Şimdi Ara

Overclock Ustaları Bilginize İhtiyaç Var!!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Değerli Overclock ustaları bilgi birikiminizi paylaşırsanız çok memnun olacağım.

Sorum şu aşağıda belirttiğim sistemimi voltaj vermeden stabil bi şekilde 3,00 ghz de kullanıyorum. benim amacım bu işlemciyi 3,4 ghz ve 3,8 ghz arasında kullanmak. Konu hakkında azda olsa bilgim var. 3 ghz üstüne çıkmak için arttırdığım saat hızından sonra pc açılmayarak voltaj ihtiyacı olduğunu belirtti. Voltaj vermenin riskini bildiğim için bir bilene sormak istedim. Aynı anakarta sahip arkadaşlar varsa bios üzerinde hangi ayarları değiştirmem gerektiği konusunda yardımcı olursa sevinirim.

İşlemci: Q6600
    Anakart: Asus P5G41C mlx
    İşlemci Soğutu: Akasa Venom Wodoo Çift Fan
    Ram : 6 gb ddr3 1333 mhz
    Ekran Kartı: ASUSGTX560 DirectCU II TOP GDDR5 1GB 256Bit Nvidia 925mhz
    PSU: AeroCool Strike-X 600W 80Plus Bronze Sertifikalı
    Kasa: AeroCool Strike-X GT "Devil Red" 6 adet LED'li Fan

Yardımlarınız için teşekkür ederim...

• http://www.youtube.com/watch?v=Zxd2RDant_Y bu işine yarıyabilir bakabilirsin arkadaşım
  • teşekkür ederim ama burda biosu tanıtıyo sorumla ilgisi yok
  • Bende ayni islemci vardi, ana kart olarakda Asus Maximus Formula II.
    Biosda: Advanced -> jumperfree configuration -> ai overclockingi "manual"a almalisin. ondan sonra fsbyi yükselte bilirsin.
    CPU V-Core da azar, azar Voltagei, yükseltebilirsin.
    Dikkatli ol ama, ve CPUnun sicakligini gözden kacirma. Gercekcesi 3,8Ghz büyük bir hedef, bence bilgisayarinla ulasilmaz.
  • overclock hakkında azda olsa bilgim var demiştim. yani dediğiniz şekilde fps arttırarakj cpuya voltaj vererek yapılabilir biliyorum, ama benim demek istediğim farklı, anakartımda Vcore diye voltaj verilecek yer yok o sebepten aynı kartı kullananlaradır sorum. VVT var svoltaj seçeneği olarak
    varsa bu anakarttan kullanan deneyimlerini bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.