Şimdi Ara

Özel üniversite mi devlet üniversitesi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kendı şehrimde özel'de mi okuyayım (12 bin tl) , yoksa şehir dısında devlette mi okuyayım , birden aklıma düştü , cevaplarsanız sevınırım

• ben de ikisi arasındayım şu anda şehirdışına yöneliyorum ama...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fahri abi

ben de ikisi arasındayım şu anda şehirdışına yöneliyorum ama...

Bi yerden bi yere tasınıyorsun onun psikolojık etkısı olucak , beslenme barınma gibi bir sürü sorunlar var , nedense sehrım de okumak daha hoş gelıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkçü Bey

quote:

Orijinalden alıntı: fahri abi

ben de ikisi arasındayım şu anda şehirdışına yöneliyorum ama...

Bi yerden bi yere tasınıyorsun onun psikolojık etkısı olucak , beslenme barınma gibi bir sürü sorunlar var , nedense sehrım de okumak daha hoş gelıyor

beslenme barınmada sıkıntı olmaz da farklı bi ortam sonucta kesinlikle değişik bi deneyim, ama iyi de olabilir. bi 5-6 yıl sonra öğreniceğin sorumlulukları erkenden öğrenmiş olursun

bir de ya düzgün ortam yoksa sorunu var, pek olacağını sanmıyorum ama diyelim olmazsa derslerime ağırlık vermeyi düşünüyorum. en büyük sorun benim için ailemi özlemek olur

• aile ile ilişkilerin nasıl
  • ozelın kosulları ıyıyse dırek ozelde mesela devlet unıversitesinde sınıflar 500 kısı olurken ozelde 20-30 kısı.

ha 500 kısılık sınıfta okumussun ha unıversıteye gıtmeyıp evde okumussun
  • Çok uç özeller ( koç,bilkent türevleri ) hariç özellerin hepsi tam anlamıyla çöp. Yok 20 kişiymiş, yok hocalar derste soyunup fantezi yapıyormuş, bunlar hep boş şeyler. Biraz da istediğin bölüme bağlı tabi ama sırf diplomam olsun diye üniversite okumanın bir mantığı yok.
    Bir de 500 kişilik sınıf falan nerede varmış? Bulunduğum fakültede bile amfi 250 kişilik. Lab derslerinde ise 64 kişilik 4 gruba bölünüyor. Ve o grup da derse göre 1-4-8-16 kişi olarak kendi içinde bölünüyor. Ki asistan sayısı da yeterli zaten. Özetle çok uç özeller hariç devlet her zaman avantajlıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madcat v1 -- 11 Mart 2017; 0:4:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Mühendislik mi Öğretmenlik mi
    13 yıl önce açıldı
    Öğretmenlik mi, Mühendislik mi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: coic_5

ozelın kosulları ıyıyse dırek ozelde mesela devlet unıversitesinde sınıflar 500 kısı olurken ozelde 20-30 kısı.

ha 500 kısılık sınıfta okumussun ha unıversıteye gıtmeyıp evde okumussun

Biraz destekli salla be 500 kişi ne. Üniversite okuyoz bizde devlette öyle birşey hic olmadı . maximum 200 kişi olur oda zaten amfi de oluyor . ordada keyfim.yerinde yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinizmirliksk2 kullanıcısına yanıt
    pardon yanlıs soyledım ıstanbulve ankara hukukta kontejanlar 800den 600 e dusmus

marmara ıse 400
  • Bölüm, şehir, üniversite gibi farklı parametrelere bakılarak değişik şekillerde cevaplanabilir bu soru. Gideceğin vakıf üniversitesi, gidebileceğin devlet üniversitesinden daha kaliteliyse seçeceğin alanda, vakıf üniversitesine git; tam tersi durumda devlete. Sosyal etkinlik ve çevre isteyen bir bölüme gitmeyi düşünüyorsan, çalışmak istediğin alanla ilgili etkinliklerin içerisinde bulunabileceğin bir şehirde okuman daha faydalı olacaktır. Vakıf üniversitesinin getirdiği maddi külfeti karşılayamayacaksan, devlete git.

Sırf "Ailemle kalmak istemiyorum, özgür olmak istiyorum." deyip de, bulunduğun şehirdeki iyi bir üniversiteye gidebilecekken başka bir şehirde daha düşük seviyeli bir üniversiteye gitme. Sırf "Ailemle kalıp rahat yaşamak istiyorum." diyerek de ille de bulunduğun şehirdeki üniversiteye gitme. O rahatlığı illa ki bir gün kaybedeceksin, iş hayatına başladığında veya maalesef aileni kaybettiğinde; o yüzden kendi başının çaresine bakmayı ne kadar erken öğrenirsen o kadar iyi olur. Benim tavsiyem, eğer okul ve şehir orta veya ortanın üstü standartlardaysa; hem evine yakın hem de ailenden uzak bir yere gitmen. Böylece hem sorumluluklarını yalnız başına yüklenmeye alışırsın, hem de bunaldığın dönemlerde rahatça ailenin yanına gidip kafanı dinlendirebilirsin. (Eve gitmek için 14 saatlik otobüs yolculuğu veya hava limanı gidiş süreleri de dahil 4-5 saatlik uçak yolculuğu çekmek zorunda olan birisi olarak, bunun eksikliğinden çok başım yandı. :D) Ama dediğim gibi, önceliğin alacağın eğitimin kalitesi olmalıdır. Ondan sonra diğer koşulları göz önünde bulundurmalısın.

Bunları düşünmeye de daha çok zaman var, şimdilik çok kafana takma. Tercih dönemi seçenekler kısıtlı olunca her şey daha net olur, daha rahat karar verirsin.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.