Şimdi Ara

Overclock ve Watt yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar. elimde amd athlon 3200 2ghz islemci, asus a8ve se anakart, 2 gb ram ve 4650 ekran kartım ve 350 Watt güç kaynağım var. aslında bu sistem için bile güç kaynağının yetersiz oldugunu düşünsem de aylardır sıkıntısız kullanıyorum sistemi (oyun da oynayarak). amacım işlemciye overclock cekmek fakat neler yapmam gerektiğinden emin değilim. işlemciye fazla voltaj vermem veya bios update yapmam gerekir mi? yardımlarınızı bekliyorum.

• arkadaşlar gece biraz inceledim overclock konularını ve makineye restart çekince işlemci ısısı bios'ta 42 derece idi. sisteme prime 95 ve core temp 1.0 kurdum. prime 95 şu anda 20 dakikadır "torture"da çalışıyor ve core temp'in ölçtüğü maksimum sıcaklık 58 derece. (programları doğru çalıştırdığımı düşünüyorum) (core temp'te load %100 olarak görünüyor ve min 52 max 58 derece yazıyor) (işin ilginci bunu yazarken chrome da hiç zorlanmadan açıldı) bios'ta cpu çarpanlarını değiştirerek yapabileceğimi düşünüyorum fakat yakmaktan korktuğum için soruyum dedim. cpu multiplier kısmını kademe kademe önce 11 sonra 12 ye getirmeliyim diye düşünüyorum. doğru mudur? voltaj vermem gerekir mi evet ise nasıl?
  • Bus hızını 220 yaparak sistemi 2.2 ghz'e çıkarttım fakat prime 95 FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file. hatası verdi ve nette gezinirken mavi ekranla restart attı. sanırım voltaj arttırmam gerekiyor ama PHOENIX Award bios'ta nasıl yyapacagımı bulamadım. yalnızca voltaj değerleri var veya "ignored" yapılıyor. nasıl yapmam lazım arkadaşlar? 350 watt supply yeterli midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

Bus hızını 220 yaparak sistemi 2.2 ghz'e çıkarttım fakat prime 95 FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4
    Hardware failure detected, consult stress.txt file. hatası verdi ve nette gezinirken mavi ekranla restart attı. sanırım voltaj arttırmam gerekiyor ama PHOENIX Award bios'ta nasıl yyapacagımı bulamadım. yalnızca voltaj değerleri var veya "ignored" yapılıyor. nasıl yapmam lazım arkadaşlar? 350 watt supply yeterli midir?

güç kaynağın yetersiz hiç bulaşma bence:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oRHaN07 -- 13 Aralık 2011; 21:38:54 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.