Şimdi Ara

Özel Ders ve Vergi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
3.412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu sene hayatımı etkileyecek sınav olan ÖSS'ye gireceğim. Tercihimi fizikten yana kullanmak istiyorum.
    Yalnız şu var: Ben devlet kadrosunda değilde özel ders vererek para kazanmak istiyorum. Bunun vergisi olduğunu duymuştum.
    Sizce aylık kazancı ortalama 1000 YTL olan bir kişi ne kadarını devlete vergi olarak vermek zorundadır ?

Orjinalden alıntı: Göker

Arkadaşlar bu sene hayatımı etkileyecek sınav olan ÖSS'ye gireceğim. Tercihimi fizikten yana kullanmak istiyorum.
    Yalnız şu var: Ben devlet kadrosunda değilde özel ders vererek para kazanmak istiyorum. Bunun vergisi olduğunu duymuştum.
    Sizce aylık kazancı ortalama 1000 YTL olan bir kişi ne kadarını devlete vergi olarak vermek zorundadır ?

Öyle birşey mi var? Daha ilk defa duyuyorum..
  • quote:

Evet vergi verilmek zorundaymış. Aslında büro şeklinde yapsak daha mantıklı olur.

Etüt Merkeziyse tabiki verilmek zorunda.Ancak evinde kendin versen vergi verme gibi bir zorunluluğun olmaz..

etüt merkezi şeklinde yaparsan zaten vergisini vereceksin, gerçi onda da nasıl verilecek onu tam bilmiyorum.

ki özel derste zaten ders verdiğinzi kişi sizden bir fatura veya fiş talep etmiyor :) veya şimdiye kadar benden etmediler :)

e bir de etseler bile bu da onlara yansıyacağından, sanmıyorum bunu kontrol edebileceklerini.

ekleme: geçen gün otobüste giderken kızın teki anlatıyor, birkaç hoca birleşip etüt merkezi gibi bir şey açmışlar bir apartman dairesine ama öyle resmi bir yer değilmiş. abartmıyorum, kız haftalık 400 ytl dedi. 400 ytl veriyorsun, belli saatlerde hocaların dersleri varmış, o ders saatleri dışında önceden bir plan yaparak istediğin kadar hocadan yararlanıyormuşsun.

böyle bir işe girmek lazım işte. 400 ytl olmasa bile yine iyi bir para gelir adam başı. ancak öğretmenler isim yapmış kişiler olmalı ki onun söylediğine göre hepsi kaliteli hocalarmış. biraz çevre olsa kurulur böyle bir yer aslında.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi löpçük -- 12 Aralık 2008; 22:05:04 >

• Hocam iyi para gelir, iyi para gider. Biz okuldan 4 kafadar bu işe girmeyi planlıyorduk.
    Arkadaş anlatıyor. Hocası şikayet ediyormuş her an baskın yapabilirler diye.
    "Ders verdiğim odada tahta var. Gelirlerse vergi kaçırmaktan başım belaya girer" diyormuş.

Hocam iyi para gelir, iyi para gider. Biz okuldan 4 kafadar bu işe girmeyi planlıyorduk.
    Arkadaş anlatıyor. Hocası şikayet ediyormuş her an baskın yapabilirler diye.
    "Ders verdiğim odada tahta var. Gelirlerse vergi kaçırmaktan başım belaya girer" diyormuş.

Evde masada teketek verdiğin derslerde herhangi bir vergi yükümlülüğün yok...Fakat abartmamak şartıyla ek gelir kaynağı olarak hani 2-3 öğrenciye ders verebilirsin.Ancak bu işi tamamen ticarete döker 15-20 öğrenciye ders verirsen zaten bunun vergisi olur...

Ayrıca özel ders aldığım hocam 15 yıldır özel ders veriyor ve hiç bir vergi ödememiş.Baya da kazanç sağladı.1 araba 2 ev ve 1 arsa almış o parayla..Ama adamın hiç boş vakti yok.Öğlen okuldan çıkıyor.Akşam 9-10 a kadar ders veriyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 13 Aralık 2008; 22:47:35 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.