Arkadaşlar *imkanınız olsaydı nasıl bir oyun yapardınız* konusunda hayalımdekı oyun dusuncemı belırttım ve birseyler yapmak ıcın arastırmaya basladım.ılk once cryengıne 3 sdk ındırdım youtubeden ızledıgım vıdeolarla motoru kurcaladım.aslında zor degılmıs.yalnız fps uzerıne bır motor oldugundan farklı motor arayıslarına gectım.yapmak ıstedıgım oyun stratejı olacak.yalnız kod vs yazmayı bılmıyorum.sadece motordakı hazır öğeleri kullanarak bırseyler yapmak ıstıyorum.resım kabılıyetım ve autocad kullanmıs olmamla motorlarda pek zorluk cekmeyecegımı dusundum.anno 1404 te kullanılan motoru arastırdım yalnız bu motorda halka acık degıl.bana yardımcı olabılecek varsa sevınırım.yada sızın oyun motorları hakkında dusuncelerınız varsa konuya yazınız.
benim fikrim önce adamakıllı bi programlama dili öğren hatta 2-3 tane öğren sonra adamakıllı modelleme yazılımlarını öğren 3ds max,blender gibi sonra adamakıllı müzik yapma programlarını öğren fl studio gibi hepsini çok iyi bildiğinde kendi oyununu yapabilirsin gibi geliyo bana
Sadece resim tarafını yaparsın zannedersem kalan tarafı kodlarla hareket algılama.fizik,yapay zeka gibi şeyleri programlarsın
Ancak basitten başlamak istersen.Dil gerektirmeyen GAME MAKER'i kullan internette çok dersleri var.
cryengine 3 kurcalayıp bırseyler yaptım.tek ıstedıgım cryengıne basıtlıgınde bır motor ıle anno tarzı bır oyun yapmak.