Şimdi Ara

Oyunlarda donma ve ekran bozulma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

uzun süredir ilgilenmediğim PC min güç kaynağı ve ekran kartını değiştirdim, bu arada makinamın parçaları;

-Intel Core to Duo 2.4 E6600 işlemci
    -Nvidia Sparkle GeForce 9800 GT ekran kartı
    -Gigabyte GA-945GCM-S2L anakart
    -Everest 500 W güç kaynağı
    -2 x 2 GB DDR2 667 Mhz ram
    -3 adet 9 cm fan

-Windows 7 64 bit

Sorunum şu ki oyunlarda özellikle Battlefield 3 te en düşük ayarlarda ve çözünürlükte yarım saat ile 45 dakika arası multi oynadığımda donma veya aşırı yavaşlama ile karşılaşıyorum. ekran kartı ve işlemci aşırı ısınıyor. ekran kartının fanını %100 e çıkardım fakat buna rağmen oyunda 66 derecelere çıkıyor ve sonunda da ekranda renk bozulmaları olup hoparlörden kötü sesler gelerek kilitleniyor. Hatta bir kere mavi ekran aldım, mavi ekran bile bozuk geldi :)

işlemci de bugün ısınmaya başladı. uzun süre açıktır makine varsayımında bulunup kapatıyorum ama sabah açtığımda tekrar aynı.

Bana fikir verebilirseniz çok sevinirim. şuan bu metni yazarken 47 derece ekran kartı fakat oyuna girdikten 5 dk. sonra 60 lara çıkıyor.

(Ayıptır söylemesi ayaklı pervanelerden birini dayadım kasaya ama hala aynı :D )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratdogan456 -- 10 Ağustos 2013; 21:18:48 >

• Bu yaz aylarında yük altında 60 derece normal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fear of the Dark -- 10 Ağustos 2013; 21:49:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Rolling Stones

Bu yaz aylarında yük altında 60 derece normal.

anladım hocam peki problemim neyden paynaklanıyordur fikir verebilir misiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratdogan456

quote:

Dediğim gibi yaz aylarında normal fakat siz iyi bir fan alın. İşlemcinizin yük altında ısısı kaç derece oluyor?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratdogan456

quote:

Dediğim gibi yaz aylarında normal fakat siz iyi bir fan alın. İşlemcinizin yük altında ısısı kaç derece oluyor?

normalde işlemcim ısınmazdı bugün 47 ile 50 dereceleri gördü.

kasaya mı fan almam gerekir yoksa işlemci veya ekran kartına mı?

ayrıca ekran kartının 66 derecelere çıkması mıdır bu ekranın donma ve ekran - renk bozulmaları?

• Yardımcı olabilecek kimse var mı acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci için soğutucu aldım. ekran kartı içinde çift fanlı soğutucu sipariş verdim. umarım sorun hallolur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ses kartı ve kasma sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun devam ediyor 3d mark yaptığımda GPU testinin ilerleyen yerlerinde ekran yine bozuluyor. GPU mu arızalıdır acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.