Şimdi Ara

Özel sektörde mühendis (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
279
Cevap
15
Favori
10.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Dediğim noktaya çıkıyoruz hocam tekrar. Arz talep meselesini üniversite ayarlıyor. Öyle bu sene iş imkanları azaldı hadi azaltalım kontenjanı olayıda olmuyor. Senelerdir toplanan istatistikler sonucu ayarlıyorlar kontenjanı. Hala daha troll olduğunu düşünüyorum. Abiniz falan mı yaptı yoksa bunları ?

Forumda yeni biri değilim 2007 den beri üyeyim buranın eskileri amerikayla ilgili açtığım konuları da bilirler. Gene açacağım amerikayla ilgili konular sene sonu temelli taşınıyorum, çok çike çektim çok büyük haksızlıklara uğradım türkiyedeki iş hayatında, vebalı gibi davranıldım mobbinge maruz kaldım, kötü referans olan bir şerefsiz yüzünden girebileceğim işlere son anda giremedim ailemden baskı gördüm akrabalarımla konuşmayı kestim. 50 küsür iş görüşmesine girdim iyi polis kötü polis oyunu oynadılar iş görüşmelerimde, ufak olayları çok büyüttüler dalga gecen bile oldu, en son oldu bu iş dediğim yerde dünyanın en büyük 25 inşaat şirketinden birinden istanbulda makine mühendisi pozisyonuna kabul aldım, maaş 2000tl teklif ettiler, kirayı yemegi ulaşımı filan çıkınca elde bir şey kalmayacagını gördüm ve bıraktım. Kendim bişiler yapmaya çalıştım şimdi güle güle türkiye diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 14 Temmuz 2016; 22:14:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Herkesin hayalleri var ama bu hayallere giden yol üniversitede zor bölüm bitirip,ondan sonra haftada 6 gün 55 saat saat çalışıp2-3 bin arası maaş alıp iş hayatınızın müdürün iki dudağı arasında olması ise buyrun sizi tutan yok. Almanyanın mülteci başına dağıttığı harçlık bizim türkiyede hafrada 55 saat çalışan mühendislerimizden fazla.

Çözüm ya kendi işini yapacan ya yurtdışına gidecen yada memur olacan ama özel sektördeki kan emici çakallara prim vermicen

Bilgisayar mühendisliği hakkında ne dusunuyosun hocam turkiyede calisma ve okumak hakkinda.

• ata1606 kullanıcısına yanıt
    Hocam bilemiyorum çok büyük çelişkiler var anlattıklarınızda.Türkiye'den iş bulamayan adama Amerika neden iş versinki? Umarım yolunuz açık olur , emekleriniz karşılığını alırsınız. İyi akşamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: 742793

quote:

Orijinalden alıntı: ata1606

Herkesin hayalleri var ama bu hayallere giden yol üniversitede zor bölüm bitirip,ondan sonra haftada 6 gün 55 saat saat çalışıp2-3 bin arası maaş alıp iş hayatınızın müdürün iki dudağı arasında olması ise buyrun sizi tutan yok. Almanyanın mülteci başına dağıttığı harçlık bizim türkiyede hafrada 55 saat çalışan mühendislerimizden fazla.

Çözüm ya kendi işini yapacan ya yurtdışına gidecen yada memur olacan ama özel sektördeki kan emici çakallara prim vermicen

Bilgisayar mühendisliği hakkında ne dusunuyosun hocam turkiyede calisma ve okumak hakkinda.

Burda bir bilgisayar mühendisi vardı kou mezunu bana trollsun yalancısın diyordu kendi zor bela ankarada iş bulmuş 2000 tl ye çalışıyormuş.
    Bilgisayar mühendisliği okuyup direk avrupada yada amerikada master yapın oralarda kalmaya çalışın türkiye ucuz mühendis istiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: MezunaKal

Hocam bilemiyorum çok büyük çelişkiler var anlattıklarınızda.Türkiye'den iş bulamayan adama Amerika neden iş versinki? Umarım yolunuz açık olur , emekleriniz karşılığını alırsınız. İyi akşamlar.

Amerikadan kriz zamanı mezun oldum, amerikalı bile iş bulamıyordu, dolar 1.8 di, yani türk lirası degerliydi. Bir de türk özel sektörünü tanımıyordum iş güvencesi sıfır. Otomotivde çalıştım farklı firmalarda.
    Bu sene kafama tak etti ve amerikada doktoraya başvuru hazırlığına girdim. Doktora kabul olmasa da gene gidecegim için turiste basvurdum ve aldım. Haziran ayında gidecektim ki şansa greencard kazandığımı gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 14 Temmuz 2016; 22:27:52 >
  • Yalan dolan beyler

• Master süresince yaptığın herhangi bir proje var mı?
  • Konuyu baştan sona okudum, sahibi ağır troll. En sonda da yeşil kart kazandım falan yazmış zaten, son kurşunlarını atıyor diğer arkadaşlardan mantıklı şeyler yazanlar var, ama konu sahibine akıl danışmayın üzülürsünüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC DC

Master süresince yaptığın herhangi bir proje var mı?

Elektronik üretim üzerine çalışmamı yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gandlee

Konuyu baştan sona okudum, sahibi ağır troll. En sonda da yeşil kart kazandım falan yazmış zaten, son kurşunlarını atıyor diğer arkadaşlardan mantıklı şeyler yazanlar var, ama konu sahibine akıl danışmayın üzülürsünüz.

2007 dendir üyeyim dediklerim gerçek troll değilim, bana troll diyerek değil de gercek argumanlarla karşı çıkın. Green card kazandım 9 senedir başvuruyordum bu sene sans yüzüme güldü ama çıkmasaydı da tr de durmayacaktım.
    Amacım burda yeni üniversiteye başlıyacak arkadaşlara yol göstermek, yüzlerce kişiye fikren yardımcı oldum.

• Özel sektörde düşük maaş sizi kötü motive edecektir ancak maaşdan ziyade iş güvencenizin müdürün iki dudağı arasında olması psikolojinizi batıracaktır. Şöyle düşünün en yfak hatadan, azardan sonra korkacak acaba bugun insan kaynaklarından çağrılacakmıyım sorusu içinizi kemirecektir. İş güvencesi avrupada yüksektir çünk iştem çıkarmanın cezai şartları vardır türkiyede ise sizi kötü referansla ve sektörde birdaha iş bulamamayla tehdit ederler sizden kendinizin işi bıraktığına dair kağıt imzalatmaya çalışırlar. Bu kadar alçak bir yerdir özel sektörde çalışmak özellikle mühendis olarak çalışmak çünkü mesela makine mühendisiniz, bunun özelde fabrikalarda iş tanımı tam yapılmamıştır,her şeyden sizi sorumlu tutabilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 16 Temmuz 2016; 23:21:18 >
    türkiyenin nasıl bir yer olduğunu anlatan kısa kazısından dolayı arkadaşımıza teşekkür edıyoruz

şaka maka harbi leş bir ülkeyiz sistemden kaynaklı değil insandan kaynaklı yanlış anlaşılmasın
  • Puanlar aciklandi, gene yuzlerce soru gelicek, bana soru soracaklar once su konuda yazdiklarimi titizlikle okusunlar. Kaderiniz belirlenecek cok dikkatli olmaniz lazim.

• Ben de rekabet vb. faktotlerden dolayi bu sene muhendisligi birakip tipa gecicem.Gencler eger acayip bir hevesiniz yoksa saglik yazin gecin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saçma10

Ben de rekabet vb. faktotlerden dolayi bu sene muhendisligi birakip tipa gecicem.Gencler eger acayip bir hevesiniz yoksa saglik yazin gecin.

Rekabet sonunda nirmalde basari olur, turkiyede muhendislik yazdin, bogazici odtu itu vs degilsen onlarin girebildigi islere giremezsin. Sana kalir dandik fabrikalarda bakim kalite planlama gibi bolumler. Vardiyeli de calisabilirsin. Yuzde 90 cumartesi de calisirsin. Maas 2000-3000 tl. Bana maltepe de dunyanin 25 insaat sirketinden biri ohl insaat, 2000 tl maas onerdi, tecrubeli ve amerika yuksek lisansli makine muhendisi olarak. Ev kirasi ve ulasim masrafimi cikinca elde para kalmiyacakti. Annem oglum artik biz seni destekleriz istiyorsan git calis dedi. Rezillige bak o kadar okumussun zor bela is buluyorsun rakipleri eliyorsun dunyaca unlu firma, istanbulda,2000tl maas, neyine yeter.

Ben itu de okuyorum zaten hocam.Hatta ozel yurtdisi bursum dahi var ancak aklimda ya basariz olursam yurtdisinda is bulamazsam sorusu var.Oyleki eger burda kalirsam maasli kole olucam.En garantisi tip okumak.Bu yaz merkezi yatay gecisle gecicem ins sorun cikmazsa.

• quote:

Ben itu de okuyorum zaten hocam.Hatta ozel yurtdisi bursum dahi var ancak aklimda ya basariz olursam yurtdisinda is bulamazsam sorusu var.Oyleki eger burda kalirsam maasli kole olucam.En garantisi tip okumak.Bu yaz merkezi yatay gecisle gecicem ins sorun cikmazsa.

Bolum ne kacinci sinif

elohab 1.sinif

• quote:

elohab 1.sinif

Yazilima yonelirsen o alanda is cok, yurtdisi ozellikle

• Rehberlik hocalarını dinlemeyin çok kafası çalışsa rehberlik hocası olmazdı

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.