Şimdi Ara

''Özgürlük'' Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Özgürlük, yapmak istediğin şeyi yapmak istediğin anda yapabilmektir.
    Saygı, kanun çerçevesinde vs. yapılan şeyler özgürlük değildir, sonuçta kanunlar özgürlüğü kısıtlamaktadır.

Bu noktada sormamız gereken soru budur; 'Özgürlük, gerçekten gerekli ve iyi bir şey midir?' Herkes aynı anda özgür olabilir mi? Eğer bir takım insanlar tamamen özgür olursa, bu, birçok kişinin çok fazla özgürlükten feragat etmesi anlamına gelir.

Basit bir örnek: 15 kişilik bir grupta, 5 kişi ikişer kişilik yemek yemek istemektedir, onların özgür olması, 10 kişinin yarım yemek yemesi anlamına gelir. >Bu nedenle en mantıklısı, herkesin özgürlükten biraz feragat etmesidir, ancak bu şekilde adalet sağlanabilir.

Peki bu 'adalet' sağlanabiliyor mu, hayır. Aslında bunun nedeni bazı insanların fazla özgür olması, bu noktada özgürlüğü de ölçülebilir bir şey gibi kullanıyorum, özgürlük derecesini, yapılmak istenen şeye yakınlık olarak isimlendirebiliriz.

Döktürüyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BalaNari -- 8 Şubat 2013; 15:07:06 >

• Tanrı'ya inanmanın da özgür bir seçim olduğunu bilmeyenlerin hakkında konuştukları bir şeydir.
  • kültür bilim hiç değişmemiş. hala mesaj silme devam ediyor. kültürden ve bilimden hala uzak..
  • Bazıları özgürlüğü "Başkalarının haklarına dokunmadan, başkalarını rahatsız etmeden" her istenilenin yapılması olarak nitelendirmiş. Buna katılmak elde değil. Aslında özgürlük, bana kalırsa "herhangi bir varlığın, kendine herhangi bir kısıtlama getirmeden istediğini yapabilmesi" olarak tanımlanabilir; ama nasıl her şeyin fazlası zararsa, özgürlüğün fazlası da zarardır ve bu zararı da başkalarının özgürlüklerini kısıtlamaktan başlar.
  • Benim haklarımın başladığı yerden karşımdaki kişinin haklarının başladığı yere kadar olan mesafedir. Aksi halde sadece birimiz özgür olabiliriz, diğerimiz olamaz.
  • Özgürlük ne kadar köfte o kadar ekmektir
    Herkes parası kadar özgürdür.
    Kimi baklava çalar senelerce hapis yatar kimi devleti milyarlarca dolar dolandırıp Fransada alem yapar.
  • yalnızca seni ilgilendiren konularda yalnızca senin seçimlerinin geçerli olabilmesi durumu
  • Dışarı çıkarken "nereye gidiyorsun?" denilmemesidir, sofraya oturduğumda yeşillik tarzı yemekler var ise yemek istememektir, başkasının haklarına dokunmamak şartıyla senin her istediğini yapabilme hakkındır..
  • Özgürlük görecelidir. Bana kalırsa özgürlük yaşadığımız dünyada yoktur.
  • Bana gore ınsanın ozgurlugu soz konusu degıldır. Nıhayetınde vucudumuz belırlı hormonlar tarafından bıle kontrol edılır. Vucudumuz bu kadar seye koleyken ozgurlukten bahsedılemez. Dusunmekte bıle ozgur degıl cogumuz. Ornegın toplumun buyuk bır kısmı henuz tanryı bıle sorgulayamıyor. Bazen bır kıza bagımlı oluyor zıhnımız. Kolelestırıyor hormonlarımız bızı. Bız beslenmeye, uremeye, barınmaya koleyız en basında. Bedensız bır bılınc sanırım ozgur olacaktır. Bu da henuz mumkun degıl.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özgürlük diye birşey yoktur. mutlak özgür tek varlık vardır. diğer varlıklar o ne isterse onu yaparlar..
    bizede şuan verilen seçme şansı, sadece irademiz neyse onu istiyoruz. ve yaratıcıda onun doğrultusunda yaratıyor.

bu da hoşuna gitmeyen olursa silinebilir.
  • Wonka’nın biletiymiş...

Küçükken çok çikolata aldırdım-aldım ama çıkmadı içinden
    Şimdi kızıma alıyorum ama biletten bahsetmeden. Çikolatanın da tadını almak gerek.

Sırf umudun enerjisiyle parıldamaya devam etsin diye
  • Özgürlük
    En abartısıyla yaratmaktır
    Burda bile,olamayız
    Yarattıysan,yaptıysan
    Bağımlısındır
    Yarattığına yada yaptığına
    Eğer yukarıdaki önerme yanlışsa
    Özgürlük yoktur
    İstenir,hasret çekilir
    Dahası vaad edilir
    Dedikya yaratılır
    Hayal bile olsa
    Özgürlük hayallerin
    Belki de en boş olanıdır
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.