Şimdi Ara

oyunlarda nasıl fps alınıyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yeni ekran kartı aldım da his hd 2600xt turbo icq test etmek istiyorum.burada hep rastlıyorum şu oyunda şu kadar fps aldım falan diye ama nasıl yapılıyor bilmiyorum.yardım edermisiniz.

• fraps diye program var onu yükle...olur
  • Fraps 2.8.2

http://www.ta mi ndir.com/program/15308/Fraps_2.8.2.htm (ta mi ndir boşlukları birleştir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 15 Mart 2008; 22:04:37 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: erberkylmz03

fraps diye program var onu yükle...olur

normal screenshot alır gibi mi yapacaz.programı açıp oyuna girecez heralde.başka fikri olan var mı yoksa tek yol bu mu
    edit:tamam ben bir deneyim programı.sağolun yardımlar için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ryangiggs -- 15 Mart 2008; 22:08:07 >
  • Oyununa göre değişir cod4 cod2 de oyun içinden konsoldan komutlada[(cg_drawfps 1) daha sonra en yüksek değere çııkmasını engellememek için (com_maxfps 0)] bakabilirsin prostreet vs gibi oyunlarda fraps
  • az önce cod2 de denedim programı oldu 50-51 civarı 1024x768 çözünürlükte.sizce idare eder mi?birde anti-aliasing 2 veya 4 de olması fps yi etkiler mi.yani herşeyden etkileniyor mu?
  • Hocam biraz bayat bir soru ama nasıl memlun musun bu karttan?Bende ilk almayı düşündüm.Ancak çitayı yükseldip 3870 ini aldım bunun.Ama 3870 okadar paraya değer mi hala bilmiyorum.Daha test edemedim kutusunda duruyor canavar.Ramleri eksikde sistemin.
    Edit:İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FearMaster -- 15 Mart 2008; 22:28:05 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    60Hz-100FPS nasıl oluyor?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: fyagiz

Hocam biraz bayat bir soru ama nasıl memlun musun bu karttan?Bende ilk almayı düşündüm.Ancak çitayı yükseldip 3870 ini aldım bunun.Ama 3870 okadar paraya değer mi hala bilmiyorum.Daha test edemedim kutusunda duruyor canavar.Ramleri eksikde sistemin.
    Edit:İmla

hocam forumda bikaç kişi oyunda donuyor falan demişti.açıkçası aklımda yoktu.vatan bilgisayara gittim.pasif soğutmalı 512 mb msi alacaktım yine 2600xt olandan.fakat kalmadı dediler.ekran kartını da satınca bilgisayarsız kalmayım diye diğer modellere baktım.biraz biliyordum bu modeli.neyse dedim alıyım bari.ürün de güzel gözüküyodu.birsürü ödül falan almış.neyse aldım geldim.ilk oyunda donamya başladım direk ekran kesildi siyahlaştı falan 10 dk sonra.dedim heralde bu kartlar sorunlu.çünkü 2-3 kişi daha aynısını söylemişti.sonra ati catalys dan 1-2 ayar yaptım şimdi olmuyor gibi.memnunum özellikle soğutması çok güzel.bir de hızı tabi.bu model en hızlı 2600 olarak geçiyor.bakalım inşallah sorun çıkarmaz.

• ben az önce bu programı yükleyip çalıştırdım.ilk olarak NFS carbonla denedim.şimdi sormak istediğim fps değeri oyun esnasında ulaşılan en yüksek değer midir? oyun esnasında gözüm bir yandanda sağ üst köşedeki rakamlardaydı.rakamlar 30 ile 40 arasında gidip geliyordu.oyunu 1280*1024 te oynadım.ekran kartım palit 8600gt sonic+. sizce bu değerler normal mi?
  • yok en yüksek değil tam.fps -frame per second- yani saniyede oluşan frame sayısı.sürekli değiştiği için rakamlar da oynuyor tabi sabit bir değeri yok
    frame:bir ses ya da goruntu datasindeki en kucuk anlamli parcaya verilen isim.
  • peki bir oyunu oynarken 30 dan yukarı alınan fps ye iyi görüntü diyebilir miyiz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.