitesinde yapılıyor.
    -Sabancı üniversitesinde çift anadal ve yandal imkanları sınırsız, sen ikinci sınıfta istediğin bölümlerin temel derslerini aldığın için bir sonraki senende çift anadal yapmak için yapman gereken tek şey, istemek. Boğaziçinde ise Elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyken, bilgisayar mühendisliği ile çift anadal yapmak emin ol ki bu kadar kolay değil, orada iktisat okuyan biriyle konuşmuştum, ben işletme çift anadal yaparım diyerek iktisat seçmiştim ancak hiç öyle olmadı, dersler zor ve kontenjanlar sınırlı seçiminizi ona göre yapın demişti.
    -Sabancı, öğrencisine staj bulmak, yurtdışına göndermek konusunda boğaziçinden daha çok istekli ve imkan sunuyor, eğer istersen okul kendisi ayarlıyor ( Koçta da bilkentte de durum böyle)

    -- Bilkenti boğaziçinin arkasında bırakan neden;

    Şehir faktörü, biri istanbulda sektörün kalbinde, diğeri ise ankarada. Bilkent her ne kadar yurtdışı konusunda iyi olarak bilinse de LinkedIn verilerine göre boğaziçinin bir tık gerisinde kalıyor ( Bilkent %20-%21 , Boğaziçi %25 ) Bilkent boğaziçinden çok daha kalabalık, okul kontenjanları rakiplerine kıyasla çok yüksek. Ama güçlü bir artısını da yazayım burs olanakları geniş ilk 10000 deysen sana cep harçlığı + 2 kişilik odalarda yurt bursu veriyor. Yani şehir faktörünü çıkartırsak eşit seviyede olabilirler, biraz da kişisel bir mevzu ama şöyle bir şey var;

    Boğaziçini beğenmezsen KOÇA BİLKENTE SABANCIYA TAM BURSLU GEÇİŞ YAPAMAZSIN.
    Koçu Bilkenti Sabancıyı beğenmezsen BOĞAZİÇİNE GALATASARAYA ODTÜYE İTÜYE GEÇİŞ YAPABİLİRSİN.

    Tercih yaparken son yazdığım iki cümleyi aklında bulundurmanı öneririm, saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 9 Ekim 2018; 19:11:57 >




  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Ne diyeceğimi bilemedim, buyrun gelin tartışalım, konuşalım, fikir alışverişi yapalım, birimizin bilgilerinden diğeri de faydalansın diyorum, bilgi paylaştıkça çoğalırmış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sheldon Lee Cooper -- 9 Ekim 2018; 19:35:56 >
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    ÖZYEĞİN ÜNİVERSİTESİ iyi mi ? ( ÖZYEĞİN vs ODTÜ vs İTÜ )
    Şu görüntüyü Koç Üniversitesi'nin sitesinden aldım. Okulun fiyatı 76.500 TL, 57 ücretli 8 tam burslu alıyor. Zaten burslu en son 208. girmiş.
    Ne deseydim hocam bu durumda okul için? Zenginlere hitap etmiyor da, ortadireğin ilk tercihi falan mı?

    Ben aşağılama amaçlı yazmamıştım. Okul neyse onu yazdım. Hadi Özyeğin yine hep yarı burslu alıyor fiyatı daha makul ama Koç için durum çok farklı.

    Amerika'daki okulları ve sıralamalarını biliyorum. Saydığınız o en iyi okullar need-blind admission yapıyor diye biliyorum, yani kabul aldıysanız bursu da veriyor ihtiyacı olana.
    Dünya Amerika'dan ibaret değil bu arada, Avrupa'da bedavaya eğitim var. Amerikalılar da o bahsettiğiniz, her sene okul fiyatlarının artması nedeniyle artık Almanya'ya, Avrupa'ya gidip okumaya çalışıyorlar. Amerika'da ortalama bir senelik Üniversite fiyatı 30 bin dolarları geçmiş durumda. Yanlışım varsa düzeltin ancak Amerika bu konuda en kötü yer olarak biliyorum. Bu kadar pahalı eğitim verip de alternatif sunmayan neresi var? Kanada mesela vatandaşsanız çok daha uygun oluyor. Japonya, Çin, Kore malum daha uygun fiyatlar. Avrupa zaten hem kolay kabul ediyor hem okullar bedava. Avustralya vatandaşa okul bittikten sonra maaşından azar azar keserek ödeme imkanı veriyordu... Amerika'da okul sonrası çok uçuk paralar kazanılabiliyor orası doğru. Ama aynı şekilde sosyal haklar da kötü durumda.

    Türkiye olarak neden başucumuzda olan Avrupa sistemi örnek alınmıyor da Amerika'ya özeniliyor ben anlamıyorum. Ben genelde ileride nasıl zengin olurumu değil de, bu adaletsiz düzen nasıl bitecek diye düşünüyorum.




  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Çok özür diliyorum, ben sizi yanlış sınıflandırmışım, kusura bakmayın, yazdıklarınızda haklısınız. need-blind admission ne yazıkki türkiyede applybau hariç sadece sınav puanına göre yapılıyor, birebir türkiyeye uyarlanmasını ben de çok isterdim. Avrupada bedava eğitim demişken ben de belçika düşünüyordum ücretler çok makuldü ama bunun için fransızcamı a3-b1 ingilizcemi de b2-c1 seviyesine çıkarmam gerek. Devlet sürekli eğitime ayrılan bütçeyi kısıyor, ülkede eğitimin en az önemsenen şey olduğunu düşünüyorum, insanlar uyanmaya başlarsa bir şeylerin farkına varırlar ve iktidarın oy oranları düşer, nasıl kötü bir zamanda yaşıyorsak, bütün kötü olaylar krizler felaketler bize denk geldi.
    Avrupaya gitmek günümüzde bizim ülkenin en iyilerinde okumaktan daha mantıklı, dili halledip gitmek lazım, hayırlısı.
  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Dil halletmek o kadar zor değil. Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Norveç, İtalya gibi seçenekler var.
    Ne yazık ki ülkemizin yaşadığı, varlığı inkar edilen ekonomik kriz nedeniyle buralara gitmek bile çok zor. Okul bedava olsa da 600-1000 euro arası aylık yaşam giderlerini ve ekstra okul harcı, uçak, kitap vs masraflarını karşılayabilmek gerekiyor.
    Sanırım yakında bu fırsat da kalmayacak. Önceden İsveç, Finlandiya da bedavayken paralı yaptılar mesela. Avrupa sadece Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşları için bedava olan sisteme doğru kayıyor. Az önce saydığım bazı ülkeler çoktan bu şekilde sisteme geçti, diğerleri de her an geçebilir diye düşünüyorum.
    Eğer imkanınız varsa, bence bu seçeneği değerlendirmemek hata olur. TL bu kadar değer kaybetmese ben de düşünüyordum ama şu anda pek olası gözükmüyor ne yazık ki.
    Amaç ille de Amerika ise Türkiye'deki iyi okullara girmek daha iyi bir seçenek olabilir gerçi. Avrupa'daki okullarda, o ülkenin anadilinde eğitim görürken yüksek notlarla mezun olmak kolay iş değil. Amerika'da genel olarak okullar kolaylıkla yüksek not ortalaması verdiğinden, diğer ülkelerden gelenlerden de çok yüksek GPA bekliyorlar.




  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Çalışmaktan gocunmam, part time çalışarak aylık gereken 700 doları bir şekilde bulurum ama benim için büyük sıkıntı dil olur, vakti zamanında dedem de babamı yurtdışına göndermiş ancak babam yurtdışında yapamamış, rahat edememiş ve dönmüş o yüzden benimde gitmemi çok istemiyor ancak dilleri halledersem beni gönderebilir, dedem babama sırtımdaki ceketi satar seni yine okuturum yeter ki sen iste diyen bir adammış o yüzden babam da bir şekilde elindeki imkanı zorlar dilleri halledip gitmek istersem beni gönderir ama ben halledebilir miyim bilmiyorum, ingilizce için kurs yeni başladı, fransızcada da kendi imkanlarımla azar azar ilerliyorum, internetten vesaire.

    Ama gidemezsem de üzülmem ülkemizin top okulları da en başarılı öğrencilerini az da olsa yurtdışındaki en başarılı yerlere doktoraya gönderebiliyor, en başarılı öğrenci olacağım kesin değil ama ortalama bir öğrenci olsam bile gerekli vizyona sahip olduğumu düşündüğüm için yurtdışındaki ortalama bir üniversiteye doktoraya gidebilirim, gerekirse 100 üniversite varsa, 100ü ne de başvurur, mülakatlarına giderim (kabul koşullarını biraz inceledim) elbet birinden kabul alırım diye düşünüyorum.




  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Hocam, bu arada şöyle birşey söyleyeyim, koçta anadolu bursiyerleri programı var, uzaktan bakınca 13 tam burslu az gibi duruyor ancak ücretli kontenjanından giren ortalama 10 öğrenci anadolu bursiyeri adı altında üniversiteye tam burslu olarak giriyor.
    Yani koç tam burs sayılarını arttırıp sıralamalarda düşmeyi istemiyor bunun yerine bursu da gerçekten ihtiyacı olan anadoludan gelmiş zor şartlar altında büyüyen insanlara veriyor. Zorluklara rağmen, sınavda başarılı olmuş insanları tercih ediyorlar.

    Detaylı bilgi için izleyebilirsiniz;
    Koç Universityyoutube
    Anadolu Bursiyerleri 2017 Mezunları
    https://www.youtube.com/watch?v=dlb7iHwXdQU&t=205s


    Bu yıl 350 den fazla öğrenciye bu şekilde tam burs veriliyor.
    Bana kalırsa bu sistem bahsettiğiniz need-blind admission sisteminin bir benzeri, ancak istanbul izmir gibi yerlerde yaşayan yoksul ailelerin başarılı çocuklarına da bu burs verilmeli diye düşünüyorum.




  • Sheldon Lee Cooper kullanıcısına yanıt
    Evet bu programı hesaba katmamıştım. 8 tam burslu var bilgisayarda, 13 derken başka bölümden bahsettiniz herhalde.

    Şurada 2017 bursiyerlerinin listesi var:
    Anadolu Bursiyerleri
    Page not found - Anadolu Bursiyerleri
    https://anadolubursiyerleri.ku.edu.tr/neler-dediler/2017-bursiyerler-tablosu


    Listeye göre İstanbul ve İzmir'den de bursiyer alınıyor. İllere göre bir kısıtlama yok programda. Ancak kalkınmada öncelik verilen illere öncelik tanınıyormuş.
    Bazı şartlar var gördüğüm kadarıyla:
    Lise son sınıfta olanlar başvurabiliyor, okul not ortalaması ve ilk 20 bin (tıpta 3 bin), bursa ihtiyaç duyması, referans mektupları vs.

    Değerlendirilmesi gereken bir burs, 10 kişi civarında fazladan bu bursla öğrenci alıyorlar listeden gördüğüm kadarıyla.




  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Anadolu bursiyeri programıyla bazı bölümlerde dengeliyor gibi ama mühendisliklerde burs oranı anadolu bursiyerini saysak bile bilkentten geride.

    80+ Ortalama, İlk 20000 sıralama ve maddi yetersizlik gerekliymiş ben de baktım şimdi, buna başvururum kesinlikle ama bana çıkar mı bilemem...

    bir de yurt bursu + kitap bursu + cep harçlığı da veriyorlarmış, Hoş.
  • Oturup bilgisayar mühendisliği kontenjanlarına baktım.Tobb un puanı az kişi aldığı için yüksek lafını kim çıkarttı anlamadım.Tobbun burslu kontenjanı Özyeğinin 3 katı,Sabancının ve Koçun 2 katı.Boşa sallamadan önce az araştırın.
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    şaheserim
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.