Şimdi Ara

Oyun yapmak için gerekli programlar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 3D tasarım programlarından bahsediyorum.Mesela 3DS max ile tasarımı yapıp Photosop ile kaplamayı mı yapmalıyım? Kaplamaları hangi programla çizerim? tam olarak hangi tür programlara ihtiyacım var bir oyunun tamam olması için?

• Konu yanlış yerde. Şikayet etmedim. Programlama dillerinden nesne yönelikli olanlarından en az birini örn(Java) bilmeniz, tasarım yapabileceğiniz bir program 3D için Blender ve SketchUp kullanabilmeniz, kaplama düzenliyeceğiniz bir görüntü işleyici örn GIMP ve OpenGL gibi bir yazılımın komutlarını bilmeniz yararınıza olacaktır. Tabi bir geliştirme alanı kullanmanızda işinizi hızlandıracaktır örn JMonkey. Seslerle ilgili söyliyebileceğim pek bir şey yok. Iyi bir bilgisayarınız varsa VirtualBox sayesinde yazılımınızı fark koşullarda test edebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3dmax,maya gibi profesyonel tasarım programlari ile karakter,obje,animasyon olusturabilirsin.yazinda oyun demissin ama basit oyunlarmi yoksa ust seviye oyunlarmi ? Grafik tablette pratiklik ve isin kalitesi acisindan onemlidir.oyun yapmadan once su yol onemlidir.fikir,hikaye ve oyun sitili belirlenir.ondan sonra konsept resimler cizilir.konsept resimlerin amaci projenin ve amacin saptirilmadan,degismeden hedef rotasi olmasi icin cizilir.senaryoda bulunan karakterler ve mekanlarin kaba taslak resimleri cizilir.ondan sonraki is modelleme ve map tasarimdir.butun onjeler ve karakterler konsept resimlere gore cizilir.bunuda 3dsmax,maya yada basit program olarak google sketchup ile cizilir.kaplamalar photoshop ile tasarlanir ve antiallising vs. Detaylandirma islemleri ile motora aktarilir.seslerde ozel olarak kayit edilir ve motora port edilir.senaryodaki animasyonlarda pro seviyede motion capture ile hazirlanir yada animasyon programlari ile yapilir.tabi isin icinde yazilim kodlamada var ama sana yariyacak ve anlaman gereken kismi anlattim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    *Map design.
    *Concept design.

• quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

3dmax,maya gibi profesyonel tasarım programlari ile karakter,obje,animasyon olusturabilirsin.yazinda oyun demissin ama basit oyunlarmi yoksa ust seviye oyunlarmi ? Grafik tablette pratiklik ve isin kalitesi acisindan onemlidir.oyun yapmadan once su yol onemlidir.fikir,hikaye ve oyun sitili belirlenir.ondan sonra konsept resimler cizilir.konsept resimlerin amaci projenin ve amacin saptirilmadan,degismeden hedef rotasi olmasi icin cizilir.senaryoda bulunan karakterler ve mekanlarin kaba taslak resimleri cizilir.ondan sonraki is modelleme ve map tasarimdir.butun onjeler ve karakterler konsept resimlere gore cizilir.bunuda 3dsmax,maya yada basit program olarak google sketchup ile cizilir.kaplamalar photoshop ile tasarlanir ve antiallising vs. Detaylandirma islemleri ile motora aktarilir.seslerde ozel olarak kayit edilir ve motora port edilir.senaryodaki animasyonlarda pro seviyede motion capture ile hazirlanir yada animasyon programlari ile yapilir.tabi isin icinde yazilim kodlamada var ama sana yariyacak ve anlaman gereken kismi anlattim.

Teşekkürler öncelikle.2 kişilik bir takımımız var şu anda Hedefimiz üst seviye oyunlar tabii ki ama direk üst seviye bir oyun yapamayız elbette.Unity kullanmaya başladım biraz motorun içindeki hazır şeylerle birşeyler yaptım.Oyun denemez pek daha .Aklımda çok soru var ama.Böyle canlı canlı birinin yardım etmesi lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: Türkuaz

quote:

Orijinalden alıntı: kımyasal

3dmax,maya gibi profesyonel tasarım programlari ile karakter,obje,animasyon olusturabilirsin.yazinda oyun demissin ama basit oyunlarmi yoksa ust seviye oyunlarmi ? Grafik tablette pratiklik ve isin kalitesi acisindan onemlidir.oyun yapmadan once su yol onemlidir.fikir,hikaye ve oyun sitili belirlenir.ondan sonra konsept resimler cizilir.konsept resimlerin amaci projenin ve amacin saptirilmadan,degismeden hedef rotasi olmasi icin cizilir.senaryoda bulunan karakterler ve mekanlarin kaba taslak resimleri cizilir.ondan sonraki is modelleme ve map tasarimdir.butun onjeler ve karakterler konsept resimlere gore cizilir.bunuda 3dsmax,maya yada basit program olarak google sketchup ile cizilir.kaplamalar photoshop ile tasarlanir ve antiallising vs. Detaylandirma islemleri ile motora aktarilir.seslerde ozel olarak kayit edilir ve motora port edilir.senaryodaki animasyonlarda pro seviyede motion capture ile hazirlanir yada animasyon programlari ile yapilir.tabi isin icinde yazilim kodlamada var ama sana yariyacak ve anlaman gereken kismi anlattim.

Teşekkürler öncelikle.2 kişilik bir takımımız var şu anda Hedefimiz üst seviye oyunlar tabii ki ama direk üst seviye bir oyun yapamayız elbette.Unity kullanmaya başladım biraz motorun içindeki hazır şeylerle birşeyler yaptım.Oyun denemez pek daha .Aklımda çok soru var ama.Böyle canlı canlı birinin yardım etmesi lazım

En azindan model tasarlamayi ogrenip map hazirlayabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    *Map design.
    *Concept design.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.