Şimdi Ara

Overlock xxxx or overwatt failed..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İki tane yeni Kingston 533 Mhz 1 GB'lik ram aldım.Dün geldiler.Asus P5PL2 kasama arada boş slot bırakmaksızın taktım.Yani şöyle dört slot vardı
    [] [] [] [] .
    Ve ben yeni gelen ramleri, eski 512 lik ramimi çıkartıp,

[|] [|] [] [] şeklinde taktım.Ardından bilgisayarı bağlayıp açtım.Sistem özelliklerini, ramin 2 gb olduğunu, hddyi, dvd-romu falan tespit ettiğini gösteren bir mesajdan sonra en altta şu mesajı veriyordu:

Overlock [unuttum bişey oldu diyordu] or over[watt dı hatırladığım kadarıyla] failed!

Press F1 to setup configures
    Press F2 to load default configures.

Mesajı ilk başta okumadım F2 ye basıp geçtim.Sonra oyun oynarken birden kasadan sesler gelmeye başladı.Sanki dışarıdan motor çalışma sesi geliyordu.Ama sonra bunun kasadan geldiğini anlayıp, hemen fişini çektim.Kasayı açıp baktım.Kabloları fanlardan biraz uzaklaştırdım ve fanlara çarpmayacak şekilde yerleştirmeye çalıştım- yavaş ve nazik hareketlerle-.Sonra kaldırdım, tekrar aynı bios mesajı, tekrar F2...Kasa aynı sesleri bir süre sonra tekrar çıkarmaya başladı.Bu sefer sabah halletmek üzere fişini çekip yattım.

Az önce fişi takıp başlattım.Yine aynı ses geldi.(bu beni sorunun ısıtmayla ilgili olmadığı kanısına vardırıyor).Kasayı tekrar açtım.Yine kabloları fanlardan uzaklaştırdım.Kasayı bağlayıp açtım ve şimdi bu mesajı yazıyorum.

Ben sesin bir kablonun fana çarpmasından çıkan ses olduğunu düşünüyorum.Ama usta falan değilim.Akıl yürüterek bu sonuca vardım.Hiçbir bilgim yok.Bilenlerden yardım istiyorum.

Yazıyı buraya kadar okuyan ve yardım eden herkese teşekkür ediyorum.

• Eğer işlemcide oc varsa veya ram frekansları tutmuyorsa olabilir. Bios a girip ayarları sıfırlayın tekrar bi deneyin. Olmadı yeni aldığınız ramleri tek başına bir deneyin. Timing farkları veya frekans farklarından dolayı çıkabilecek sorunlarda böyle bir hata verebilir.
  • Mesajınız için teşekkür ederim.

''Tek başına deneyin '' den kastınız nedir?Birer birer mi takayım?
  • evet ramlari tek tek takıp deneyin öyle bir hata vericekmi ama ondan önce biosa girip ayarları sıfırlayın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.