Şimdi Ara

OTURDUM AĞLIYORUM (MATEMATİK)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türkçe tarih coğrafya biyoloji bunları yapabiliyorum hep :( ama matematik bir türlü olmuyo
    şenol hocayı dinliyorum güncel değil hocalara geldik çok hızlı anlatıyor ne yapmam lazım arkadaşlar allah rızası için yol gösterin
    ders çalışmama şu an hiçbir engel yok tamamen ders odaklıyım
    ders çalışmayı seviyorum ama matematik yapamıyorum



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    OTURDUM AĞLIYORUM (MATEMATİK)

    Matematik dersi, birçok öğrenci için zorlu bir konu olabilir. Çeşitli faktörler, öğrencilerin "matematik yapamıyorum ağlıyorum" demesine neden olabilir.

    Birincisi, matematik soyut bir kavramdır ve bazı öğrenciler bunu anlamakta zorlanırlar. İkincisi, matematik genellikle ezberden ziyade kavrama gerektirir ve bu da zorlayıcı olabilir. Üçüncüsü, matematik sınavları genellikle zaman sınırlıdır ve bu da strese ve kaygıya neden olabilir.

    "Matematik yapamıyorum ağlıyorum" hissiyle baş etmek için yapabileceğiniz bazı şeyler şunlardır:

    • Küçük adımlara ayır: Büyük görevleri daha küçük, yönetilebilir parçalara bölmek bunların daha az göz korkutucu görünmesine yardımcı olabilir.
    • Temellere odaklan: Güçlü bir temel olmadan ileri düzey matematik konularını anlamak zor olabilir. Temel kavramları gözden geçirerek başlayın.
    • Pratik yapın: Matematik pratik gerektiren bir konudur. Düzenli olarak alıştırma yaparak becerilerinizi geliştirin.
    • Yardım isteyin: Öğretmeninizden, bir arkadaşınızdan veya bir öğretmenden yardım istemekten çekinmeyin.
    • Pozitif kalın: Matematikte başarılı olmak zaman ve çaba gerektirir. Kendinize inanın ve pes etmeyin.

    Unutmayın, matematikte zorlanmak normaldir. Önemli olan, pes etmemek ve sürekli çalışmaktır. Zaman ve çaba ile "matematik yapamıyorum ağlıyorum" hissinden kurtulabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hocalara geldik 0.5x izle
  • matematiği seviyorum ama olmuyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: shnweb

    hocalara geldik 0.5x izle

    çok komik kardeş
  • up
  • Yapamiyorum deme YAPMAM ICIN NE GEREKIYOR DE!!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komik gelebilir ama yine de tavsiye edeceğim. 8. sınıf Karekök TEOG kitabını alıp, çöz. Kardeşimi sınava hazırlarken, fark ettim ki iyi temel veriyor.
  • Hgyi dinle sonra dinledigin konu hakkinda farkli kaynaklardan 10'a yakin test coz. Yapamadigini bos birak. İlla 10 soruluk testte 7 bosum var anlamadim diyip atma bosver onemi yok boslarin. Ha 10 testi ayni anda cozme 5 tanesini co sonra yapamadiklarini facede ygs lys ya da mat gruplsri var sor oraya ama ayni soruyu her grupta sor ki erken cevap gelsin ya da buraya atabilirsin. Sordugun sorularin cozumlerine bak ve sonra diger 5 testi coz onda da yapamadiklarini sor. Misal videoda izledigin tarza yakinsa cozecegin soru o zaman videoyu o sorunun cozuldugu dakikaya getir bakarak coz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-078AFC984 -- 5 Ağustos 2017; 21:49:29 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sembroni

    Hgyi dinle sonra dinledigin konu hakkinda farkli kaynaklardan 10'a yakin test coz. Yapamadigini bos birak. İlla 10 soruluk testte 7 bosum var anlamadim diyip atma bosver onemi yok boslarin. Ha 10 testi ayni anda cozme 5 tanesini co sonra yapamadiklarini facede ygs lys ya da mat gruplsri var sor oraya ama ayni soruyu her grupta sor ki erken cevap gelsin ya da buraya atabilirsin. Sordugun sorularin cozumlerine bak ve sonra diger 5 testi coz onda da yapamadiklarini sor. Misal videoda izledigin tarza yakinsa cozecegin soru o zaman videoyu o sorunun cozuldugu dakikaya getir bakarak coz.

    hg galiba videolarını yeniliyor tekrardan dinlemeye başlıycam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awersomeboythislikemii

    Yapamiyorum deme YAPMAM ICIN NE GEREKIYOR DE!!

    haklısınız
  • nejdet kirpi al izle. yaparsın
  • maddi durumum yok maalesef
  • antrenmanlarla mat serisini bitir
  • Kardeşim hg nasıl müfredat dışı ya senin dinlediğin ygs zaten ygs de değişen bişey yok ki kaldırılan konuları dinleme yeter sana önemli olan matematikte soru tipi öğrenmektir soru çözümlü test kitabı al kardeş elin alışsın biraz matematikte video ile gitmez bu iş matematik olarak konuyu dinle sonra soruya yoğunlaş çözdüreceğin kimse yoksa soru çözümlü al kitap

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmuyorsa diğer derslere daha çok çalışarak eksiğini kapatabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematikten video dinlemenin hiçbir yararı yok. Ygs de 37 lys de 73 net yaptım bir tane bile video izlemeden. Önemli olan soru tiplerini görmek. Fem beyaz konu özetliyi al çöz sonra karekök mat çöz bunların sorularının üstüne düşmezsen matematiğin gelişmez. karekök deneme çözme sakın çok basit. Sonuç derece denemesi al ağla biraz ama ufkun açılsın. Sonuç derecede çok zaman kaybetme çok değmiyo zamana ama en uç seviyeyi görmüş oluyorsun. Femin eski denemelerinden matematiğin sona doğru olan denemelerini çöz. İşte bitti. Kasmaya gerek yok matematik özgüven işi yaparsın. Yapamıyorum deme

    Edit: ygs için bu söylediklerim
    Edit 2: eğer bunlar yetmedi diyorsan ve zamanın çok varsa al endemik deneme de olur kitap da olur çöz bitir.
    Edit 3: Matematikte sana soru falan sorarlarsa geri çevirme ben arkadaşlarımdan öğrendim bildiğim çoğu şeyi onlar hep bana soruyodu ben de çözemezsem peşine düşüyodum eninde sonunda öğreniyodum. Hem farklı kaynaklardan soru geliyo öğreniyodum yani. Mesela endemiği komple arkadaşlarım sayesinde biliyorum. Ama onların sorularını çözcem diye zaman da kaybetme baktın biri senden düşük seviyede sorularla geliyo zamanım yok aa hoca geliyo falan geç yani. Zor soru gelirse de biraz uğraş olmadı soruyu hocaya sor.
    Edit 4: Bir arkadaşım vardı beraber mat çözdüğümüzde benden çok daha hızlı çözüyodu çünkü soru tipi ezberleyerek gidiyordu (tabi kafası da çalışıyodu) mesela bir soru tipini bilmiyorsa direkt geçiyordu. Hocaya soruyodu mutlaka. Ben daha az çözüyodum çünkü uğraşıyodum ama aklımda daha iyi kalıyodu. O ygs de 40 yaptı ben 37 o lysde 69 yaptı ben 73 yani iki yöntemden hangisi sana daha iyi geliyosa onu yap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gksdrk -- 5 Ağustos 2017; 23:32:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Temel yok galiba videolar boş gelir.

    Deneme çöz felan da demeyeceğim temeli olmayan adam için deneme çözmek hiç bir işe yaramaz çünkü en basiti olsa da çözemez Gereksiz bir öneri olur.

    Yapacağın şey Antrenmanlarla matematik bitiriyorsun. (Vasat olanlar için uygun ortalama bilgisi olanlara çöp vasat olanı çalışabilecek kapasiteye getirir en azından denklem çıktığın da işlem önceliği olduğun da rasyonel vb. olduğun da bön bön bakmazsın anlarsın.)

    Ondan sonra Karekök 0 alıyorsun Ygs konuları üzerinden temel gidiyor yapamadığın yerlerde kitapla orantılı videoları izliyerek öğreniyorsun.

    BU 2 kitap bitince 10-20 net bekleme bunlardan sonra normal seviye de kitapları anlar yaparsın normal kitabı bitirince de 20-30 arası yapabilirsin daha ilerisi sana kalmış.

    2 kitabı 1 ayda zorlayarak bitirebilirsin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 6 Ağustos 2017; 1:17:39 >




  • niggali N kullanıcısına yanıt
    Çalış hocam 1 ay para biriktir hem kitaplar hem de videolar için falan veya telefonunu falan sat bu sınav senin için önemliyse
  • Matakademi izlemeni öneririm. Matakademi temel kavramlar yazıp ilk konudan başla. BireyA al. Video cözümlü konuyu izledikten sonra BireyA yi cöz yapamadiklarini dinle. Matakademiden dinleerken videoyu durdurup kendin deftere yazacaksın. Geçen sene 1 net ile başladım içler dışlar çarpımı yapmayı bilmiyordum şuan 25-30 arasi netlerim 1 yılda bu kadar yapabildim günlük 3-4 saatini vermeyi unutma ve asla pes etme. Ben çok ettim inişli çıkışlı çalıştım sen etmezsen daha kısa sürede daha güzel neticeler elde edebilirsin. Başarılar , asla pes etme aklına takılan birşey olursa sorabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • helixSNAA kullanıcısına yanıt
    Arkadaşin cevabi gayet iyi matakademi çok basitden alip zora dogru gidiyor. Sb olarak da birey a baya iyi olur senin için.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.