Şimdi Ara

ÖZEL ÜNİ. KAPATILMASI SORUNU (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
568
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • 100 kontenjan azalması 700 kişi oynatır mı ilk 5kda?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • esra rengsiz kullanıcısına yanıt
    hocam ilk 8 in diyosunuz hepi topu kaç tam ve yarım burslu cemaat üni. vardır ki 13 olsa bile çok etkilemiyo ya binlerin içinde 130 çok ta mühim değil bence.ben 15 binim tam ben bile rahattım o konuda sizi görünceye kadar.milleti de etkiliyosunuz.
  • fatih.1454 kullanıcısına yanıt
    sen nasıl rahatsın onu anlamadım ilk 25 binin içinde 500 kontenjanlık mf3 bölümü kapandı şuan
  • Anlamak istemiyorsunuz. Kapanan üniversitedeki öğrenciler devlete geçecek diyorlar. Peki bu kontenjan fazlasını ne yapacaklar sizce? Tabi ki bu senenin kontenjanından düşürecekler. Yani onlar giriyor biz dışarıda kalıyoruz.
  • kingslanding K kullanıcısına yanıt
    Dediğin çok saçma.Senin dediğine göre bu adamlar bizle beraber tercih yapıyor yani o seneki puanına göre öylemi :D
  • powerlake P kullanıcısına yanıt
    Tercih falan yapmıyorlar devlet tarafından yerleştirilecekler. 2. sınıf ise 2'ye 3 ise 3'e. Ama üniversitelerin kapasitesi sonsuz değil. Anladın mı şimdi? :D
    Ben ne diyorum sen ne diyorsun .ben diyorum ki bu sene tercih yapıyorsam eğer 130 kişiyse bi bölümün kontenjanı o kontenjanın içine yerleşmiyecek o adam .Sıkıntı kapatılan üniversitelerin yüzünden yapılan tercihler gelmeyecek 25 binlik yere girebiliyorsan artık giremiceksin durum bu
    Anlamıyorsun. Bir üniversitenin toplam kapasitesi bellidir. Diyelim bir bölüm için 1.000 öğrenci kapasitesi var. Her sınıf için 250. Bu demek oluyor ki bu sene o okul 250 öğrenci alacak. Şimdi bazı okullar kapatıldı ve bahsettiğim devlet üniversitesine 2.sınıftan 20, 3.sınıftan 50, son sınıftan 30 kişi toplam 100 kişi kaydırdılar. Bu okul bu sene 250 kişi alamaz. 150 kişi alabilir.
    senin mantıgına göre ozaman şöyle oluyor 3.sınıfta okuyan birinin sınıfında 350 kişi 1.sınıfta okuyan birinin ise sınıfında 150 kişi oluyor .Bana saçma geldi ama olabilir niye olmasın
    beni ilk 15k ilgilendiriyor hocam
  • up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • up up

• up

• yeni kılavuz çıkmadan bi şey söyleyemeyiz bence. yeni kılavuz açıklanır geçen seneki ve yeni kontenjanlara bakarız (ki bence kapanan okullardaki kontenjanlar aynı puan seviyesindeki okullara dağıtılacaktır.) ne kadar etkiler görürüz. benim görüşüm hiçbir öğrenci mağdur edilmez belki bu bizim için bi avantaj bile olabilir.
  • Umarım dostum dediğin gibi olur...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.