Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi Hakkında Merak Ettikleriniz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
5
Favori
4.993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ozyegin hukuk tam burslu mu istanbul hukuk mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Av. Harvey Specter

Hocam ozyegin hukuk tam burslu mu istanbul hukuk mu?

Bu sana kalmış. Ben olsam Özü hukuku seçerdim (ki geçen sene %50 burslusunu çok istemiştim olmadı 18binle kapattığından ötürü) ama bütünlemeler kalktı okulda ve hukuk gibi bir bölümde de bütünlemesiz bir öğrencilik hayatı sıkıntı olabilir. Ama hazırlığı okumanı öneririm eğer ki Özü hukuk seçersen. Kayıp olarak görme her ne kadar zorunlu olmasa da hukuk için hazırlık, sen oku çok şey katar :)

• lucilled kullanıcısına yanıt
    Peki geldiğimiz sene hemen yarı zamanlı olarak çalışabiliyor muyuz okul içinde? Kütüphane vs?

• quote:

Orijinalden alıntı: lys2016tm

Peki geldiğimiz sene hemen yarı zamanlı olarak çalışabiliyor muyuz okul içinde? Kütüphane vs?

Tek kütüphane değil bir sürü çalışma yeri mevcut okulda. Öğrenci işleri, yurt müdürlüğü, mali işler gibi bölümler sürekli çalışacak öğrenci arıyor bunun için (iş imkanları, stajlar, mülakat workshopları, cv yazma hazırlama workshopları) kurulan bir bölüm var adı Professional Development. Sene içinde okulda ve okul dışındaki bütün iş&staj olanaklarını mail atıyor size. Siz de onlara Cv'nizi gönderiyorsunuz kriterlere bakarak geri dönüş yapıyorlar. Şu an yaz olmasına rağmen dün 3 tane staj ve iş maili geldi çok ciddiyim :D

Ekleme: ss burda
    hizliresim.com
    image - Hızlı Resim
    http://hizliresim.com/l15W2J

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucilled -- 15 Temmuz 2016; 14:45:57 >

• Endüstri Mühendisliği nasıldır hocam okulun methini cok duydum bu arada cok faydali bir konu tekrar Teşekkürler :)

• Craigcool C kullanıcısına yanıt
    Endüstri Mühendisliği ve işletme okulun en fazla piyasası olan iki bölümüdür. Bu ne demek, okul daha çok yönetim ağırlıklı(finansal, işletmesel, sektörel) dersler verdiği için okulun yapısına en uygun iki bölümdür. Ayrıca endüstri mühendisliği kulübü gayet aktif ama kulüple falan olacak iş değil en iyisi endüstri okurken okulu ve hocaları en güzel şekilde değerlendirerek unilever gibi bir firmaya kapağı atıp öğrenciyken hayatını garantiye alman. Zaten Unilever sene içinde geliyor seminerlere. Daha detaylı bilgi için okula gidebilirsin eğer İstanbul'da isen Altunizade'den ücretsiz servisler mevcut :)

Teşekkürler aciklamaniz icin inşallah tutacak istanbuldayim ben itu düşünüyordum ama tutmayacak belli gibi bu yuzden ozyegini cok istiyorum su an bakalim hayirlisi :)

• Craigcool C kullanıcısına yanıt
    Hazırlıkta sıkı tut dersleri, tercihler açıklandığında özü olursa pm at hazırlık konusunda daha detaylı konuşuruz :)

Tamamdir sağolun hocam

• Oncelikle cevabiniz icin tesekkurler.Hocam birde okuldaki halisahayi tenis kortlarini kullaniyomusunuz oraya girerken ucret oduyomusunuz? Atiyorum yurtta kaliyoruz aksam 8 gibi arkadaslarla halisaha yapmak istesek ?

• Av. Harvey Specter kullanıcısına yanıt
    Okuldaki yüzme havuzu, tenis kortu, futbol sahası, spor merkezi olmak üzere hepsi ücretsizdir. Yurtta kalanlar zamanının çoğunu bu dediğim yerlerde geçiriyor için rahat olsun istediğin zaman gidip faydalabiliyorsun

• quote:

Orijinalden alıntı: Av. Harvey Specter

Hocam ozyegin hukuk tam burslu mu istanbul hukuk mu?

İühf'liyim.Sitesinden baktığım kadarıyla Özyeğin'in akademik kadrosu bizimkine nazaran çok açık geride.Arkadaşın belirttiği gibi yemekler pahalı ve ulaşım sıkıntı orda,iühf için aynı şeyler söylenemez.Özyeğin'in dile özen göstermesi kıskandırmıyor değil ama

• salih uçan S kullanıcısına yanıt
    Hocam orda amfilerin durumu nedir kalabalık mı cidden bilmediğimden soruyorum, daha doğrusu öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı gibi kıstaslar devreye giriyor biraz da. Birisi 800 kişi alıyor diğeri 200 kişi. Tabi hocaların akademik geçmişi olarak kıyas yaptıysan o konuda bilgim yok

• quote:

Orijinalden alıntı: lucilled

Hocam orda amfilerin durumu nedir kalabalık mı cidden bilmediğimden soruyorum, daha doğrusu öğretim elemanı başına düşen öğrenci sayısı gibi kıstaslar devreye giriyor biraz da. Birisi 800 kişi alıyor diğeri 200 kişi. Tabi hocaların akademik geçmişi olarak kıyas yaptıysan o konuda bilgim yok

800 kontenjan düşürüldü geçen sene 650 kişi 1.öğretim alıyor okul.650 kişi okul numarasına göre tek-çift şeklinde 2 sınıfa ayrılıyor.Devam zorunluluğu olmadığı için sınavlar yaklaşıncaya kadar 100 kişi civarı gelir maksimum o da amfinin 1/4'ü olur.Önemli zamanlarda amfi fullense bile derste söz almak veya yer tutmak gibi sıkıntılara şahit olmadım.

Bilgi hukuktan bizim okula geçen birini gördüm. Ordaki ortamdan ve hocaların çok kasmamasından şikayet ettiği için geçmişti.Keza bir tarafta tüm sınıf seninle aynı seviyedeyken diğerinde tam burslu 15-20 kişinin azınlık olması beni de rahatsız ederdi.Açıkcası ön sıralardaki Bilkent,Koç hukuk tutmuyorsa aühf,iühf daha iyi tercih diğer özellere göre.

Her konuda haklısınız ama Özü, hukuk eğitiminde hazırlık gibi çok kastırıyor 100binden gelen de ilk binden gelen de afedersiniz köpek gibi gece gündüz çalışmak zorunda burada. Koç'un ücretlisinin geçen sene 13binle kapatma sebebinin büyük çoğunluğu da anadolu bursiyerliği ve eski bir fakülte olması. Özyeğin'de başladı o olaylara 5 sene içinde sıralaması düzgün şekilde (%25 ve burssuz adına söylüyorum) düzelecektir. Tabi seçim arkadaşa kalmış biz bütün detayları söyleyelim üstümüze düşeni yapalım :)

Hocam istanbul hukukun en buyuk avantaji egitim kalitesi ve yeri diger imkanlar acisindan ozu daha onde gibi ama tabi iki okulunda kendine gore avantajlari ve dezavantajlari var

• quote:

Kardeş antropoza mı girdin ne bu sinir ? Çık hava al biraz

Tebrikler çok iyi bir temsilcisin

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: menez323

quote:

Kardeş antropoza mı girdin ne bu sinir ? Çık hava al biraz

Tebrikler çok iyi bir temsilcisin

Kimse bana para vermiyor ya da al şu üniversiteyi tanıt diye bi görev vermedi ben de insanım, öğrenciyim elimden geldiğince ve bildiğimce buradaki insanların merak ettiklerini birinci elden söylüyorum kusura bakma seni memnun edememişiz üstelik zamanında bende Anadolu'da yaşadım ama sen ordan cımbızla anlamak istediğini seçip anlamışsın gelmiş burda kabadayılık yapıyorsun. Daha fazla uzatmazsan çok sevinirim sınav stresini başka yerde at nacizane tavsiyem.

Kabadayılık mi yapmisim sınav stresi mi

• hocam su trollere cevap verme kapatacaklar yazık olucak konuya.bu arada okulu 2 sene once gıdıp gormustum uzay ussu gıbı okul ve cok uzak nısantepeydı herhalde kadıkoyden ıett bınıp ınmısdık bu durakda okulun arkasından cıkdık
  • quote:

Orijinalden alıntı: falcon1881

hocam su trollere cevap verme kapatacaklar yazık olucak konuya.bu arada okulu 2 sene once gıdıp gormustum uzay ussu gıbı okul ve cok uzak nısantepeydı herhalde kadıkoyden ıett bınıp ınmısdık bu durakda okulun arkasından cıkdık

Hocam haklısınız o kadar emek verdim uğraştım 3-5 canı sıkılan eleman yüzünden saçma sapan muhabbetler dönüyor

Sabah saatinde mi binmiştiniz öğleden sonra mı ? Eğer öğleden sonra okula iett varsa ben bilmiyorum ve şu an elmas bulmuş gibi sevineceğim

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.