Şimdi Ara

Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
2.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 7-8 aydır bilgisayarımda neden olduğunu bir türlü bulamadığım bir hata var. Hangi oyunu açarsam açayım birkaç dakika sonra hata ile karşılaşıyorum. Mesela Far Cry 4 oyunu donup kalıyor, Fifa 18' de DirectX Error, GTA 5'de ise Faield İnitialization hatası alıyorum. Fanlar dönüyor işlemci ve ekran kartı ısısının 60 derece olduğunu görmedim, format attım ama hiçbir türlü düzelmiyor. Daha önce FHD monitör değilde 900p monitör kullanıyordum ne olduysa FHD monitöre geçtikten sonra oldu. RAM'ler yetmiyor olabilir mi? 4 GB DDR3 1333 MHz iki tane var, biri 2012'den kalma diğerini 2015'de eklemiştim. Ekran kartı, işlemci, RAM, ve anakartı alalı 3 sene oldu. Nvidia Inspector programı ile downclock yapınca bir sıkıntı olmuyor ama neden bu programı kullanmadan oyun oynayamıyorum sebebini bilen var mı?
    Hataların resimleri:
    Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi
    Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi







  • Bilgisayarının güç ayarlarına girip dengeli, güç tasarrufu veya yüksek performans ayarlarından hangisine ayarlı olduğunu girip bir bak. Bilgisayar ilk yüklendiğinde genelde dengeli olarak ayarlı gelir. Ki dengeli modda yüksek sistem ihtiyacı olduğunda işlemci olsun ekran kartı olsun hepsini yüksek frekans hızlarında çalıştırarak daha iyi performans almanı sağlar ama bazen ihtiyaç durumunda sistem yüksek performansa geçemez ve dediğiniz sıkıntıların ortaya çıkmasına neden olabilir.

    O yüzden o ayarlara girip yüksek performansı seçip, oyunlarda sıkıntınızın devam edip etmediğini kontrol edin.

    Kolay gelsin.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Dediğinizi denedim ekran kartının denetim masasından maksimum gücü tercih et seçeneğini seçtim ama gene bana mısın demedi. Sabahtan beri Kingdom Come Deliverance oynadım GTA Online oynadım bir sıkıntı yoktu. Nvidia Inspector programınıda açmamıştım bende düzeldi sandım sizin yazını görünce kontrol için açtım programı meğersem downclock yapılıymış o yüzden hata vermiyormuş. Kapadım denedim hata aldım.
  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    Bilgisayarınızın güç ayarlarına girdiniz mi? Ekran kartınızın güç tercihi seçeneklerinden bahsetmiyorum ben. :)

    Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi

    Resimde görülen yere girip yüksek performansa ayarladınız mı bilgisayarınızı acaba?
  • Directx hatası veriyorsa sorun yazılımsaldır diye düşünüyorum. O yüzden yazılımsal çözümlere gidilmeli. Directx yeniden kurulum, işletim sisteminin onarımı, komple format, driver güncellemesi gibi adımlar belki sorununuzu çözer.
  • emirardagumus kullanıcısına yanıt
    Sırf bu hata yüzünden orjinal Windows 10 aldım format attım, bütün sürücüler güncel güç kaynağını dün değiştim acaba gücü mü yetmiyor diye eskisi 280 Watt idi 500 Watt 80+ aldım ama olmadı hiçbir şey arkadaşın dediğini yaptım deneyip size bildiricem.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Resimdeki gibi ayarladım ama bilgisayar dondu yani downclock yapmadığım zaman oyuna girersem ya hata veriyor yada donuyor.
    Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi
  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    Sanırım ekran kartınızda bir sıkıntı mevcut. Ne zaman sisteminiz ekran kartınızı tam performansta çalıştırmaya çalışırsa sıkıntı yüzünden çalıştıramadığı için bu hata ortaya çıkıyor. Misal diyelim 4 tane devresi var ekran kartınızın 2 devresi normal çalışıyor 3-4'den birinde veya ikisinde bir sıkıntı var. 1 ve 2 çalışırken sıkıntı yok ama ne zaman yüksek hıza geçtiğinizde 3-4 kullanıldığında bozuk oldukları için düzgün çalışmayacaklar ve bu sıkıntıya neden olacaklar.

    Ekran kartınızı anakarta bağladıktan sonra kartın üzerindeki varsa güç girişlerine power supply'den güç kablolarını bağlıyor musunuz? Yada iki tane varsa sadece birini mi bağlıyorsunuz? Yok ben güç kablolarını bağladım ama sıkıntım devam ediyor diyorsanız o zaman ekran kartınızın en azından bir kısmında bir sıkıntı mevcut. Sürücüden kaynaklandığını sanmıyorum.

    Ekran kartında bir sıkıntı olup olmadığını başka bir ekran kartını sisteminize bağlayarak oyunları test edip bakabilirsiniz yada kendi ekran kartınızı başka bir bilgisayara bağlayarak test edebilirsiniz.

    Tabi bunlar varsayım. Ekran kartınızda bir sıkıntı olmayabilir. Ama genelde ekran kartı ile ilgili oluyor.

    Kolay gelsin.




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartım 750 Ti ayrı bir güç girişi yok diye biliyorum. Zaten yüksek güç isteye oyunlarda oluyor mesela SpinTires MudRunner oyununda atma falan yok normal oynayabiliyorum. Diyelim ki ekran kartı arızalı yerine ne önerebilirsiniz. İşlemci İntel İ3 4130, RAM 8 GB, Anakart Gigabyte H81M-S2V, 500 Watt 80+ PSU yeni aldım zaten.
  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    SpinTires MudRunner sistemi pek yoran bir oyun değil. :) Şu anda entegre intel ekran kartlarının bile rahatlıkla açabileceği bir oyun. O yüzden ekran kartınızı yormaz pek.

    Ekran kartı ne önerebilirim. -_- Çok zor bir soru oldu çünkü ekran kartlarını eğer piyasayı takip ediyorsanız bitcoin madenciliği ve doların yükselişi yüzünden baya pahalı fiyatlardan satılıyor. O yüzden ikinci el pazarına yönelmenizi tavsiye edebilirim ama 900 TL'lik bir bütçeniz var ise 1050ti almanızı söyleyebilirim. Gönül isterdi ki 1060 alın ama el yakıyor ne yazık ki -_-

    Misal
    http://www.vatanbilgisayar.com/gigabyte-gtx1050-ti-4gb-gddr5-256bit-dx12-nvidia-ekran-karti.html

    Nvidia'ya alıştığınız için Nvidia önerisinde bulunuyorum yoksa amd de olabilir ama amd'nin bir takım sıkıntıları çıkabiliyor. Nvidia fanı iseniz sürücü konusunda amd tarafında pek çok sıkıntılar olduğunu biliyorsunuzdur.

    Ama ikinci el 1050ti bulabilirseniz uygun fiyata kaçırmayın derim. Yoksa şu aralar 400-500 tl'ye bile Nvidia 730-740 ancak bulabiliyorunuz sıfır.

    Kolay gelsin.




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Dediğiniz gibi fiyatlar zaten uçuk durumda şuan 100 Mhz downclock yapınca oynatıyor oyunları ama downclock yapmadan açarsam sistem donuyor ya da hemen hata veriyor. Ucuz birşey alsam 500-600 arası 1030 felan var o da zaten neredeyse benimki ile aynı performansı veriyor. Böyle downclock yaparak kullansam bir zararı olur mu? İleride yeni nesil ekran kartları çıkınca değiştiririm.
    İkinci el bir tane 1 TB Samsung harddisk almıştım oyun açınca çok gürültü yapıyor. Birde bunu ben DVD-Rom un kabloları ile bağlamıştım. Bilgisayar ilk açılırken işlemci fanının çıkardığı ses gibi bir ses çıkarıyor arada bir sanki disk kapanıp açılıyor ama sistem öbür hard diskte olduğu için kapanıp açılıyor mu bilmiyorum. Oyunlarda bunda yüklü acaba o yüzden mi hata veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratSahi -- 16 Mart 2018; 21:38:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    Bu sıkıntıları yeni anlatıyorsunuz. :D
    Bozuk hard disk içine yüklenmiş oyunlar tabiki sıkıntılar verebilir. Ama sizinki gibi bir durumla pek karşılaşmadım. Hard disk ile ilgili olanlar açısından.

    Ekran kartı arızası daha muhtemel gibi.

    Ama emin olmak için bilgisayarınıza internetten Hard disk sentinel programını indirin ve kurun. Program ilk açıldığında sol tarafta bilgisayarınızda yüklü diskler vardır. Onlardan birine basınca sağ tarafta disk ile ilgili bilgiler gözüküyor. Sol taraftan diskleri tek tek seçin ve sağ taraftaki sekmeler arasında gezinmeden ilk sekme'nin resmini her bir diskiniz için çekip buraya yükleyin disklerinizin durumunu bir kontrol edelim.


    Diğer sorunuza gelirsek. Ekran kartınız zaten bozuk ise düşük hızda kullanmanız diğer donanımlarınıza bir zarar vermeyecektir. Bozulursa zaten ekran kartı yine bozulur.

    Kolay gelsin.

    Not: Bu sefer hemen cevap veremeyebilirim. İşim çıktı yarına belki.




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Buyurun Samsung' da sıkıntı var gibime geldi :(
    Oyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası VermesiOyunların Bir Süre Sonra DirectX Hatası Vermesi
    Samsung diskinin notu bu tam çıkmamış."The drive tried to examine and reallocate data sector(s) 170 times. The examined data area is perfect.
    There are 75 weak sectors found on the disk surface. They may be remapped any time in the later use of the disk.
    5664 errors occured during data transfer.
    Problems occurred between the communication of the disk and the host 2217 times.
    In case of sudden system crash, reboot, blue-screen-of-death, inaccessible file(s)/folder(s), it is recommended to verify data and power cables, connections - and if possible try different cables to prevent further problems.
    More information:http://www.hdsentinel.com/hard_disk_case_communication_error.php
    It is recommended to examine the log of the disk regularly. All new problems found will be logged there.

    It is recommended to backup immediately to prevent data loss."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratSahi -- 16 Mart 2018; 23:43:48 >




  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    Diskler bu hale nasıl geldi bilmiyorum, sizin durumunuzda sıkıntıların kaynağı diskler. Sisteminizin çalışması bile mucize gibi. Bırakın oyun oynamayı. O kadar kötü durumda yani diskleriniz. Önemli verileriniz varsa hemen bir usb'ye yada harici bir diske aktarmanızı öneriyorum ve yeni hdd alıp bilgisayarı oraya kurun.

    Çok çok kötü durumda gerçekten.


    Yalnız emin olmak için soruyorum. Diskleriniz bu halde ise bilgisayarınızda başka donanımlarında zarar görmüş olma ihtimali var. Ekran kartınızda zarar görmüş olabilir. Belki anlık elektrik kesintisi sırasında, elektrik geri geldiğini bilgisayarınız dalgalanma yüzünden yüksek voltaja maruz kalmış olabilir. Hani bir tane diskiniz bu halde olsa iyi ama ikisi de çok kötü durumda. Birisi gitti diyebiliriz yani. Diğeri de gitmek üzere.

    Yedeklerinizi alın. Yeni bir hdd veya alabiliyorsanız bir ssd alıp windowsu oraya kurun. Ekran kartı konusu biraz muallakta kaldı ama onda da sıkıntı olma ihtimali yüksek. Yeni diskler aldığınızda sorununuz çözülmeyebilir.

    Kolay gelsin.




  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla ikiside çöp zaten 500GB olan 6 yıllık Samsung' u ikinci el almıştım zaten. Bu iki diski kullanmayı bırakıp bir tane SSD alsam hafızası yetmez sizce ne yapayım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    Ssd bilgisayarınızı performans olarak rahatlatırdı ama alamıyorsanız, ilk aşamada 1tb'lik bir wd alıp daha sonra duruma göre bir ssd alabilirsiniz.

    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-caviar-blue-sata-3-0-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html

    Yukarıdaki model işinizi görecektir. Benim bilgisayarda da bu modelden var.

    Kolay gelsin.
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Öneriniz için teşekkür ederim. SSD kullanıyor musunuz siz kullanıyorsanız hangisini kullanıyorsunuz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MuratSahi kullanıcısına yanıt
    Ben başta size attığım hdd modelinde windows kurmuş olarak kullanıyordum ama ihtiyacım olduğunu düşünerek bir tane samsung marka ssd aldım netten ama o zamanlar dolar o kadar yüksek değildi ki uygun fiyata almıştım.

    Model bu: Samsung 250GB 850 Evo 2,5" Sata 3.0 Ssd Disk (MZ-75E250BW)

    O zaman 289TL'ye almıştım. Şimdilerde 400-550 tl arası fiyatlara satılıyor.


    Kolay gelsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 17 Mart 2018; 11:21:3 >
  • maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hard diski aldım. Sistem kurulumundan sonra durumu anlatırım.

    Hocam yeni disk de kurtarmadı yine hatayı aldık. Diğer parçalara bir sıkıntı yapmazsa gittiği yere kadar downclock yaparak kullanacağım artık aklıma başka bir şey gelmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratSahi -- 17 Mart 2018; 22:59:43 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam birde yeni bir şey fark ettim. Benim ekran kartı 1267 Mhz ye çıkanca oyun hata veriyor normal değeri 1124 ne oluyorsa bunun üzerine çıkınca oluyor. Neden acaba.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.