Bildirim
ÖZEL GÖRELİLİK FİZİK SORUlarım
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
şu son soruyu anlamadım özellikle cevap A diyor eğer cevap A ise eş zamanlılık ile ilgili bildiğim her şey çöp oluyor -
haldun un referans sistemi de geçerli bir sistemdir, 2 yanlış. Halduna göre c-v değil modern fizikte bağıl hız yoktur. c+c=2c falan yok yani haldun c olarak görüyor, 3 de yanlıştır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 17 Nisan 2019; 0:5:57 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
2 ve 3 ün ben de yanlış olduğunu düşünüyorum hocam ama birinci öncül doğru değil ki -
haldun un yıldırımlari görmesi için yıldırımlardan gelen fotonların haldun un gözüne girmesi lazım. Kendini fotonların yerine koy, haldun sabit olsaydi atıyorum 0.001 sn de varacaktın. Fakat haldun hareketli ve A fotonları için bu 0.001 saniyede haldun senden Vx0.001 uzaklaştı ve B fotonuna da o kadar yakınlaştı. Yani b nin alacaği yol azaldı, a nın arttı. Sonuc olarak b daha önce vardı haldun un gözüne
edit: lan benim dediğimin tam tersini soylemiş kitap
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 17 Nisan 2019; 0:37:19 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
aynen öyle bu durumda b ye düşen yıldırım haldunun gözüne önce çarptığı için haldun diyecekki B ye yıldırım daha önce çarptı
sizce de bu soru hatalı değil mi? -
3. soru E şıkkı, bilgi sorusu bilmen gereken şeyler.
5. soru C şıkkı, bu da bilgi sorusu bilmen gerekiyor.
Son tren sorusu sanırım yanlış çünkü tüm şıklar da yanlış olmalı. Boş bıraktığın sorulara dayanarak izafiyet teorisini tam olarak bilmediğini görüyoruz, istersen bir oku teoriyi daha iyi anlarsın. Son soru için bir sürü deney var araştırabilirsin ayrıca Genius dizisinin ilk sezonundahttps://www.youtube.com/watch?v=-jJ5PPcLUw8 şöyle bir şey vardı, tüm sezonu da izlemeni öneririm. -
hocam ben aslında 5.soruyu yaptım ama soruda ki ikinci öncülün niye verildiğini anlamadım yani o öncülü neden sonuçlara alamadık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlueEarth -- 17 Nisan 2019; 0:48:30 > -
Sorunun şıkları hatalı verilmiş olabilir, çünkü bir madde nasıl hem temel kabulde olup hem sonuçlarda olabilir ki? Muhtemelen I yerine II yazılmak istendi. Diğer şıklarda da aynı anda hem temel kabullerde hem sonuçlarda olan bir şık da yok zaten. Çünkü madde doğru ve izafiyetin bir sonucu.quote:
Orijinalden alıntı: BlueEarth
hocam ben aslında 5.soruyu yaptım ama soruda ki ikinci öncülün niye verildiğini anlamadım yani o öncülü neden sonuçlara alamadık. -
Ben de bu şekilde düşündüm ama işin tuhaf tarafı bu kitabın sorularını çözen adam soruyu çözerken birinci öncülü hem temel kabullere hem de sonuca alıyor ayrıca ikinci önerme ile ilgili ağzına tek kelime bile almıyor neyse soruda hata varmış demek ki yorumlarınız için teşekkürler hocam . -
Rica ederim iyi çalışmalar ayrıca hangi kitap hocam?quote:
Orijinalden alıntı: BlueEarth
Ben de bu şekilde düşündüm ama işin tuhaf tarafı bu kitabın sorularını çözen adam soruyu çözerken birinci öncülü hem temel kabullere hem de sonuca alıyor ayrıca ikinci önerme ile ilgili ağzına tek kelime bile almıyor neyse soruda hata varmış demek ki yorumlarınız için teşekkürler hocam . -
Çözüm 3D yayınları hocam .Size de iyi çalışmalar.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X