Şimdi Ara

Özel üniversite yazdım paramız yokmuş [EDİT GELDİ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
12.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
42 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Gerekirse rektöre veririm hocam obp kırılmasını göze alamam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Arkadaş hücreleri: Her bir kalburlu borunun yanında aynı ana hücrelerden ayrılmış olan, enine kesitte borunun yanında yuvarlak ve köşeli olarak görünen ve kalburlu boruya oranla daha dar, plazması daha zengin ve nukleusu daha büyük olan hücrelerdir. Sonbaharda, kalburlu boruların delikleri üzerine Kalloz maddesi birikir ve faaliyetleri sona erer. Ertesi yıl, genellikle bu borular faaliyete geçmeyerek civardaki dokular tarafından ezilirler ve yerlerine yenileri meydana gelir.
  • Arkadas Hucresi kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi şöyle 3k limitli kart çıkarda o aylık değil total. 3k çekebilirler kartından. O 3k borcunu ödeyince limitin tekrar 3kya çıkar. 1000 tl'sini ödersen(min ödeme yüzde 20) 1000 tl olur limitin. Limiti artırmanın yolu kartına para yatırmak. Eğer 22k yatırırsan kartına limitin 25k olur. Ama nakit paramız yok demişsin. Babanın hiç çevresi vs yok mu bir tanıdığının yanında sigortalı göstersin seni öyle kredi veya kredi kartı başvurusu yap.

Ama benim anlamadığım şu: 5k geliri olan birine bankalar 80kya kadar kredi veriyor. Aylık 15k geliri olan bir aile de bir şekilde alır diye düşünüyorum ben. Olmadı sağdan soldan borç alın zaten 1.5 aylık geliriniz okulun toplam ücreti.

Mantıklı olan böyle bir hesap, bölümün yükselişte olduğu belli, ben her sene aynı sayıyla yükselicek gibi bir şey demedim, her bölümün bir doyum noktası vardı mef eee'ninki belki de 150k olucak bu bilinmez, sadece 70k ilerliceğine ihtimal vermediği için geçen yıl 70k ilerlediğini belirttim, bundan önce de 30k'lık bir ilerleyişi olmuş. Büyük ihtimal 100k'dan aşağı düşmicektir zaten ama mef şu sıralar popülere yakın bir okul.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Anlafım hocam öyle takılıyodum ben de ama mefin yükselişinin içi boş olduğu için büyük ihtimalle bu sene patlayacak konu sahibine geçmiş olsun

Üniversite pek güvenmeyin hocam.Ben olmaz demiyorum ama çok sıcak bakmayın.
    Bunlar odemeni bir gün geçirtir,direk faiz yazan kurumlar.Dikkat edin!

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fabricioramirez F kullanıcısına yanıt

Hocam şimdi 3k limitli kart alsam ona taksit yaparlar mı25klık ücreti asıl sorun bu. Eğer yaparsalar her ay 3k yatırıp karta o şekilde ödeyebişriiz

Arkadaş hücreleri: Her bir kalburlu borunun yanında aynı ana hücrelerden ayrılmış olan, enine kesitte borunun yanında yuvarlak ve köşeli olarak görünen ve kalburlu boruya oranla daha dar, plazması daha zengin ve nukleusu daha büyük olan hücrelerdir. Sonbaharda, kalburlu boruların delikleri üzerine Kalloz maddesi birikir ve faaliyetleri sona erer. Ertesi yıl, genellikle bu borular faaliyete geçmeyerek civardaki dokular tarafından ezilirler ve yerlerine yenileri meydana gelir.
  • Arkadas Hucresi kullanıcısına yanıt

Hocam taksit için limitin olması gerekiyor. Okul ücreti olarak düşünme. 7k fiyatı olan bir pc baktın. Elindeki karttan max 3k'sını geçebilirsin. Limiti o kadar çünkü. Bunu aşmanın yolu nedir? kartına nakit olarak 4k yatırırsın. Bankanın limiti 3k, 4k da sen yatırdın oldu 7k. Taksit için de bankaya vade farkı ödersin. Ancak dediğim gibi yine de ürünün toplam fiyatı kadar limitin olmak zorunda. Yani okul ücretinin sadece 3k'sını o karttan geçebilirsin. 22k'sı için başka bir yol bulman lazım.

Eğer okulla anlaşabilirsen her ay 3k geçip ödeyebilirsin tabi. Ancak genelde bu işler 25k geçip buna banka üzerinden taksitlere bölmek şeklinde oluyor. Çünkü böyle olunca banka 25k'yı okula o ay ödüyor ve okul aradan çıkıyor. sen aylık 2100 tl(12ye bölünce) taksidi bankaya ödüyorsun. yani bankayla oluyor işin. Okulla konuşman en iyisi. Ancak 3k limitli kredi kartıyla pek olacak bir iş değil bu. Tefecilerin profesyonel iş yapanları oluyor. Onlara gitmeniz en mantıklısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 25 Ağustos 2021; 23:44:27 >

• Doğru diyonuz hocam sağ olun

• Mevduat blokeli kart denilen bir şey var. Bu arkadaşın çözümü bu. Okul ücreti kadar ya da o civar her neyse cash paranı alıyorsun gidiyorsun bankaya mevduat blokeli kredi kartı istiyorum işte şu limitle diyorsun bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 25 Ağustos 2021; 23:45:23 >

İyi de adam nakit yok diyor. 25k limitli mevduat blokeli kart için o kadar hatta daha fazla para yatırması lazım bankaya. Nakit olsa kredi kartıyla ne uğraşacak gider yatırır zaten parayı.

"Bloke teminatlı kredi kartı standart bir kredi kartına oldukça benzer, ancak ikisi arasındaki temel fark, bloke teminatlı kredi kartının limiti için belirli bir miktarda para yatırmak ve bu parayı blokeli bir şekilde hesabınızda tutmak zorunda olmanızdır. Bu tür kredi kartlarında limitiniz genellikle hesabınızda teminat gösterdiğiniz bakiyenin bir yüzdesi olur ya da bakiyenin tamamı ile aynı olabilir."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabricioramirez -- 25 Ağustos 2021; 23:46:30 >

Ha nakiti yoksa bilemiyorum bir mesajda 15k para giriyor demiş de 15k giren evin de bir köşede 25k parası olur demiştim.

Borçlara gitmiş paralar hocam arkadaş öyle diyor. Dediğim gibi nakit olsa zaten hiç sorun olmaz yatırır direkt. Bulunmayacak para değil, "modern" tefeciler biraz yüksek faizle verir o parayı.

Direkt yatırmak saçma mevduat blokelide faiz alabiliyorsun o paraya icbc öyle demişti bir ara bana. 12 ay taksitle odesen 5000 civarı getirisi olur sana faiz olarak o paranın yılda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kendinigelistirentasrali -- 25 Ağustos 2021; 23:53:42 >

Sizin gibi bilmeden yazan çok kişi vardır hocam

:(

• Öğrenciye 3k limitli kart falan vermezler.Ben okurken kyk hesabı ziraat 1000,okul kimliği kredi kartıyla beraberdi vakıfbank 400,enpara kartı almıştım dışarıdan ona da 400 lira limit verdiler.Hiçbiri de limit artırmıyordu ne kadar zorlarsam zorlayayım.Hangi okulları yazdın bilmiyorum ama bazı okullar dönem başı peşin istiyor parayı.

Orijinalden alıntı: Arkadas Hucresi

:(

Hocam şimdi size yapacaklarınızı adım adım yazıyorum iyi okuyun

şimdi yerleştirmeler açıklanınca okula gideceksiniz . Öğrenci işlerine çıkacaksın diyeceksin ki ben rektörlüğe dilekçe yazmak istiyorum ödeme problemiyle ilgili

öğrenci işleri sana bi dilekçe örneği verecek sende oraya yazacaksın

...... üniversitesi rektörlüğüne vs vs ödemi problemi yaşıyoruz . Ödemelerimin en azından 2 ay ertelenmesini talep ediyorum diye

sonra rektörlüğe bu dilekçe ulaşacak .

dilekçe rektörlükten bölüm dekanlığına aktarılacak . Dekanlık da bu dilekçeyi cevaplayıp önce ÖSYM ye gönderecek .

şaka şaka olum yok öyle bişi   

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kesinizmirliksk2 -- 26 Ağustos 2021; 0:10:17 >

• asertyu kullanıcısına yanıt

Kendimden yola çıkarak yazdım. Vakıfbank 2k, garanti 1300 tl limitli 2 tane kartım var.

Vurun hocam briaz da siz vurun :(

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.