< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÖTV MUAFİYETLİ (Engelli İndirimli) ARAÇLAR İÇİN BURAYA... (276. sayfa)

-
-
Onlar engelli değildir suistimalcidir çoğu. Bu kadar parası olsa engellinin araçla mı uğraşırdı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hiçbir şey olmaz. Vergi dairesi kanun koyucu mu? Anca koyulan kanunları uygulayabilir.
Eskişehir vergi dairesi damada izin vermiş. Ümraniye vergi dairesi izin vermiyor. Birkaç şehirde de izin vermeyen vergi daireleri var benim bildiğim. Bunlar kafalarına göre iş yapıyorlar gerçekten komik bir hal aldı durum.
-
Hocam tamamen iş bilmez memurların işi bence bu durum. En kısa zamanda çözsünler şu durumu da insanlar mağdur olmasınlar.
Evet gelin ve damat kayınpederin çocuğu gibidir bunun devlet nezdinde garantiside 4721 sayılı Türk medeni kanunun 18. Maddesidir. Kanun dışında farklı işlem yapmaları suçtur. Taahutnamede 1. Derece sıhri hısım yazdığı sürece bu ifadede geçen şartları medeni kanununun 18. Maddesine göre belirlemek ZORUNDALAR. Kıta Avrupası hukuk sistemine bağlı ülkemizde uygulanan hukuk sistemine göre bir durumun kanunu varsa öncelikle ona uyulur eğer kanun yoksa duruma yargıda hakim insiyatifi ve geçmiş içtihatlara göre karar verilir. Bu da yargının görevidir vergi dairesi memurunun değil. Hak hukuktan anlamayan memurların dediklerine aldırış etmeyin istedikleri gibi kanun değiştirme veya kanunu kendi keyiflerine göre uygulama hakları yok, yasama, yürütme ve yargı organlarının alanlarına tecavüzde bulunuyorlar bu şekilde. Kanunları oluşturmak değiştirmek yasama organının işi yani TBMM'nin işidir. Bu yüzden cimer üzerinden maliye bakanlığına ve gelir idaresi başkanlığına şikayette bulunmalıyız.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
bu skoda kamiq alımı ne zaman gerçekleşti acaba? benzer araç için bakınıyordum ben de ama postun sahibi siz iseniz birkaç soru sorabilir miyim ?
-
Facebookta gördüm ben de o paylaşımı hocam. 14/01/2023 tescil tarihi. Ruhsatına kadar paylaşmıştı arkadaş.
Arkadaşlar merhaba, ortopedik engeli olan kişilere otomatik vites araç satılabileceğini ve TSE onayıyla yakınlarından birinin aracı kullanabileceğini okudum. Merak ettiğim bir konu ortopedik engeli olan kişi için araba almak istersek o kişinin illaki ehliyete sahip olması mı gerekiyor? Annemin ortopedik engeli var ancak ehliyet alabilecek bir durumu yok, istese de kullanamaz zaten ayağından dolayı.
-
Alan kişiye birisi siparişini iptal ettiği için vermişler bayide araç yok diyordu soranlara.
Evet terdibatlı araç alacak birisinin kodlu b sınıfı ehliyetide olacak. Aracı kendisi süremeyecekse %90 ve üstü raporu engelli yolcu aracı alabilirsiniz.
Bu durumda ortopedik engelli olarak (otomatik vites ve sadece direksiyona topuz) alınacak aracı , engelli dışında eşinin kullanması için ruhsata isim yazdırılması işi çözer mi? yada taahhutname imzalandıktan sonra araca dıreksıyon tıpuzu takılıp tse belgesi ile "arac engelli olmayanların kullanımına uygundur" yazması sonrası tekrar vergi dairesiyle görüşüp yeni bir taahhutname mi imzalanacak?
Yukarıda resimde yazılanlar dışında bilgim yok gönderiyi yazan kişi o kadar detay vermemiş.
Arkadaşlar,
Bazı bayiler gelin-damatın engelli aracı kullanımına yazılmayacağı konusunda bir mail aldıklarını söylediler. Oysa yeni taahhütname de 1. dereceye kadar kan bağı ile sıhri hısımlarım bölümü yer alıyor. Kanun mu değişti de çıkardılar bilmiyorum ama babamın tek çocuğuyum benim olmadığım durumlara eşim neden kullanmasın anlamış değilim. Her gün işyerinden izin almamız mümkün değil ki... Konu hakkında bilgisi olan var mı?
Alıntı
metni:Vergi dairesinin bugün aldığı karar doğrultusunda muafiyet işlemlerin araç kullanacak kişi sınırlamasında “Gelin – Damat” kullanımı kaldırılmıştır. Doldurulacak taahhütname listesinde kesinlikle yer almayacaktır. Aracı kullanacak kişiler aşağıda tarafınıza belirtilmiştir. (Anne – Baba – Eş – Çocuk – Kardeş – Vasi) Son güncellemenin bu şekilde olduğu bilgisi var. Konu teyide muhtaç ama bilgisi olan var mıdır? Babamın tek çocuğuyum evde olmadığım ya da işte olduğum durumlarda eşim aracı kullanamayacak mı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TasarimciBey -- 16 Ocak 2023; 9:26:11 >
-
Selamlar arkadaşlar;
Yaklaşık 22 senedir %96 oranında görme engelim var. Hayatımda ilk kez otomobil almak için niyetlendik. Kafamda birkaç soru işareti var. Bu sorularımı cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
1. Eşim şu an sürücü kursunda teorik eğitim görüyor. Yakınlarda sınavı olacak. Otomobil alırken vergi dairesine gidip isim mi yazdırıyoruz? Evet öyleyse o zaman eşimin ehliyet almasını beklemeliyim.
2. Kardeş normalde 2. dereceden akraba oluyor. Ama ben hep 1. dereceden akrabalar aracı kullanabilir diye duyuyorum. Bu durumda kardeş kullanamıyor mu?
3. Üçüncü derece akrabalarımızdan biri biz araçtayken otomobili kullanmasında bir sakınca var mı? Örn eşim yeni ehliyet aldığı için her yere beni götürebilmesi başlarda pek mümkün olmayabilir. Bu durumda ablamın çocukları ben araçtayken otomobili sürebilir mi?
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. Rabbim herkese kazasız belasız sürüşler nasip etsin.
Saygılarımla.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam merhabalar. Araç alırken bayide size taahhütname imzalatıyorlar. Eşinizin ehliyetine bakmıyorlar orada ama olması daha iyi olur tabi. Kardeş konusuna gelince kardeş 2. derece akraba fakat aracı kullanabilir. 1. Derece akraba ve kardeşler kullanabiliyor. 3. Derece akraba siz araçta olsanız da kullanamaz hocam.
https://www.otodelisi.com/engelli-aracini-kimler-kullanabilir-2023//
Burada yazdığı gibi vergi dairesinden şikayetçi olun. 4721 Sayılı Türk Medeni Kanununu çiğniyorlar şuanda iş bilmez birkaç memur kafasına göre akrabalık derecelerini belirliyor. Kanunlarla sabit Gelin - Damat 1. derece akrabadır.
Siz eşinizin ismini yazdırın, sonuçta ehliyet almasına engel bir hastalığı yoksa istediği zaman alabilir. Ehliyeti yok diye hiç kullanamaz diye bir mantık olabilir mi?
-
Merhaba eşiniz ve kardeşleriniz aracı kullanabilir. İmzalattıkları taahhütnameye eşinizi ve kardeşlerinizin adını yazdırabilirsiniz. Yeğenleriniz olmuyor maalesef. Şuan için karayolları kanunun 53. maddesi değişmediği için arabayı sürer tabi ki ama kaza anında kasko ve sigorta sorun çıkartır. Bu yüzden kullanmamaları daha iyi olur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X