https://jasonwatmore.com/post/2021/04/30/net-5-jwt-authentication-tutorial-with-example-api buradaki tutorial'i izliyordum ama aşağıdaki yerdeki out keyword'ünün kullanımı anlamadım out referans olarak veriliyordu c# 'da ama out buradaki kullanımı anlayamadım ve nasıl "validatedToken"e erişim bittiği yerden sonra yine ulaşabiliyoruz, işte bu noktayı da anlamadım, bir yardımcı olabilecek var mı ? ![]() |
out keyword'ünün kullanımı hakkında

-
-
bir de aşağıdaki bağlantıyı ctrl+ c kopyalıp yapıştırısanız ilgili yere gidiyor, donanım haber yönlendirmesi bir sıkıntı çıkartıyor anlamadığım bir şekilde :
şurası yani:
-
Burada out keyword'ünü bir metodun içinde elde edilen bir değeri return etmek için kullanılan alternatif bir yol olarak düşünebilirsin. Genellikle birden fazla bilgiyi return etmek gerektiğinde kullanılır. Örneğin;
int value = int.Parse("716"); bool isParsed = int.TryParse("716", out int value);Kod
Yığını:Bir string'i integer'a parse etmek için kullanılan Parse() metodunu ele alalım. Metoda verilen string parse edilebilir bir değer olmayabilir. Alfanumerik bir string integer'a çevrilemez. Bu durumda mantıklı bir return değerinden bahsedemeyiz. Metodun geriye exception fırlatmaktan başka çaresi kalmaz.
Bunun yerine TryParse() metodu iyi bir alternatif olabilir. TryParse() metodu boolean bir değer return eder. Eğer parse işlemi başarılı ise true, değilse false döner. Parse edilen integer değeri de out parametresi ile return eder. Böylece aynı anda hem string'in başarıyla parse edilip edilmediği bilgisini hem de parse edilen integer değeri return edebilir.
Senin sorunda da benzer bir durum söz konusu. ValidateToken() metodu ClaimsPrincipal ile token'ın validasyondan geçip geçmediği bilgisini verir. Eğer validasyondan başarıyla geçti ise out parametresi ile string token'ın parse edilmiş hali olan SecurityToken objesi return edilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X