Şimdi Ara

Oyunlarda Pc Performansı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 2 aydır online olsun offline olsun bütün oyunlarda sorun yaşıyorum arkadaşlar. vsync kapattığım zaman fps 100 olarak gösteriyor fakat 20 30 fps'lik bir performans alıyorum. açtığım zamanda özellikle fps oyunları oynanılmıyor. sistem laptop ve 840m, i5 bulunuyor. 2 ay öncesine kadar normal ayarlarda her oyunu oynayabiliyordum ama gelen bir güncelleme sonrası oynayamaz oldum. yardımcı olursanız sevinirim :)

• hocem laptoplar oyun konusunda çok sıkıntılı
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlphaFéin

hocem laptoplar oyun konusunda çok sıkıntılı

hocam evet biliyorum ama daha önce hiç bir sıkıntım yoktu oyun konusunda, dediğim gibi normal ayarlarda her türlü oyun rahatça oynanabiliyordu ama gelen güncellemeler ile değişik bir hal aldı
  • yöneticilerden ricam konuyu silmesinler lütfen diğer pc forumlarında in cin top oynuyor :)
  • her gelen güncellemeyi yüklersen sonu budur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Boreman Lames

her gelen güncellemeyi yüklersen sonu budur

ne yapabilirim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yumurtacık

quote:

Orijinalden alıntı: Boreman Lames

her gelen güncellemeyi yüklersen sonu budur

ne yapabilirim :)

windows 7 yükledim tekrar. windows 10'un en stabil denilen sürümünü kullanmama rağmen yaklaşık 10-15 fps kaybı yaşıyordum ve oyunlar akıcı değildi. şuan win7 kullanıyorum 40-45 fps aldığım oyunda 60 fps alıyorum.

windows 10 ram ve hdd canavarı zaten

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up..
  • 840m olan bir laptobunuz varmış, sanırsam biraz eski. Gerekli bakımları yapılmadıysa ısınıyor olabilir.

MSI Afterburner programı izlenmesi istenilen sensörleri grafik şeklinde gösterdiği için, alt tab yapıp program açıldığı zamana kadarki her saniyedeki grafikleri görebilirsiniz. (İşlemci sıcaklığı, ekran kartı sıcaklığı... gibi)

Bazı bilgisayarlar ısınma durumunda işlemci ve ekran kartı gücünü çok fazla kısıyorlar. Böyle bir durumda sıcaklıklara bakarak sorunu anlayamıyorsunuz, çünkü ısınmasın diye çok az güç tüketiyor ve haliyle kasıyor. Ekran kartınızın default core clock ve düşük fps alırkenki core clock'una ve işlemcinizin kaç GHz de çalıştına bakıp böyle bir durum var mı yok mu kontrol edin.

Ekran kartı ve işlemci modelinizin safe max temp olarak geçen sıcaklıklara kadar çıkıyorsanız sorun yok, onun da üstüne çıkıyorsa ısınma sorununuz var demektir.

Isınma sorunu ya da güç kısma durumlarında laptobun güzelce temizlenip termal macunlarının yenilenmesi durumu çözebilir.

Hem güç kısma durumu hem de ısınma durumu yoksa da 840m çok güçlü bir kart değil. Oynadığınız oyunların nasıl bir sistem gereksinimine ihtiyaç duyduğuna da bir göz atın.

edit: Bazı düzeltmeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 14 Ocak 2018; 0:32:4 >

• quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

840m olan bir laptobunuz varmış, sanırsam biraz eski. Gerekli bakımları yapılmadıysa ısınıyor olabilir.

MSI Afterburner programı izlenmesi istenilen sensörleri grafik şeklinde gösterdiği için, alt tab yapıp program açıldığı zamana kadarki her saniyedeki grafikleri görebilirsiniz. (İşlemci sıcaklığı, ekran kartı sıcaklığı... gibi)

Bazı bilgisayarlar ısınma durumunda işlemci ve ekran kartı gücünü çok fazla kısıyorlar. Böyle bir durumda sıcaklıklara bakarak sorunu anlayamıyorsunuz, çünkü ısınmasın diye çok az güç tüketiyor ve haliyle kasıyor. Ekran kartınızın default core clock ve düşük fps alırkenki core clock'una ve işlemcinizin kaç GHz de çalıştına bakıp böyle bir durum var mı yok mu kontrol edin.

Ekran kartı ve işlemci modelinizin safe max temp olarak geçen sıcaklıklara kadar çıkıyorsanız sorun yok, onun da üstüne çıkıyorsa ısınma sorununuz var demektir.

Isınma sorunu ya da güç kısma durumlarında laptobun güzelce temizlenip termal macunlarının yenilenmesi durumu çözebilir.

Hem güç kısma durumu hem de ısınma durumu yoksa da 840m çok güçlü bir kart değil. Oynadığınız oyunların nasıl bir sistem gereksinimine ihtiyaç duyduğuna da bir göz atın.

sorunumun ısıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunlara girer girmez vsync açıp kapatıp test ediyorum. kapattığımda fps 100 120leri görüyor ama 10 20 fps gibi performans sergiliyor. en basitinden league of legends örneğini verebilirim. çok güçlü donanım istemeyen bir oyun ve 2 ay öncesine kadar normal bir şekilde 130 140 fps de oynuyordum ama artık oynanmıyor, 120-130 gösterse bile takıla takıla oynuyorum. aynı şekilde cs go'da 110 120 fps ama takılıyor. v-sync açıncada mouse hareketlerinde lag oluyor.

• Malwarebytes yükleyip virüs taraması yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yumurtacık

quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

840m olan bir laptobunuz varmış, sanırsam biraz eski. Gerekli bakımları yapılmadıysa ısınıyor olabilir.

sorunumun ısıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum çünkü oyunlara girer girmez vsync açıp kapatıp test ediyorum. kapattığımda fps 100 120leri görüyor ama 10 20 fps gibi performans sergiliyor. en basitinden league of legends örneğini verebilirim. çok güçlü donanım istemeyen bir oyun ve 2 ay öncesine kadar normal bir şekilde 130 140 fps de oynuyordum ama artık oynanmıyor, 120-130 gösterse bile takıla takıla oynuyorum. aynı şekilde cs go'da 110 120 fps ama takılıyor. v-sync açıncada mouse hareketlerinde lag oluyor.

Ben çok yanlış anlamışım sorunu, 20 30 fps alıyorum diye algılamış beynim, insan ne görmek istiyorsa onu okurmuş

Uzun süredir format atmıyorsanız, güncel bir windowsla format atın. Atamıyorsanız disk fragmentation yapmayı deneyin.

Güncel ekran kartı driverına geçmeyi deneyin güncel kullanıyorsanız 5-10 eski driverı kurmayı deneyin, zira şöyle bir konuya rast geldim:https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/6oubum/nvidia_confirms_stuttering_fps_drops_lag_problems

İşlemcinizin "cool & quiet" özelliği varsa kapamayı deneyin.

Nvidia denetim masasından ve Windows denetim masasından güç modunu tasarruftan performansa geçirmeyi deneyin.

Her türlü enjektör tipli uygulamayı kapayın. Windows 10 oyun modu, MSI afterburner, Nvidia arayüzü, Steam arayüzü, Fraps ve benzeri kaydedici programlar.

Bilgisayar bir süre hiç kapanmadıysa (2 gün+) kapayıp rami boşaltmayı deneyin. Zira kapatılmış uygulamaların ramde kapladığı alan 0 olarak gözükse de sızıntılar olabildiği için bilgisayar kapanıp açılana kadar orada kalabiliyor.

Monitörlerde hem 59 hem de 60 yenilenme sıklığı oluyor ikisini de deneyin.

Emin konuşmak istemem lakin hard diskinizin hızı yetişemiyor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 14 Ocak 2018; 2:16:15 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.