Şimdi Ara

öys 83 türev sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

fonksiyonunda f'(x) in yerel minumum değerinin -1 olması için a pozitif değeri ne olmalıdır? cvp:1

Nasıl yorumladınız bunu?

• f'(x) = 3x^2-6ax+2 yapar.Türevinin minimum noktasının -1 olması gerekiyormuş.
    o zaman türevinin türevi ;
    6x-6a'nın ekstremumu x=a 'dan 3x^2-6x^2+2 düzenlersek -3x^2+2 = -1 olması isteniyor.

-3x^2 = -3 ten x^2=1 x değeri de burdan +1, -1 pozitif değeri 1'dir.
  • f'(x)'in minimum değerinin olması, f''(x)'in 0 olması demektir:
    f''(x)=6x-6a=0 işleminden
    x=a eşitliğini buluruz
    f'(x)=3x^2-6ax+2=-1 denkleminde (-1'e eşitledik, çünkü f'(x)'in minimum değeri -1) a'nın yerine x koyarsak
    f'(x)=3x^2-6x^2+2=-1 denklemini elde ederiz
    3x^2=3 eşitliğinden x'i (-1) ya da 1 buluruz

Umarım yardımcı olabilmişimdir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar ben anlayamdım bunu bir türlü. Normalde yerel minumum ve maks nokta bulmak için biz birinci türevini sıfıra eşitlemiyormuyduk?
    Siz ikincileri sıfıra eşitleyip, -1 olan değeri de birinci türeve eşitlemişsiniz. Ben neyir karıştırıyorum hıiç anlamadım?
  • 1. türevi sıfıra eşitleyip a yı buluyoruz. sonrada ilk denklemde yerine yazıp 0 a eşitliyoruz.oradan gliyr
  • quote:

Orijinalden alıntı: rnfun

arkadaslar ben anlayamdım bunu bir türlü. Normalde yerel minumum ve maks nokta bulmak için biz birinci türevini sıfıra eşitlemiyormuyduk?
    Siz ikincileri sıfıra eşitleyip, -1 olan değeri de birinci türeve eşitlemişsiniz. Ben neyir karıştırıyorum hıiç anlamadım?

Bize f(x) in minimum değerini verseydi senin yaptığın gibi işlem yapacaktık ama bize f'(x) in min. değerini vermiş o zaman ikinci türeve göre işlem yapacaz.Buna çok dikkat etmelisin aynı şekilde türev grafiklerindede böyle çıkabilir grafiğin ne grafiği olduğuna dikkatli bak
  • Şimdi jeton düştü desem

Sağol valla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.