arkadaşlar bende e7200 var paraya kıyıp güzel bi soğutucu almayı düşünüyorum. şimdi bu e7200, overclocka yatkın bir işlemciymiş. millet güzel soğutularla voltaj verip 2.53 ghz den çıkarıyolar taaa 4.2 ghz e 4.5 ghz e bunun ne kadar faydası var çok merak ediyorum gözle görülür bi performans artışı varmı? oyunlarda ne kadar faydası var? şimdi bunu 4.2 ghz e falan çıkarınca ne kadar performans elde etcem yani core 2 duo ailesinden hangi işlemciye denk gelcek. core 2 quada bile yakın performans olcak mı? cevaplarınız için teşekkür ederim şimdiden
Xıgmatek Hdt al Vatan bilgisayardan 30lira civarında fiyatı var
hem sessizlik hemde performans bakımından yararı olur yani sırf oc için almış olmazsın.
4.2 ghz yapmana gerek yok 3.6-3.7 yeterli gelecektir voltaj vermeden çıkabildiğin kadar çıkarsın tabi öğrenmen lazım nasıl yapacağını.
oyunlarda etkisi olur ama Quadlar kadar olmaz.
e7xx serisi aynı mimaridir dolayısıyla aynı saat hızında aynı performansı gösterir en yüksek e7xx serisi işlemciden daha hızlı olur.
Düz mantıkla yaklaşım yanlış olur. 10 ghz de olsa çoklu çekirdek destekleyen oyun v.s. gibi şeylerde quad işlemciler kadar performanslı olamayabilir. Ama 2 çekirdek detsekli bir oyunda 2,53ghz de iken 50 fps alıyorsan 4 ghz de iken 60 fps alabilirsin. OC un faydası olan durumlar her zaman olur. Ama bazı oyun ve uygulamalar işlemciye yaptığın oc e aynı oranda tepki vermeyebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: ::Ashes::
Xıgmatek Hdt al Vatan bilgisayardan 30lira civarında fiyatı var
hem sessizlik hemde performans bakımından yararı olur yani sırf oc için almış olmazsın.
4.2 ghz yapmana gerek yok 3.6-3.7 yeterli gelecektir voltaj vermeden çıkabildiğin kadar çıkarsın tabi öğrenmen lazım nasıl yapacağını.
oyunlarda etkisi olur ama Quadlar kadar olmaz.
e7xx serisi aynı mimaridir dolayısıyla aynı saat hızında aynı performansı gösterir en yüksek e7xx serisi işlemciden daha hızlı olur.
overclock yapmayı biliyorum ve voltajsız max 3.30 ghz oluyo. ben voltaj vermedim. merak ettim forumda bir arkadaş 4.2 ghz yapmış. e7600 en iyi e7000 serisi işlemcidir. ondan daha mı iyi olacak 3.7 ghzle falan? e8000 serisinden iyi olurmu peki?
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Düz mantıkla yaklaşım yanlış olur. 10 ghz de olsa çoklu çekirdek destekleyen oyun v.s. gibi şeylerde quad işlemciler kadar performanslı olamayabilir. Ama 2 çekirdek detsekli bir oyunda 2,53ghz de iken 50 fps alıyorsan 4 ghz de iken 60 fps alabilirsin. OC un faydası olan durumlar her zaman olur. Ama bazı oyun ve uygulamalar işlemciye yaptığın oc e aynı oranda tepki vermeyebilir.
"Ama 2 çekirdek detsekli bir oyunda 2,53ghz de iken 50 fps alıyorsan 4 ghz de iken 60 fps alabilirsin" bende bunu merak ediyorum. oyunda kaç fps etkisi var. ripli oyun yüklerken extract yaparken hızı ne kadr artar. 2.53teyken. diyelim 7 dkda yükleniyo. 4 ghzde nekadar etkisi olur. 7 dk 3-4 dk ya düşermi.
Onu da sen test edip ekleyeceksin konuya, bizde öğreneceğiz. Bu sorduğunu ancak elinde o işlemciye sahip olup, 2.53 ghz ve 4 ghz hızlarında o testleri yapan bilebilir.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Onu da sen test edip ekleyeceksin konuya, bizde öğreneceğiz. Bu sorduğunu ancak elinde o işlemciye sahip olup, 2.53 ghz ve 4 ghz hızlarında o testleri yapan bilebilir.
tamam teşekkür ederim. gözle görülcek tatmin etcek bi performans vermeyecekse uğraşmayayın dedim birde buraya sorim dedim.