Merhaba, ilk önce sistemi yazayım; İşlemci: Ryzen 5 5600X Ekran kartı: GTX 1060 3GB RAM: 8 GB 3600MHz 128 GB NVMe SSD Güç kaynağı: FSP Hydro 650W İşletim sistem: Windows 10 21H1 Monitör: Omen X 25F 240 Hz CS:GO ve Valorant oyununda özellikle çatışma anında ya da yanımda hareketli herhangi bir nesne olduğu zaman daha çok ekranda dalgalanma, yırtılma hissiyatı oluşuyor. Çözüm için denediğim yöntemleri yazayım. Ki çok daha fazlasını daha denemiş olabilirim; Windows 1607 sürümü ve son çıkan şu an mevcut olarak kullandığım 21H1 sürümlerin hepsini denedim Pro/Home gibi. Ayrıca bir önce ki sistemimde aynı sorun oluyordu. 8600K işlemcisi olan, RTX 2060 ekran kartı olan, 280Hz monitör olan ve toplam da 16 GB 3200MHz RAM ve yine farklı bir NVMe SSD olan sistemde aynı sorun oluyordu. Zaten bu sorundan kurtulmak için değiştirdim komple fareye kadar, fakat sorun aynen devam ediyor. NVIDIA Profile Inspector programında kimilerinin bu sorunu düzelteceğini söylediği ayarları denedim. Oyunun FPS değerini kitledim. RivaTuner Statistics Server (MSI Afterburner) programında "Scanline Sync" denedim. NVIDIA kendi panelinde ki tüm ayarları denedim. İşlemciye OC ve undervoltage yöntemini denedim. BIOS üzerinden RAM'ler için XMP kapalı/açık denedim. MSI Afterburner programından GPU Clock hızını maksimium hız da sabitleyerek oyun içinde maksimum kullanım yapmasını denedim. Farklı Display Port ve HDMI kablolar denedim. BIOS üzerinden Gen1 Gen2 Gen3 tüm hepsini denedim. Bilgisayarın bağlı olduğu odaya tekrar yeni topraklama hat çektirdim. Windows 7, 8 ve 8.1 hatta yeni çıkan Windows 11 bile denedim. Ekran kartını anakart üzerinde 2. Slot'a takıp denedim. Anakartın eski sürümü olan tüm sürüm Update'lerini denedim. Bazı CMD üzerinden yazılan komutları girdim. Örnek "bcdedit /set useplatformtick yes - bcdedit /set disabledynamictick yes" BIOS üzerinden işlemcinin çoklu çekirdeklerini kapattım. Tekrar hatırlatmak istiyorum. Sistem komple değişti ve sorun aynı. Tamamen tüm donanımları farklı olan yeni bilgisayarda da bu sorun devam etti. Aynı zaman da farklı güç kaynağı, ekran kartı, RAM de denedim. Daha fazla ne yapabilirim bilmiyorum ama Insanlar'ın yayınlarını izlerken sinir krizi geçirmek üzere oluyorum. Çünkü kimse benim kadar böyle cebellenmiyordur oyunu normal akıcı şekilde oynamak için. Belirttiğim gibi özellikle çatışma anında bu sorun ortaya çıkıyor ve mermiler bu yüzden takıla takıla gidiyor, tuhaf bir delay söz konusu oluyor. Sıcaklık değerlerim normal, hatta Normal'in altında seyrediyor. Çok iyi yani. Donanım kullanımları da normal. Bu sorun neden kaynaklı olabilir? |
Bildirim