Şimdi Ara

ötv. çok çok acil ötv'siz aracın satışı !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
5.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Hazan

Bu konuyu takip edecegim. Bizim de zihin engel uzerinden aldigimiz otvsiz bir arac var. lutfen gelismeleri yazarsaniz cok memnun olurum. Isinizi hallettikten sonra konuya gelismeleri yazmayi unutmayjn

ekim ayının ilk haftası yada 2. haftası burada gelişmeleri aktaracağım hocam anca o zamana hakim kararını verir. engellilere fayda sağlanırken çok uğraştırıyorlar maalesef..
  • quote:

Orijinalden alıntı: WeiLSiDe

Gerçekten merakımdan soruyorum devlet bu aracı indirimli olarak zihinsel engelli vatandaşa mı veriyor?

Yoksa bu vatandaş üzerinden yakınlarına mı veriyor?

evet devletimiz sağolsun bizlere fayda sağlıyor ancak 5 sene önce borçlarımızdan dolayı yol tutuşu olsun konfor olsun geniş rahat bir araba alamadık ancak şuan alma durumumuz var hakim bir engel koymazsa son aracımız olacak bir daha satıp almayı düşünmüyoruz. (ağır engelli ve toplu taşıma araçlarını kullanamaz)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mekmaster

Zihinsel Engelli için araç alınabiliyor mu? Benim kız kardeşim down sendromlu ama yüzde 90 rapor vermiyorlar.

sınır 90 hocam 89 bile kabul edilmiyor. eğer siz ağır olduğunu düşünüyorsanız tekrar hastaneye başvurun ve heyete girsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

Aracı araç (Ford) aldığınız bayiye verebiliyorsunuz diye biliyorum. Yani aracı bayiye satıp o bayiden yeni araç alıyorsunuz. Mahkeme aracın başka birisine satılmasını önlüyor yani aracı satıp parasını başka bir yerde kullanamıyorsunuz. Mahkeme aksi bir karar verirse kullanılaniliyor. Misal ev almak için nakit lazım ve aracı satıp bu para kullanılamıyor. Tabi bu olay mahkeme aksi bir şey söylemezse.

Özetle hakim kararı dışarı satılabilir olarak verirse parayı istediğiniz yerde kullabilirsiniz. Hatta bayinin verdiği değerden daha fazlaya satabilirsiniz. Hakim satamazsın derse de 5 yıl dolduğu için sadece bayiye verebilirsiniz.

Eskiye nazaran biraz zor olmuş bu olay. Tek sıkıntı parayı nereye kullanacağınız. Yani araç her türlü satılıyor sadece ederinde oynamalar olur ki oda bayiye bağlı.

Aşağı yukarı böyle olaylar hocam. Siz yinede bir bilir kişiye danışın.

Bayiye geri verme olayını ilk kez duyuyorum.

Bu ülkede hiç mi mantıklı gelişme olmaz. Zaten bi kaç seneye kalmaz kaldırırlar uygulamayı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: golf_R

Aracı araç (Ford) aldığınız bayiye verebiliyorsunuz diye biliyorum. Yani aracı bayiye satıp o bayiden yeni araç alıyorsunuz. Mahkeme aracın başka birisine satılmasını önlüyor yani aracı satıp parasını başka bir yerde kullanamıyorsunuz. Mahkeme aksi bir karar verirse kullanılaniliyor. Misal ev almak için nakit lazım ve aracı satıp bu para kullanılamıyor. Tabi bu olay mahkeme aksi bir şey söylemezse.

Özetle hakim kararı dışarı satılabilir olarak verirse parayı istediğiniz yerde kullabilirsiniz. Hatta bayinin verdiği değerden daha fazlaya satabilirsiniz. Hakim satamazsın derse de 5 yıl dolduğu için sadece bayiye verebilirsiniz.

Eskiye nazaran biraz zor olmuş bu olay. Tek sıkıntı parayı nereye kullanacağınız. Yani araç her türlü satılıyor sadece ederinde oynamalar olur ki oda bayiye bağlı.

Aşağı yukarı böyle olaylar hocam. Siz yinede bir bilir kişiye danışın.

merhaba. takas seçeneğini düşündük ancak istediğimizden 5 bin aşağı veriyorlar buda bizim işimize gelmiyor. ama son çare olarak düşünülebilir, inşallah hakim bir sıkıntı çıkartmaz öyle şahşanlı araba almayacağız orta sınıf aile aracı. teşekkürler cevabınız için.

• Onurunuz kullanıcısına yanıt
    Merakla bekliyorum. Umarim olumlu yanitlanir.

• Merakimdan soruyorum. Şimdi zamanında ötv siz aracı 5 ken 3 e aldın. Simdi satarken 5 e satıyorsan eğer devlet aradaki karı vergiye tabi tutmuyormu?

• quote:

Orijinalden alıntı: _Saint_

Merakimdan soruyorum. Şimdi zamanında ötv siz aracı 5 ken 3 e aldın. Simdi satarken 5 e satıyorsan eğer devlet aradaki karı vergiye tabi tutmuyormu?

Engelliden engelliye 5yıl dolmadan satılırsa ötvsiz satıyorsunuz yani kar etmiyorsunuz. 5 yılınız dolarsa normal araç gibi sayabiliyorsunuz. Vergi falan yok.

• Hazan kullanıcısına yanıt
    Tek temennimiz o teşekkür ederim 😃

Merhaba, sonuc nedir hocam?

• quote:

Merhaba, sonuc nedir hocam?

merhaba. sonuc 1 ay sürer dediler beklemedeyiz sonuc acıklanınca buraya yazıp sizi etiketleyeceğim.
    Anladım, doğrudur o süreçler o kadar ağır işliyor unutmuşum. Bekliyorum hocam, teşekkür ederim
  • quote:

Anladım, doğrudur o süreçler o kadar ağır işliyor unutmuşum. Bekliyorum hocam, teşekkür ederim

maalesef malum olaylardan dolayı biraz uzuyor. alış izni alırken 4 günde çıkmıştı karar. dilekçeye aracın b sınıfı olduğunu ben c yada d sınıfı araç alacağımı b sınıfının dar geldiğini uzun yolda engellinin rahatsız olduğunu bildirdim ve alırken tüm masrafları üstlendiğimi yine yeni araç alacağım zaman tüm masrafları kendimin karsılayacağını bildirdim. ekimin 2. haftası belli olur muhtemelen.
  • quote:

meerhabalar. bugün sonucumu aldım. 1,5 ay beni adliye köşelerinde koşturdular ve sonuç red! reddin nedeni 5 yıllık araç satılmazmış ve devletimizi vergi kaybına uğratmak istemiyormuş hakim... ben hakkımı helal etmiyorum devlet zaten bize bu hakkı tanıyor sanane ulan alış satış ? hakimi bulsam dayak manyağı yaparım ama bu işin peşini bırakmayacam uğraşacam o hakimle dava açmayı düşünüyorum. ama bezdirdiler tavsiyem eğer zihinsel engelli akrabanıza araç alacaksanız almayın...
    hakimin böyle bir karar vermesine üzüldüm. satışa onay vermeliydi. ama döver dayak manyağı yaparım nedir. bir türlü medeni olamadık. karara itiraz diye bir şey var. Devlet ne güzel engelli vatandaşına indirimli araç alma hakkı tanımış almayın ne demek. 5 yıldır vergisini vermeden ne güzel biniyorsunuz . hakkınızdir da. ama işinize gelmeyen bir durumda da yansın bitsin mantığı nedir ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Kemtuz

hakimin böyle bir karar vermesine üzüldüm. satışa onay vermeliydi. ama döver dayak manyağı yaparım nedir. bir türlü medeni olamadık. karara itiraz diye bir şey var. Devlet ne güzel engelli vatandaşına indirimli araç alma hakkı tanımış almayın ne demek. 5 yıldır vergisini vermeden ne güzel biniyorsunuz . hakkınızdir da. ama işinize gelmeyen bir durumda da yansın bitsin mantığı nedir ya

aracım benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor hocam. zamanında bu kadar param vardı bunu alabildim. şimdi param var daha yüksek bir model almak istiyorum. beni 2 aya yakın oyaladılar benim yasadıklarımı yasanız eminim sizde bu tepkiyi verirdiniz.ben devletten vergimi kaçırıyorum? bana verilen hak 5 yılda bir araç alabilir bilmiyorsanız açın okuyun yönetmeliği. gel görki bu hakkı hakim elimizden alıyor benım sinir olduğum nokta burası. ben bu işin ticaretini yapmıyorum yapsam gider bmw 320 vs alırım her 5 yılda satıp kar ederim. aldığım araba symbol el insaf...

• quote:

Orijinalden alıntı: Onurunuz

quote:

aracım benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor hocam. zamanında bu kadar param vardı bunu alabildim. şimdi param var daha yüksek bir model almak istiyorum. beni 2 aya yakın oyaladılar benim yasadıklarımı yasanız eminim sizde bu tepkiyi verirdiniz.ben devletten vergimi kaçırıyorum? bana verilen hak 5 yılda bir araç alabilir bilmiyorsanız açın okuyun yönetmeliği. gel görki bu hakkı hakim elimizden alıyor benım sinir olduğum nokta burası. ben bu işin ticaretini yapmıyorum yapsam gider bmw 320 vs alırım her 5 yılda satıp kar ederim. aldığım araba symbol el insaf...

Bende kardeşim üzerine 6-7 ay sonra araç alacağım. Bu gelişme çok kötü. Şimdiden satış kararı çıkarmak lazım zaten dava 4-5 ay sürer. Sonuçları tekrar yazınız

• quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

quote:

quote:

Bende kardeşim üzerine 6-7 ay sonra araç alacağım. Bu gelişme çok kötü. Şimdiden satış kararı çıkarmak lazım zaten dava 4-5 ay sürer. Sonuçları tekrar yazınız

satış süreniz dolmadan başvuru yapamıyorsunuz 5 yılı tam doldurmanız lazım. eğer kardeşiniz zihinsel engelliyse ve reşitse sizide baya bir uğraştıracaklar şimdiden kolay gelsin...

• quote:

quote:

meerhabalar. bugün sonucumu aldım. 1,5 ay beni adliye köşelerinde koşturdular ve sonuç red! reddin nedeni 5 yıllık araç satılmazmış ve devletimizi vergi kaybına uğratmak istemiyormuş hakim... ben hakkımı helal etmiyorum devlet zaten bize bu hakkı tanıyor sanane ulan alış satış ? hakimi bulsam dayak manyağı yaparım ama bu işin peşini bırakmayacam uğraşacam o hakimle dava açmayı düşünüyorum. ama bezdirdiler tavsiyem eğer zihinsel engelli akrabanıza araç alacaksanız almayın...

Merhaba hocam, geçen hafta da aklıma geldi bu konu, beklemedeydim. Üzüldüm gerçekten demekki 5 yılın sonunda bize de aynı tatavayı yapacaklar. Emsal karar gösterip karara itiraz edemiyor musunuz? Çok saçma bir durum çünkü. Keyfe keder mi çıkıyor bu kararlar?! Çünkü 5 yıl içinde tekrar hak veriyor devlet o zaman bunu 5 yıl sonunda bir prosedür olarak yayınlasınlar, atıyorum; 50.000 i geçerse, kazalı olup kaza tutarı 10.000 tl yi geçerse gibi somut şartları olsun bari, insanları uğraştırıyorlar belki verir diye. Lütfen tekrar gelişmeleri yazmayı unutmayın, manevi destekçinizim hocam

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Halalaluya

quote:

quote:

satış süreniz dolmadan başvuru yapamıyorsunuz 5 yılı tam doldurmanız lazım. eğer kardeşiniz zihinsel engelliyse ve reşitse sizide baya bir uğraştıracaklar şimdiden kolay gelsin...

Aynen hocam reşit ve otistik. %95 raporu var.

Anlamsız bir durum. Olmazsa engellinin üzerine 2. Arabamız olacak ve istediğimiz arabayı alamayacağız maalesef. Çok kötü oldu

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.