Şimdi Ara

Özel Üniversiteye Gitmek İçin Tercihte İlk Sıraya Yazmak Şart mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
8.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Šimay

veterinerlik türkiye'de fazla iş görmüyor gel gör ki yurt dışında tıptan bile fazla puan istiyor sen biliceğin iş

:) Veteriner olanlar köşeyi dönüyor türkiyede :)
  • Hala aynı şeyi söylüyorsun hocam. Dediğin doğru da ben ondan bahsetmiyorum ki. Tercih listeni yaparken, evet puanlara göre değil, başarı sıralarına göre yapmalısın. Benim bahsettiğim şey ise, tercih listeni verdikten sonra ÖSYM'nin yapacağı yerleştirmede esas olan kimin yukarıda kimin aşağıda olduğudur. Benim 4. tercihim senin 1. tercihin olabilir, ama benim puanım ve dolayısıyla sıram senden daha iyiyse ve ilk 3 tercihime giremezsem, o bölüme giren ben olurum. Yani, arkadaşın başarı sırası geçtiğim senelerle karşılaştırınca tutuyorsa, istek sırasına göre kaçıncı sıraya koyarsa koysun, üstteki bölüm olmazsa, o bölüme büyük olaslıkla girer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

veterinerlik türkiye'de fazla iş görmüyor gel gör ki yurt dışında tıptan bile fazla puan istiyor sen biliceğin iş

tabi tabi... veterinerlik bu ülkede iş görmüyor...

veterinetlikten er geç mezun olmak zor değil.bir yerde veterinerlik polikliğini açmakta zor değil.şöyle bi durum var ki veterinerliğe rağbet fazlalaştırmak zor birşeydir .Kendimde evde hayvan besliyorum tanıdığım veterinerlerde var çok memnun değiller.ama çok güzel bi meslektir kendini geliştirmen çok önemli.Nerde açtığın önemlidir vs .vs

• Yani Parayla Değil Sırayla (Sıradan kasıt kaçıncı olduğundur )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

quote:

tabi tabi... veterinerlik bu ülkede iş görmüyor...

veterinetlikten er geç mezun olmak zor değil.bir yerde veterinerlik polikliğini açmakta zor değil.şöyle bi durum var ki veterinerliğe rağbet fazlalaştırmak zor birşeydir .Kendimde evde hayvan besliyorum tanıdığım veterinerlerde var çok memnun değiller.ama çok güzel bi meslektir kendini geliştirmen çok önemli.Nerde açtığın önemlidir vs .vs

Yok hocam bu saatten sonra benim fikrimi değiştirmeyin Veterinerlikten mezun olmak aslında çok zor dersleri tıptan daha zor. İstersen İst Üni Veterinerlik fakültesi sınav sonuçlarına bak. 300 kişilik sınıfta 240 kişi FF Yani "0" almış :D

Ama ben başaracağıma inandığım için yazıyorum.

Neyse konuyu değiştirmeyelim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: yoney

Hala aynı şeyi söylüyorsun hocam. Dediğin doğru da ben ondan bahsetmiyorum ki. Tercih listeni yaparken, evet puanlara göre değil, başarı sıralarına göre yapmalısın. Benim bahsettiğim şey ise, tercih listeni verdikten sonra ÖSYM'nin yapacağı yerleştirmede esas olan kimin yukarıda kimin aşağıda olduğudur. Benim 4. tercihim senin 1. tercihin olabilir, ama benim puanım ve dolayısıyla sıram senden daha iyiyse ve ilk 3 tercihime giremezsem, o bölüme giren ben olurum. Yani, arkadaşın başarı sırası geçtiğim senelerle karşılaştırınca tutuyorsa, istek sırasına göre kaçıncı sıraya koyarsa koysun, üstteki bölüm olmazsa, o bölüme büyük olaslıkla girer.

1. tercihe yazan kişinin senden sıralaması düşükse mantıken giremez zaten ama hani aranızda az bi fark var ise bir puan veya iki puan bu bi farklılık oluşturabilir.
    1.tercihe yazmış işte sen de 5.tercihe yazdın özel olduğu için değişebiliyor.Kısıtlı kontejyanlar özel de zaten öğrenci almak için elinden geleni yapıyor.Şöyle bi durum da var her sene özel üniversitelerin başarı sırası artıyor...
    Sıralamana ve puanına baktığımızda senin girmen daha mantıklı ama kendim yaşadıgım için kendi cevremde de böyle birşeyle karşılatıgım için dikkatli ol derim
    Öncelikle de istediğin bölümleri yaz tabii!!!

• Ya arkadaşlar nereden uyduruyorsunuz hemen bu tercih sırasında kim öne yazdıysa o girer olayını, tamam okumayan bir milletiz de kılavuzu da mı okumuyorsunuz?

http://a.imageshack.us/img267/2237/adszvnr.jpg

Bakın tercih sırasına gelene kadar önce ham puan, sonra da en çok etki eden testin ham puanı var. Bunların hepsinin eşit olması yüzde kaç ihtimal? Milleti korkutup ilk tercihlerini sildirteceksiniz yapmayın yazıktır :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: pasyrian

arkadaşım eğer birisi senle aynı puanı almışsa ve aynı yeri tercih etmişseniz kimin tercih sırası en üstteyse o yerleşir olay budur

klavuzu incelemeden milleti yanlış yönlendirmeyelim

puanlar aynı olurlarsa diploma notuna, o da aynı olursa ham puanına, o da aynı olursa yaşca küçük olanı alırlar
  • Puan falan önemli değildir kendinizi kandırmayın boş yere. Puanlar zaten tercihlerden sonra belli olur. Yoksa üniversiteler puan filan belirlemiyo.

Sistem sıra sana geldiğinde ilk tercihine bakar. Atıyorum x üniversitesi y bölümü ilk tercihin. İkinci tercihinde Maltepe'deki istediğin bölüm.

X üniversitesindeki y bölümünde kontenjan varsa direk oraya atar seni. Eğer orada kontenjan dolmuşsa Maltepe'deki bölüme bakar 3 kişilik dediğine. Senden önce 3 kişi yerleşmişse oraya, senin 3. tercihine bakar makine. Yok yerleşmemişse kontenjan varsa oraya girersin. Tamamen sırayla alakalı. Puanlar işin sadece göstermelik kısmı.

Not : Eğer puanlar aynısa (ki hiç zannetmiyorum çok düşük bi olasılık bu), klavuzda yazanı göz önüne alın. Değilse yukarda açıkladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 3 Ağustos 2010; 2:02:39 >
  • Tamamdır Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.