Arkadaşlar bir hatayla karsılasıyorum. Kendi mail serverimizi bünyemizde barındırıyoruz. Windows 2003'ün default pop3 mail serverini kullanıyorum.
Normal domainleri yaratıyorum ve mail boxları windows kullanıcıları olarak tutuyorum. Giden posta sunucusunda anonymous access ve windows authentication access açık.
Outlook expresste bir mail adresi açtığımda kullandığım ayarlar.
Giden posta sunucusu kullanıcı adı : muratozsay şifre : ********
SSL kapalı, portlar doğru.
Şimi bu ayarlarla mail gönderip alıyorum hatta yaklaşık 1 senedirde hiçbir problem olmadan kullanıyorum. Fakat aynı ayarları Outlook 2003 e yaptığımda mailları alabiliyorum ama gönder dediğimde "Unable to Relay ..." diye bir mesaj cıkıyor. Aynı maili aynı adrese outlook express ile gönderebiliyorum ama outlook 2003 ile gönderemiyorum.
Ayrıcana gönderirken yada alırken aşağı yukarı 500kb büyük mailları server geri çeviriyor almıyor. Bunun nedeni nedir acaba ?? Aktarım olmasına rağmen timeout falanmı oluyor belli bir zaman sonra ?? Eğer böyleyse bu timeout değerini nereden değiştirebilirim.
guzel saglam soru helal olsun aklıma şunlar geliyo microsoft outlook ta mail göndermemesinin mantıklı bi açıklaması olmaz microsofttun ibneligi bence ilişki meselesi olabilir bunun için hesabi kurduktan sonra sunucum kimlik dogrulaması gerektiriyor ve aynı bilgileri kulanı işaretleyerek bi dene istersen
mail boyutları ve mail time out süresini zaten zaten iis de smtp de özelliklerde ayarlayabiliyosun istersen bi kontrol et ben mesela iis den 10 mb dosya yollayabiliyorum
we aklıma gelmiş ken bence kendi mail serverinde en guzel guvenlik sistemi ip olarak kısıtlama verilmesi dir bence...
mr.Akrep flood yapmayın lütfen,ne yazacaksanız mesajınızı düzenleyip öyle yazın.
arkadaşlar peki gönder seçeneğinin üzeri silikse,sorun nedir?outlook 2003 kullanıyorum.şu anda forvard da yapamıyorum,yeni mail de gönderemiyorum