alaşım sorusundan başlayalım bu sene 12ye eklenen o lanet elementler kimyası yüzünden mi kabul edildi heterojen oldukları.Tüm ygs kitaplarında homojen diye örnek verirler alaşımları.Aynı sınavı tmci de sözelci de çözecek diye 2 3 yaptım. Buz sorusu İkisi de 0 derece ise sistem nasıl dengeye geliyor o.çocukları demek istiyorum.Bir kısmı erimeden demiş "erimeden" demek ki erimiş bi kısmı kalmış.Bu kelime oyunu bile olsa dengeye geliyor demek önceden denge yok demektir.
Bir de sadece feni ben mi kötü yaptım 8 yanlışım var.(mat full tr full sos 3y)Bir de dikkatsizlik yapmayan arkadaşlar nasıl yapmıyo anlatabilir mi?
Kitapçığım elimde yok ama cevaplara baktım aynen senin derdindeyim buzun bir kısmı erimeden kalmış diyor bu ne saçma sapan cümle, demek ki bir kısmı erimiş demek 2.öncülü nasıl doğru kabul etmiş? Alaşım sorumda yanlış of.
sınavın derdi bilenle bilmeyeni ayırmaksa bari alaşım sorusuna 2,3 ü koyma.Gerçek sınavda böyle çelişkil sorular olmaz umarım.Gayet soruların cevabı böyle tmci nerden bilsin heterojen alaşımı örgü tipi alaşımları falan ayıptır ya
Cevap anahtarının resmini çekip koyabilirseniz tüm soruları tartışmaya açığım.
Ama matematiği güvenderin yanında epey basit kalıyordu daha kontrol etmedim gerçi nazar değmesin birden 5-6 yanlış çıkmaz umarım en zor soru herhalde şu ip kesme sorusuydu o da güvenderin en basit problemiyle eş değerdi