Bilgisayarıma overclock artık farz oldu ve tanıdığım birçok kişiye sorduğumda profesyonel yardım al diyor. Buradaki forumdaki insanları çok metettiler ve bende buraya bilgisayarımın özelliklerini yazmana karar verdim.
Pentium III 800 Mhz 256 MB SDR Ram Winfast GeForce 256 DDR XP sistemi Kasa açık duruyor Asus CU2LC (galiba öle bişey) anakart
Bu bilgisayardaki ekran kartı ve işlemciyi ne kadar overclock edebilirim. Yardımvcı programları vs. yazarsanız çok sevinirim.
Teşekkürler... [elvis]
bu makinaya overclock yapınca öyle aman aman bi performans artışı bekleme derim ben...
Ne kadar yükselebilir?
1000 Mhz e kadar çıkabilme şansın var ama tabi Sağlam bir soğutma ve kaliteli parçaların varsa. Birde ne kadar yükselebilir sorusuna kendinde şöyle cevap bulabilirsin.Board ın setup ında işlemci ayarlarıyla oynayabiliyorsan oradan yavaş arttırımlarla bilgisayarı bir süre kullanıp birkaç kasıcı oyun denemesinden sonra kilitlenip kilitlenmediğine bakmalısın zaten kilitlendiğinde sınırı biraz aşmışsın demektir.Mesela senin işlemci 100 Mhz de 8 çarpanıyla yani 800Mhz çalışıyor.Bunu 120 x 8 = 960 Mhz de çalıştırmayı dene.bunda kilitlenme olmazsa biraz daha çıkış yapabilirsin 125 x 8=1000.Ama tabi stabil çalışma frekansı olmalı yani kilitlenmeyen değerde kullanmalısın bunuda sen deneme yanılmayla bulabilirsin.(tabi bu değerleri Voltaj olayına girmeden almak istiyosan bu şekilde yapmalısın yoksa işler biraz daha karışır.)Kolay gelsin.
Teşekkürler...
aynı board bende var 733 işlemcim var, 1375 e kadar çıkabiliyosun- yani seçenekler o kadar, benimki 875 gibi bişeyde çalışıyo maks. ama iyi bi soğutma olsa daha iyi olabilir belki
Bu arada ASUS PC Probe programını kaybetmişim. Anakartıma uygun olanı nerden bulabilirim acaba yardım ederseniz sevinirim.[^]