Şimdi Ara

Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
435
Cevap
262
Favori
87.068
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
403 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: çaylaq

3 yaşındaki çocuğumun tedavi bilgilerini e-devletten nasıl öğrenirim, e-devlette sanırım sadece benim bilgilerim çıkıyor

Alıntıları Göster
    Çocuğunuz ayrı bir birey olduğu ve kendi T.C. kimlik numarası vs olduğu için çocuğunuza velayeten e-devlet hesabı alabileceğinizi düşünüyorum. Ya da velayeten e-nabiz sistemine üye olabilirsiniz internet üzerinden çocuğunuz adına hesap açarak. E-nabiz sisteminde çıkması lazım.
  • capricorn79 C kullanıcısına yanıt
    Capricorn79
    Mesajlarımda sorun var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ablam SGK (emekli sandığı memur emeklisi) midesinde sorun var senede 2-3 defa Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesine götürüyorum.Prof muayene ücreti farkı olarak 300 TL ödüyorum. Ancak burada hastane doktor muayeenesi öncesi vücut kitle ölçümü diye bir şey bulmuş, sizi tartıya sokuyor, güya vücudunuzdaki yağ, kas kütlesi ölçülüyor.Bunu da muayene ücretine dahil ettiklerini ve bu sayede fazladan muayene ücreti alarak ücreti 300 TL'ye çıkardıklarını düşünüyorum.Bu tartı işlemini istisnasız her hastaya yapıyorlar.Sizce bu işlem mevzuata uygun mu ? normalde ablam için prof muayenesi karşılığında ne kadar ödemem gerekiyor ? bu hastaneyi nereye şikayet edebilir ve aldığım fazla ücreti nasıl geri alabilirim ? .Yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: çaylaq

3 yaşındaki çocuğumun tedavi bilgilerini e-devletten nasıl öğrenirim, e-devlette sanırım sadece benim bilgilerim çıkıyor

Alıntıları Göster
    e nabız uygulamasını kendiniz için kullanın. uygulamada çocuklarınızın bilgilerini de görebiliyorsunuz. Ancak çocuğun annesinin (çocuklarınızın bilgilerini görebilmeniz için) e nabız uygulamasından izin vermesi gerekiyor.
  • Burda yazılana göre bizim gittiğimiz özel hastanede kürtaj işlemi 154 tl ve maksimum alınabilecek ücret 308 tl iken bin tl aldılar.?

• bu konuyu yeni gördüm ve paylaştığınız için teşekkür ederim. merak ettiğim bir konu var. geçmişe dönük ne kadarlık süre için iade alabiliriz? yanılmıyorsam 1.5 sene önce yeni doğan kızımın muayenesi için 300-400 arası bir rakam ödemiştik. eğer geçmişe dönük mümkün oluyorsa bu paranın peşine düşmeyi düşünüyorum
  • arkadaşlar 3 gün önce oğlumu sünnet ettirdim. 3 aylık bebek ve acil serviste yaptılar. Acillik bir durum yokken. lokal anestezi ile. muayene ücreti almadılar ama sünnet için 1000 tl ödedim. ilave ücret sorgusunda 108 Tl çıkıyor. iade alırmıyım yada ne kadar iade alırım. Gop İstinye Ünüversitesi Medical Park hastanesi
    Özel Hastanelere Ödenen Fazla Ücreti Geri Alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deepbluee61 -- 9 Ekim 2019; 17:34:53 >

• fazla ücret istenirse bunu başta mı uyarmak gerekiyor yoksa işlemler bittikten sonra mı para iadesi talep ediliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 19 Ekim 2019; 9:41:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: suatin

Arkadaşlar ben de şikayet ettim. 6 ay sonra bana cevap verdiler. Şikayetiniz olumsuz sonuçlanmıştır diye. Dedim ki aldıkları ücret yasal mı biz bilemeyiz dediler. Peki ne yaptınız dedim. Biz göremiyoruz dediler. Sonra ne mi oldu?

Kızım hastalandı özel sağlık sigortası da var. Arayıp randevu aldık. 1 saat sonra arayıp randevuyu iptal ettiler. Tüm ailemin TC kimlik nunaralarına hastahane tarafından hastaneye giriş yasağı getirilmiş. Hastanın doktor seçme hakkı varmış doktorunda hasta seçme hakkı oluyormuş. Doktor hanıma ulaştık ben sizden rahatsız değilim dedi. Ama hastane yönetimi muayene olmamıza izin vermiyor. İlçede tek özel hastane var. Özel sağlık sigortası da yandı gitti kül oldu. Devlet hastanesine devam.

Anlatmak istediğim kabadayılık yaparken iki kere düşünün. Eğer alternatif hastaneniz yoksa dayılık yapmayın. Hastane size fatura kesip veriyorsa her türlü kılıfına uyduruyormuş. Benim gibi yasakl listesine girersiniz.
    Bu olay gerçek mi?

Bence ana konu olarak bu arkadaşın mesajı ayrıca açılmalı ve tartışılmalı.

Hastane yasadışı para kesecek. Kanıtlarsan sadece fazla ücreti geri alacaksın ama hastaneye ceza kesilmeyecek!

Bir de yasadışılığı kanıtladın diye hastaneden hizmet alamayacaksın.

Bunun ana haberlerde yayınlanması lazım.

Suatin arkadaşım, mağdur da olmuşsun. Show kanald falan biriyle görüşüp durumu anlatsan belki ana haberde durumu tüm Türkiye öğrenir ve bu saçmalığa son vermek zorunda kalırlar. Hatta hastaneye yasağın ilk aşamada kalkar bence...

@suatin

• invisible_jn kullanıcısına yanıt
    Maalesef bu hak hastanelere verilmiş. Yasaklanan sadece ben değilim. Eğer sıra kavgası yaparsan hastanede yüksek sesle itiraz edersen anında yasak listesine alıyorlarmış. Özel sigortam dahil araya sokmadığım merci kalmadı. Geri adım atmıyorlar. Bu ülkede hak ve adalet aramak çok zor. Yapılan yanlış olduğunu herkes kabul ediyor yasalar böyle deyip hiç bir işlem yapmıyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: suatin

Maalesef bu hak hastanelere verilmiş. Yasaklanan sadece ben değilim. Eğer sıra kavgası yaparsan hastanede yüksek sesle itiraz edersen anında yasak listesine alıyorlarmış. Özel sigortam dahil araya sokmadığım merci kalmadı. Geri adım atmıyorlar. Bu ülkede hak ve adalet aramak çok zor. Yapılan yanlış olduğunu herkes kabul ediyor yasalar böyle deyip hiç bir işlem yapmıyorlar.
    Hocam inanılmaz üzüldüm ya, her açıdan geçmiş olsun :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: basturkemin

Hocam inanılmaz üzüldüm ya, her açıdan geçmiş olsun :(

Alıntıları Göster
    Ben pek üzülmedim. 2 çocuk öldürdü ameliyatta. Artık kimse gitmek istemiyor. Kurtulduk diyebilirim.
  • Arkadaşlar eşim özelde sezaryan doğum yaptı. 900 tl almaları gerekirken daha fazla ödedik. İl sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurduk şimdi il sağlıktan posta geldi hastaneye ceza işlemi uygulamışlar. Tüketici haklarına başvurabilirsiniz yazmışlar. Bilginiz olsun parayı alamasak bile ceza yerler en azından.

• quote:

Orijinalden alıntı: greenpeace16

Arkadaşlar eşim özelde sezaryan doğum yaptı. 900 tl almaları gerekirken daha fazla ödedik. İl sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurduk şimdi il sağlıktan posta geldi hastaneye ceza işlemi uygulamışlar. Tüketici haklarına başvurabilirsiniz yazmışlar. Bilginiz olsun parayı alamasak bile ceza yerler en azından.
    Merhaba,

Benim eşim de 2018 Ağustos'ta özelde sezaryan doğum yaptı. 2,500 TL almışlardır. Acaba zaman aşımı olmuş mudur, başvursam mı bilemedim
  • Komuda bazı arkadaşlar yasak listesine alındığını söylemiş. Böyle bir uygulama kanuna aykırı. Bu durumu yaşayan arkadaşlar derhal hastaneye yazılı dilekçe yazıp teslim (iki nüsha, birine teslim aldım yaptırıp saklayın) neden hastanızı muayene etmediğini yazılı olarak tarafınıza bildirmesini isteyeceksiniz.
    Şayet doktorun randevu yoğunluğu mazeret gösterilirse, doktorun uygun randevusu olan tarihleri tarafınıza bildirmelerini isteyin. Ayrıca başka birine hastaneyi aratıp (genelde ses kaydı olur hastanelerde) aynı doktor için müsaitlik sordurtup size verilen tarihten önce müsaitlik olması halinde sgk ya bunu bildirip ilgili ses kaydını da delil olarak belirtin.
    Sgk anlaşması yaptım diyorsa yükümlülüğünü yerine getirecek. Ya da anlaşmayı bozup isterse muayene için 50 bin tl alsın. Serbest olsun. Ama anlaşma varsa uymak zorunda.
    Bu konuda daha detaylı bilgiyi sgk il müdürlüklerinden alabilirsiniz.

Ayrıca benim karşılaştığım hastane fatıra servislerinin çoğu, muayene olurken biliyorsunuz fiyatı şimdi itiraz ediyorsunuz benzeri sözler söylüyor. Bende onlara siz de sgk ile anlaşma yaparken şartları biliyorsunuz ama sonra milleti dolandırmaya çalışıyorsunuz diyorum. Pes etmeyin. Alın paranızı arkadaşlar.

• Zaman aşımı konusunda bilgim yok fakat ne kaybedersin ki bi dilekçe ile il sağlığa başvur. Detaylı faturayı iste.

• hocam sizin son durum ne hastaneden aldınız mı ücreti? bana da 900 tl lik sezaryan ve 1500 tl özel hizmet bedeli faturası kesimişler. Hizmet dökümünde işlemler yazıyor ama fiyatları tek tek yazmamış. Bugün sgk ya başvuracağım.
  • greenpeace16 kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ben önce sgkya başvurdum, sgkdaki memur muhtemelen hastaneyi tanıyor, direkt şikayet açmaya yanaşmadı, hastaneyle görüşüp paranızın iadesini talep edin dedi, biz şikayet açarsak para iadesi yapmazlar ceza öderler sadece dedi. Ben de iade alamamamın bi anlamı olmayacağı için önce hastaneye dilekçeyle iade talebi ilettim, bir hafta geçmeden iade talebimi reddettiler. Sonra Cimer üzerinden şikayet oluşturdum belgeleriyle, yaklaşık bir ay sonra sgkdan biri aradı, hastane iade etmiyor ceza ödemeyi kabul ettiler size ödenecek tutarın 5 katını ceza olarak ödüyorlar şikayet bu şekilde kapatılacak dedi. İade alamadım yani, ceza ödemişler.

• ceza ödediklerini nerden biliyorsun
    belki başından savusturmak için öyle söylediler sana
    ceza ödediklerine dair belge fatura var mı

ayrıca hastane 5kati ceza alicagini bile bile neden böyle bir yola başvursun, sana paranı öder kurtulur

ben zamanında bana yapılmayan işlemleri sgk dan para almak için yapılmış gibi gösteren hastaneyi şikayet ettim ilgilenmediler ve yalan dolanla savusturdular
    yani o sgk çalışanların bir kısmının temiz olduğuna inanmıyorum bir çoğunu mamalıyorlar devletin malı deniz yemeyen keriz mantığı işliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gael -- 1 Kasım 2019; 10:3:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.