Bildirim
Outlook dışında MAil programı önerisi ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
Aslında konuyu biraz daha açabilsen daha iyi yardımcı olabiliriz. Konu info@bilmemne.com a düşen maillerin her kullanıcıya gelmesini istemeniz midir? -
Açıklıyayım.
info@abc.com ' adresi ortak mail adresimizdir. 5 kişi çalışıyoruz ofiste. Herkesin kendine ait @abc.com uzantılı mail adresi var. Ayrıca info@abc.com 'a gelen mailleride bu 5 kişiye düşmesini istiyoruz fakat arada sırada düşüyor. Kimine geliyo kimine gelmiyo. Bunun outlookta bi çözümü varsa çözelim yoksa başka bir program kullanalım. -
Bunun için Outlook üzerinde hesap ayarlarından info@abcd.com hesabına çift tıklayın. Detaylı ayarlarda gelişmiş sekmesinde (Pop SMTP Port ayarları menüsü) İletinin bir kopyasını sunucuda bırak işaretini seçerseniz her outlooka düşen maili mail sunucusunda tutar ve bu sayede diger makinelerde o maile erişebilir. Bunun tek olumsuz yanı mail sunucusunda mail kopyalarının durmasıdır bunuda iki yolla çözebilirsiniz. Birincisi İletinin bir kopyasını sunucuda bırak işaretinin altında mail sunucusundan şu kadar gün sonra sil seçeneğini işaretleyip örn.2 gün dersiniz ve 2 gün sonra kopyalanan iletiyi siler. İkincisi ise webmail arayüzünden girip elle toplu bir şekilde silebilirsiniz.
Not: Bu işlemi info@abcd.com maili üzerinden mail alacak `TÜM` bilgisayarlar üzerinden yapmanız gerekmektedir.
İnternette bulduğum örnek bir Makale BURADADIR
-
Kullandiginiz web barindirma hizmetinin panelinden info@ olan adresi sadece yonlendirici olarak diger adresleri tanimlayacaksiniz. O bilgisayarlardan birinde info@ adresi kuruluysa mailleri cektigi icin diger bilgisayarlara ulasamayabilir. Outlook ile alakali bir durum degil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Teşekkürler ;) -
quote:
Orijinalden alıntı: axiadam
Kullandiginiz web barindirma hizmetinin panelinden info@ olan adresi sadece yonlendirici olarak diger adresleri tanimlayacaksiniz. O bilgisayarlardan birinde info@ adresi kuruluysa mailleri cektigi icin diger bilgisayarlara ulasamayabilir. Outlook ile alakali bir durum degil.
Ya ben tam anlayamadım yani biraz anladım sadece :D Daha net açıklayabilir misin ? İlk cümle biraz devrik olmuş. O bilgisayar dediğin hangi bilgisayar ? :D
Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler şimdiden.. -
quote:
Orijinalden alıntı: The Narrator
quote:
Ya ben tam anlayamadım yani biraz anladım sadece :D Daha net açıklayabilir misin ? İlk cümle biraz devrik olmuş. O bilgisayar dediğin hangi bilgisayar ? :D
Yardımcı olmaya çalıştığın için teşekkürler şimdiden..
Evet "adreslere" yazacagim yerde "adresleri yazmisim.
Bulundugunuz ortamdaki bilgisayarlardan bir tanesi anlaminda "O bilgisayar" dedim. Omuzlarinizin uzerinde kalan kismi biraz calistirirsaniz ise yarayabilir.
Herhangi devrik bir cumlem de yok.
-
quote:
quote:
quote:
Bulundugunuz ortamdaki bilgisayarlardan bir tanesi anlaminda "O bilgisayar" dedim. Omuzlarinizin uzerinde kalan kismi biraz calistirirsaniz ise yarayabilir.
Şimdi daha anlamlı oldu her şey.
Bütün bilgisayarda info'un kurulu olması iyi bir şey sanılıp kurulmuş önceden... Şimdi '' o '' bilgisayarlardan infoyu kaldırıp tek bir bilgisayarda info olmasını sağlayacağım. O tek info olan bilgisayarda başka bir hesap daha olması , maillerin diğer bilgisayarlara ulaşmasına yine etki eder mi ?
-
quote:
quote:
quote:
quote:
Şimdi daha anlamlı oldu her şey.
Bütün bilgisayarda info'un kurulu olması iyi bir şey sanılıp kurulmuş önceden... Şimdi '' o '' bilgisayarlardan infoyu kaldırıp tek bir bilgisayarda info olmasını sağlayacağım. O tek info olan bilgisayarda başka bir hesap daha olması , maillerin diğer bilgisayarlara ulaşmasına yine etki eder mi ?
Sizin istediginiz sistemde info@ uzantili mail adresinin hic bir bilgisayarda kurulu olmamasi gerekli. Eger kurulu olmasi gerekliysede mesajlarin sunucuda
birakilmasi ile alakali ayarlarin butun info@ maillerini alan bilgisayarlarda ayarlanmasi gerekli. Info@ adresinden gelen maillere cevap veriyorsani ikinci
secenegi uygulamak zorundasiniz ama bu seferde kimin nereye mail attigini takip etmek zorlu olacaktir. O sebepten gelen maile kendi hesabinizdan verir
diger arkadaslarinizida CC yaparsiniz. Is yerlerinde bu sekilde isler ya da hesaplarinizi GOOGLE uzerine tasir IMAP secenegiyle kullanir, senkronize kalirsiniz.
Yapilmasi gereken ayar info@ mail adresinin acildigi yerden sadece istediginiz adreslere yonlendirme olarak calismasini saglayacak sekilde ayarlamaniz gerekli.
-
Mozilla thumderbird OutlookTan iyi midir peki ?
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X