Öncelikle Merhaba arkadaşım İlkokulda bende senin gibiydim hatta 9.Sınıfta bile belkide şuan ki aklım olsa yollu diyebileceğim bir kızı götürebilirdim sıra arkadaşımdı sınıf hocası oturma düzeninde koymuştu inanır mısın kızla bu derece yakınken bile sadece arkadaş ve ufak konuşmalarla kaldım 10.sınıfta karışık sınıftan sayısal sınıfı seçtim bölüm olarak yeni insanlar kişiler ve 9. sınıftaki gereksiz insanlar süzgeçten geçmişti çünkü sayısalcılar genelde diğer bölümlere göre daha çok çalışmak zorunda kalırlar 10.sınıfta 2. döneminde güzel diyebileceğim bir kızla baya yakın arkadaş olduk o benim hayatımda dönüm noktası oldu hatta başlarda benden hoşlandıgını bile anlamadım salaklık budur ardından kardeş gibi olduk bir süre sonra belkide o kız sayesinde bir kızla öncelikle muhabbet edip 1 ay sürede ardından yüzyüze çıkma teklifinde bulundum hoşlandıgımı söyledim ve kız kabul etti ve ben başarılarımdan birini yakaladım fakat hala aşırı sosyal tiplerden değildim hala korkularım çekingelerim vardı o yaz yine manda gibi evde Bilgisayar başında takıldım ve o benim son bilgisayarla oyun oynadıgım zamandı okul tekrar başladı sınıf arkadaşlarımla cafe-Bar stili yerlere gitmeye başladım 11. sınıf yaz sonunda Body Building e başladım 2 ay civarı gittim zayıf biriydim hala öyleyim fakat eski çelimsizliğim yok artık berbere değil Kuaföre gitmeye başladım 20 tl veriyordum ama son kuruşuna kadar değiyordu ardından 12 sınıf başladı bu senede kendimi kıstım biraz yine gezip tozuyordum arkadaşlarımla fakat hala aşırı sosyalim diyemezdim 12.sınıfta bitti üniversiteyi kazandım bavulumu topladım geldim Trabzona geçmişte aldıgım kararları uyguladım kulağımı deldirmek istiyordum lisede yasaklamalar oldugundan gerçekleştirmemiştim kulagımı deldirdim özenti olurum yakışmaz diye bir çok kız arkadaşıma sormuştum ayrıca arkadaşlarımın çogu kızdır yakınlarda dahil beni en çok açan bu olmuştur gitar çalmayı ögrendim 6 ayda sakal bıraktım çok pahalı olmayan veya bir kaç olan yeni kıyafetler aldım bol bol kitap okudum 100lerce film izledim film kültürüm sayesinde konuşmayı açan ben oldum konuşmayı sen açarsan her zaman konuyu en iyi sen bildiğinden en etkili konuşmacı sen olursun unutma en son üniversitenin şenliklerinde karaoke yarışması var ona ismimi yazdırdım bir çok kişinin önünde şarkı söyleceğim normalde hatta yapmam dedigim birşeydi geçen veya önceki senelerde kendini kasarak bunu yapamam edemem diyerek hayatın geçmediğini anladım dogru olmaz yapamam demek senin 60 yaşında yaşlı bir insanın gençliginde yaptıgı ama şimdi yapmasının uygun olmadıgını söylemesi gibi birşeydir unutma genç yaşını yaşlı gibi olgun havasında yaşayıp yaşlılık yaşamında kuvvetin kalmadığında gençken yapmadıgın şeyler için mahvetme kendine bak örnek kaşlarının ortasında varsa al kimse aaa karı bu demelerine aldırış etme tabi kadın gibi kaşlarının şekili ile oynama sadece tek kaş ibaresi için dedim
Çok uzun oldu farkındayım
Yaşadığın yerden uzak bir semte git ve tanımadığın insanlarla olabildiğince konuş. Nasılsa bir daha karşılaşmayacaksınız korkacak çekinecek bir şeyin de olmaz. Konuşma açmak için de bolca film izleyip kitap okuyabilirsin. Zaten bir süre sonra film ve kitaplardaki olayları yaşamındaki olaylarla bağdaştırır ve sohbeti açmaya başlarsın. Burada anahtar kelime bağdaştırmak. Bir şeyleri bağdaştırabilmelisin ki daima sohbetin devamı gelsin, anlatacak, konuşacak bir şeylerin olsun. Sıkıştığın yerde de soru sorarsın şunu gördün mü, şunu yaptın mı, şunun var mı, şunu izledin mi diye, sonra bağdaştırmaya devam.
Bi özgüven konusuna daha yazmıştım.
Hitabım genellikle ' sen ' olacak ama bunları sana söylemiyorum, yanlış anlama.
Olaya, '' Ne yapsam bu kız bana verir, yada benden hoşlanır, benim gözlerimin içine bakar, ilgisin çekerim '' şeklinde bakılırsa, hiçbir zaman arzu edilenler gerçekleşmez.
Kısa süreli ilişkinin bile kalitelisin yaşamazsan, ileride yaşadığın kısa süreli ilişkileri bile arar olursun. Yapmacık olmamak, yapmacık bir kişiliğe bürünüp, istediğin için değilde, yaşadığın toplumun geneli öyle olmanı istediği bir tavır takınmaman lazım. Bu kaş yapacam derken göz çıkarmaktır, kişiliğini kaybedersen bi daha zor bulursun.
Ortamım olsun diye, ya kısacası '' herhangi bir şey olsun diye '' o doğrultuda hareket etmeyi seçersen, hayatının en büyük yanlışına ıslak imzayı basmış olursun.
Tipin kötüyse kötüdür. Konuşmayı bilmiyorsan bilmiyorsundur. Saçma sapan espiriler yapıyorsan saçma sapan espiriler yapıyorsundur. Standartın altındaysan altındasındır. Aşırı muhafazakarsan aşırı muhafazakarsındır. Dindarsan dindarsındır. Çok rahatsan çok rahatsındır.
Bunları saklarsan, benliğini kaybedersin.
O yüzden hayatta, uzun vadede kazanan insanlar, kendi hakkında yapıcı olmayan düşünceleri iplemeyen insanlardır. '' Ne kadarda tipsizsin laa '' diyen kızın lafına 8 buçuk saat düşünürsen, burnunun sağa doğru yamuk olduğunu bile farkedersin.
Rahat ol, rahat yaşa. İnsanın fikri neyse zikride odur. İçinden geçeni düşünmeden yap, kişiliğin ortaya serilsin. Bir ortamda kendi bildiğin doğruları, kendi üslubunla, kendi düşüncelerinle dile getir. Hareketlerin X kızını etkilemek ya da Y kişisinden takdir almak için değil, öyle biri olduğun için olsun.
Akabinde ortamın olurda istediğin ilişkileri yaşayabilirsen ne ala. Yaşamayazsanda bu sensin demektir. Sidikli bir cinsel organ için benliğini kaybetmektense, kadınları etkileyemeyen erkek olarak hayatına devam edersen, senden gerçekten etkilenen insan emin ol ki daha fazla olacaktır.
Böyle yaşarsan özgüven, sadece kendi kişiliğini sadece birine veya birilerine değil, tüm insanlığa göstermek için işe yarar. Herkese tek tek hitap edebilmek veya yakınlık kurabilmek için özgüven arayacağına, bunu kendi hayatını cesurca yaşayabilmek için kullanmak daha mantıklı gibi geliyor.
quote:
Orijinalden alıntı: Feel Me
Spor insanın özgüvenini ciddi anlamda arttırır. Güzel bir vücuda sahip olursun ayrıca kemikler gelişim gösterir spor esnasında ; böylece uzayabilirsin.
Maça gitmek binlerce kişiyle beraber bağırmak , rakibe küfür etmek özgüveni arttırır. Green Street Hooligans'ı izle mesela.
Beğenmediğin kızlarla antreman yapabilirsin. Dünyada tek kız o olsa yine bakmam dediğin bir kız bul onunla sürekli konuş , kızlar hakkında daha çok bilgin olur , tepkilerini vb. şeyleri öğrenirsin. O kızla zaten hiç bir erkek ilgilenmediği için o da seninle konuşup erkekleri tanımak isteyecektir. Karşılıklı yani...
Hiçbir muhabbet bulamayıp tıkandığın zaman karşındakine şakayla karışıp "ee hiç anlatmıyorsun ya" de. Bu hem karşıdakine senin gibi hissettirmeni sağlayacak , yani karşındaki içinden "ulan az mı konuşuyorum ben , çekingen miyim" diye düşündürmeni sağlayacak hem de her zaman işe yarar ve yeni muhabbetler açılır.
Gir D&R'a görevliye "beni sıkmayacak , kendime katkı yapacak bir kitap arıyorum" de , o işini bilir zaten. Olasılıksız sürükleyici bir kitap mesela. Kafka'nın Dönüşüm'ü de çok iyidir.
Bir de adamakıllı giyin. Aşırı baskılı tişört alıp altına kot giyip gitme bir yere. Sade giyin. Giyimde kural bence budur ; sadelik. Yuvarlak yaka tişört kötüdür mesela , omuzlarında asker rütbesi gibi şerit olan gömlek ve trençkotlarda berbat. V yaka ve polo yaka düz armasız tişörtleri tercih edebilirsin. Belli bir tarzın olsun.
Milleti güldürmek için cıvık hareketler , aptal konuşmalar yapma , bir gün gelir "ulan bunlar neden beni dinlemiyor" dersin kendine , ağır başlı ol.
Benden bu kadar. Her şey sende bitiyor , utanırsan , çekinirsen kaybedersin.
Sevdim bu fikirleri ayrıca cidden dersanede falan samimi olmadığım kızlara durduk naber falan demeye başladım.Ne çalışacaksın falan diyorum böyle olunca güven geliyor kararlıyım bu yaz %100 olmasa bile %75 aşmalıyım.Kızlarla rahat konuşabilmeliyim.
Ayrıca şimdi yüzmeye gitcem yazın da 1-2 aktivite de ayarlıycam.
Teşekkür ederim diğer arkadaşlara da.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme