Şimdi Ara

Otomotiv & Makine Mühendisi var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
4.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 10-EMRE

Vay anam vay formun YAŞ ortalamasına bak.bırı daha unıversıteye yenı girecek öteki yeni girmiş,18-20 biz kimlerle Konuşuyoruz burda böyle?babam söyle yapacak diyen konu açıyor,burada acaba kaç kişi kendi Ayakları üzerinde durabılıyor kaç kişinin kendi Arabası var veya buraya yorum yazabilecek kadar Tecrübe sahibi merak ettim,ama sonuç pekde parlak değil gibi.

Hocam burası emekli kahvehanesi mi ? Ya da foruma girerken tecrübesi olmayan, 20 yaş altı kişiler giremez diye bir ibare mi var ? Ben 20 yaşındayım düzenli olarak forumu takip ediyorum herhangi bir trollük tecrübem de yok.Olacağını da zannetmiyorum.Bu yorumunuzu genelleme yaptığınız için üstüme alındım.Hiç şüphem yok ki siz bu yorumu saçma sapan konular açıp yalan yanlış bilgiler veren amaçsız arkadaşlara ithafen yapmışsınızdır.. Yaşınız ve tecrübeniz eminim ki beni katlar ama lütfen eleştirirken daha özen gösterin Saygılar. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Genc ve otomotiv muhendisi olsam her firsat buldugumda sanayiye iyi bir ustanin yanina gider bedavaya calisir, is ogrenirdim.

Ilerisi icin katacaklarini hayal bile edemezsiniz.

Adam mühendis olucam diyor teknisyen değil.
    Ki sanayideki ustaların büyük bir çoğunluğunun iş bildiği yok.
    Önerin çok orjinalmiş,ileriye ne katıcak bir örnek verir misin :)

O zaman neden zorunlu imalat stajları var ?

Okul , bu adam mühendis olucak biz buna sözel imalat dersleri , malzeme bilgisi dersleri koyarız işte okur anlar mezun olur demiyor . Gidip sanayide oto tamircisinde çalışmayın ama Torna , Freze , Cnc , kaynak vs vs bunların olduğu bir yerde çalışmak artı kazandırır bana göre.

Hocam üstteki yorumlarınıza katılıyorum fakat bu yorumunuzu düzeltmek isterim.

Örneğin ben Gıda Mühendisiyim. Zamanında Coca-Cola ve Danone gibi yerlerde zorunlu staj yaptım. Aylık olarak da ücret aldım. Fakat orada çalışan teknisyen ya da işçiler gibi çalışmadım. Mühendisin yapması gerekenleri öğrendim.

Misal, bir Catering firmasında Aşçının yanında yemek yapmayı öğrenmek değil Gıda Mühendisinin işi veya bir makine mühendisi gidip de otomotiv servisinde araç tamir etmez.

Yani zorunlu stajın sandığınız gibi bir amacı yok.

Fakat arkadaşın bilgi birikimini arttırması için sanayide takılmalı/çalışmalı cümlelerine katılıyorum. Ama yapmazsa kaybedeceği bir şey de olmaz.

Mesela catering sektöründe de çalıştım zamanında. Aşçı benden daha popülerdi patronun gözünde. Çünkü ben 10.000 kişilik etli kuru fasülye için ne kadar fasülye, ne kadar yağ, ne kadar tuz ve ne kadar et kullanılması gerektiğini bilmiyordum. Dolayısıyla aşçı da bunu koz olarak görüp kendini benden üstün tutuyordu. Gel gelelim, Bakanlık denetlemelerinde gelen yetkililer sadece benimle görüşmek istediklerinde, patronum aşçıdan daha değerli olduğumu anlamıştı. Çünkü şirketinin kapatılmasını sadece benim diplomam engelleyebilirdi, aşçının fasülye tarifi değil...

Neyse ben fasülye yapmayı da öğrendim, 10.000 kişiye yapılan köftenin içine ne kadar ekmek katılması gerektiğini de... İşte o zaman en büyük kazancım, burnu havada olup kendini bana rakip olarak gören Aşçının saygısını kazanmak olmuştu.

İşte bu verdiğim örnek gibi sanayide çalışma öneriniz. Öğrenci arkadaşın kesinlikle kazancı olacaktır. Ama gitmezse de kimse neden sanayide çalışmadın kardeşim demeyecektir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben otomotiv okumuştum sonra bıraktım en zor dersler motor termodinamigi,teknoloji bilimsel ilkeler şunuda söylim otomotiv okumak istyorsan yurtdışını düşün
  • Hakaret içermediği,kimsenın Kişilik haklarına saldırılmadığı sürece isteyen istediği gibi eleştiride bulunabılır.bir eleştriye söyleyecek bir şeyin varsa söylersin yoksa susarsın.ne demek Özen gösterin.yazdıklarımızdan rahatsız olup bızı özene davet edeceğinize okuyup ders almaya çalışın.belkı böyle yaparsanız 1arpa boyu yol gıdersınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: reguse

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Genc ve otomotiv muhendisi olsam her firsat buldugumda sanayiye iyi bir ustanin yanina gider bedavaya calisir, is ogrenirdim.

Ilerisi icin katacaklarini hayal bile edemezsiniz.

Adam mühendis olucam diyor teknisyen değil.
    Ki sanayideki ustaların büyük bir çoğunluğunun iş bildiği yok.
    Önerin çok orjinalmiş,ileriye ne katıcak bir örnek verir misin :)

O zaman neden zorunlu imalat stajları var ?

Okul , bu adam mühendis olucak biz buna sözel imalat dersleri , malzeme bilgisi dersleri koyarız işte okur anlar mezun olur demiyor . Gidip sanayide oto tamircisinde çalışmayın ama Torna , Freze , Cnc , kaynak vs vs bunların olduğu bir yerde çalışmak artı kazandırır bana göre.

Hocam üstteki yorumlarınıza katılıyorum fakat bu yorumunuzu düzeltmek isterim.

Örneğin ben Gıda Mühendisiyim. Zamanında Coca-Cola ve Danone gibi yerlerde zorunlu staj yaptım. Aylık olarak da ücret aldım. Fakat orada çalışan teknisyen ya da işçiler gibi çalışmadım. Mühendisin yapması gerekenleri öğrendim.

Misal, bir Catering firmasında Aşçının yanında yemek yapmayı öğrenmek değil Gıda Mühendisinin işi veya bir makine mühendisi gidip de otomotiv servisinde araç tamir etmez.

Yani zorunlu stajın sandığınız gibi bir amacı yok.

Fakat arkadaşın bilgi birikimini arttırması için sanayide takılmalı/çalışmalı cümlelerine katılıyorum. Ama yapmazsa kaybedeceği bir şey de olmaz.

Mesela catering sektöründe de çalıştım zamanında. Aşçı benden daha popülerdi patronun gözünde. Çünkü ben 10.000 kişilik etli kuru fasülye için ne kadar fasülye, ne kadar yağ, ne kadar tuz ve ne kadar et kullanılması gerektiğini bilmiyordum. Dolayısıyla aşçı da bunu koz olarak görüp kendini benden üstün tutuyordu. Gel gelelim, Bakanlık denetlemelerinde gelen yetkililer sadece benimle görüşmek istediklerinde, patronum aşçıdan daha değerli olduğumu anlamıştı. Çünkü şirketinin kapatılmasını sadece benim diplomam engelleyebilirdi, aşçının fasülye tarifi değil...

Neyse ben fasülye yapmayı da öğrendim, 10.000 kişiye yapılan köftenin içine ne kadar ekmek katılması gerektiğini de... İşte o zaman en büyük kazancım, burnu havada olup kendini bana rakip olarak gören Aşçının saygısını kazanmak olmuştu.

İşte bu verdiğim örnek gibi sanayide çalışma öneriniz. Öğrenci arkadaşın kesinlikle kazancı olacaktır. Ama gitmezse de kimse neden sanayide çalışmadın kardeşim demeyecektir.

Dogru diyorsunuz ama soyle bir sey var her okulda boyle sanırım mühendislikte 2 tane zorunlu staj vardır .

Ilki imalatttir bunda Malzeme bilimi ve imalat dersinde gördüğün imalat yöntemlerinin ( kaynak , talasli imalat , cnc Ler , derin cekme , plastik isleri ) bunlardan bazılarını içeren ve 2 makine muhendisi olan bir yerde staj yapmanı isterler . 3. Sınıfın yazindaki de sizin yaptığınız gibi mühendislik işlerini içeren daha cok yonetim stajı gibi yani orada ofiste oluyorsun daha cok .

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR

• quote:

Hakaret içermediği,kimsenın Kişilik haklarına saldırılmadığı sürece isteyen istediği gibi eleştiride bulunabılır.bir eleştriye söyleyecek bir şeyin varsa söylersin yoksa susarsın.ne demek Özen gösterin.yazdıklarımızdan rahatsız olup bızı özene davet edeceğinize okuyup ders almaya çalışın.belkı böyle yaparsanız 1arpa boyu yol gıdersınız.

''Hakaret içermediği,kimsenın Kişilik haklarına saldırılmadığı sürece isteyen istediği gibi eleştiride bulunabılır.'' Sizin de söylediğiniz üzere ben de kendi eleştiri hakkımı kullandım. Ayrıca ben size eleştiri yapamazsınız, edemezsiniz demedim sadece öneri de bulundum uyarsınız uymazsınız sizin bileceğiniz iş. ''yazdıklarımızdan rahatsız olup bızı özene davet edeceğinize okuyup ders almaya çalışın.'', dediniz. Yazdiklarinizi okuduktan sonra sizden alabileceğim bi ders olduğunu sanmıyorum. Ayrıca bu bahsettiğiniz 'Biz' kim onu da anlamış değilim ? Ben yürüdüğüm yolun boyundan memnunum.. Her ne olursa olsun yine de Saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ErdallBaggal -- 31 Temmuz 2015; 22:51:45 >

• Bu kafayla devam edın siz.bakın hayat size neler gösterecek.daha çokkkkkkk başındasınız Herşeyin.ölene kadar öğrenme bıtmez.öğrendiğin ölçüde işe yararsınız.yoksa herşeyı ben bılıyorum kafasıyla ve herkese cevap vermelıyım düşüncesıyle bır yere varanı ben görmedim 30 yıllık öğretmenlik hayatımda.ama senın gıbısını çok gördüm sürüyle hemde.

Bu kafayla devam edın siz.bakın hayat size neler gösterecek.daha çokkkkkkk başındasınız Herşeyin.ölene kadar öğrenme bıtmez.öğrendiğin ölçüde işe yararsınız.yoksa herşeyı ben bılıyorum kafasıyla ve herkese cevap vermelıyım düşüncesıyle bır yere varanı ben görmedim 30 yıllık öğretmenlik hayatımda.ama senın gıbısını çok gördüm sürüyle hemde.

Yazık acırım dersine girdiginiz ogrencilere.. Despot olacagim sozumu dinletecegim diye robota donusmussunuz.İnsanlara surdaki yorumlariyla bile yargilayip teshis koymanizdan nasil önyargılı oladugunuz acik..Umarım emekli olmussunuzdur. Saygılar

• Senden de ancak böyle bir yorum beklerdim.bir kere daha beni yanıltmadin.boyle devam et bak nereye varacaksin.ben biliyorum nereye varacagini sen bilmiyorsun.kendi nefsini galip çıkarmak için tırnaği bile olamayacağın insanlara laf atıyorsun.

Senden de ancak böyle bir yorum beklerdim.bir kere daha beni yanıltmadin.boyle devam et bak nereye varacaksin.ben biliyorum nereye varacagini sen bilmiyorsun.kendi nefsini galip çıkarmak için tırnaği bile olamayacağın insanlara laf atıyorsun.

Sizin yaniltmayacagimi biliyordum.Cunku siz yanilmazsiniz hata yapmazsiniz, en dogru sizin yaptiginizdir. Hayatimda hicbir ogretmenime saygisizlik yapmadim bu yasima kadar da hem memnuniyetlerini belirttiler.Size karsi da bi saygisizlik yaptigimi dusunmuyorum.Siz yazdiklarinizi kafanizda kurdugunuz profile soyluyorsunuz bana degil.Ben ne yazarsam yazayim siz donup dolasip daha hic birsey bilmiyorsunuz siz daha neler cekeceksiniz gideceginiz yer belli gibi seylere devam edeceksiniz ama bu sadece size ozgu bir tavir bu sekilde hareket eden ogretmenleri tanimak da guzel.. Tekrar Saygılarımla

• Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Yolun başındayım ve öğrenecek çok şeyim var bunu bir kez daha anlamış oldum.

Bu mesleğin tasarım tarafına yönelmeyi düşünüyorum. Meslek lisesi çıkışlıyım ve yazılıma ilgim var. Buraya yönelmemin doğru olacağı kanısındayım.

Konuyla alakası yok ama yaş ortalaması mevzusunda evet 18 19 yaşlarında kendine birşeyler katmak isteyen benim gibi kişiler var. Forumda yaş sınırlaması yok herkes haddini, yerini ve kendini bildiği sürece bir sorun olacağını düşünmüyorum.
  • 10-EMRE kullanıcısına yanıt
    Altı üstü öğretmensin sen.Senin ne tecrüben var da ahkam kesiyorsun biraz anlatta bilelim.Daha büyük,küçük harf kuralına dikkat etmeden neyine güvenip te ders veriyorsun millete.

Vay anam vay formun YAŞ ortalamasına bak.bırı daha unıversıteye yenı girecek öteki yeni girmiş,18-20 biz kimlerle Konuşuyoruz burda böyle?babam söyle yapacak diyen konu açıyor,burada acaba kaç kişi kendi Ayakları üzerinde durabılıyor kaç kişinin kendi Arabası var veya buraya yorum yazabilecek kadar Tecrübe sahibi merak ettim,ama sonuç pekde parlak değil gibi.

Bence yanlış düşünüyorsunuz. Sonuçta burada yardım almak isteyen bir insan var. Ve bu insan 10 yaşında olsa ne fark eder 30 yaşında olsa ne fark eder? Siz insanlara yaşına bakarak mı yardım ediyorsunuz? Eğer böyleyse kendinizi sorgulamanız lazım.

Arkadaşın geçtiği yollardan bizde geçtik. Demek ki bizim tecrübelerimizden faydalanmak istiyor öyle değil mi? Ama siz yardımcı olmak yerine eleştiriyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Evet yardım almanın yaşı yoktur,usulünce istendikten sonra sorun yok,kişi benim yaşım şu ,şu konuda yardım istiyorum dedikten sonra mesele yok.hangi yazımda böyle bir Kişiyi eleştirmiştim gösterin.konu durup dururken tartışmaya geliyor,tartışılacak bir şey söylenmediği halde saygısızlık hatta seviyesizlik boyutuna varıyor.kimseyle karşılıklı tartışmak istemem gerekte yok,birisi altı üstü öğretmensin ne anlarsın bu işten diyebiliyor,öteki mesleğime laf edebiliyor,berisi yanlış düşünüyorsun diyor ,neye göre yanlış ,bence değil ,herkes her konuda kendini yetkili ve uzman belirlemiş yanlış yaptığını kabul etmiyor.ha sorsan bunlar saygısızlık değil derler,saygısızlık derken illa küfürmü edilecek bumu yani.suç bizde biliyorum sizleri eğiten daha doğrusu eğitemeyen bizleriz,ne doğru düzgün yabancı biriyle Konuşmayı öğretebilildik nede saygının ne olduğunu,ha sizler halinizden şikayetçi olmayabilirsiniz ama biz bizden şikâyetçiyiz sizleri eğitemedik.eğitebilseydik zaten şimdi Milletçe çok farklı yerlerde olurduk.

• quote:

Orijinalden alıntı: BloodyShift

Otomotiv Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olacağım bu sene. Kendimi geliştirmek ve sektörde barınabilmek için akıl istiyorum. Konuyu açabileceğim en uygun yerin burası olduğunu düşünüyorum umarım da öyledir. Teşekkürler

Öncelikle okulun hayırlı olsun.

Bir mühendis adayı olarak yabancı dil konusu bildiğin gibi. Pek üzerinde durmayacağım.

Sana ilk tavsiyem üst sınıfın dersleri daha ağır olacağından 1. Sınıf sonunda 3.00 üzeri ortalama yapman. Bu hem üst sınıflarda rahat etmeni, hemde yatay geçiş, çift anadal gibi imkanlardan yararlanmanı sağlayacaktır.

4 yıllık eğitimin boyunca alacağın derslerden matematik(1.sınıfta calculus veya yüksek matematik diye geçer, 2.sınıfta diferansiyel denklemler ve müh.matematiği), fizik, termodinamik ve akışkanlar mekaniği gibi derslerde başarılı olman sana okul sonrası akademik çalışmak istersen fayda sağlayacaktır. Matematik eksikliği bir mühendiste asla kabul edilmez bunu unutma.

Birimleri mutlaka iyi bil. Termodinamik ve benzeri derslerde sık karşılaşacaksın. Birbirine çevirme konusunda sıkıntı yaşama.

Staj konusu çok önemli, stajın katkısı tamamen senin isteğine bağlıdır. Ne istersen o kadar çok öğrenirsin, sakın defter kalem olmadan staja gitme.

Yazın sanayide çalışma konusuna katılmıyorum, çünkü doğru yere gitmediysen öğrendiğin yanlış bilgiler aklından silinmez hale gelecektir. Ama otomotiv mühendisi olacaksın bir otomobilde neyin nerede olduğunu ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını hepimizden iyi bilmen gerekir.

Ben geçmişte torna atölyesine giderdim yaz aylarında, çok faydası oldu. Ama bu gittiğin yer doğru yer olmalı.

Mühendislikte mesleki bilgi sonsuzdur ne okursan ne öğrenirsen sana kârdır, ancak mühendis olmak için belli bir alt limitte bilgi sahibi olman gerekir. Okul bittiğinde düzgün bir yabancı dil bilgin yoksa, matematikten anlamıyorsan, temel mühendislik bilgilerinde eksik varsa ilk işe girme sürecin uzun olacaktır. Örneğin otomobil yedek parçası üreten bir yerde çalışacaksan imalat konusunu, takımları, vida diş ölçülerini ve yapısını, teknik resimi iyi bilmen gerekir.

Akademik çalışmak istiyorsan not ortalaman çok yüksek olmalı. 3.50 üzeri ile bitirirsen çok rahat edersin, akademisyenlikte işler piyasadakinden biraz daha farklı. Dersleri hem iyi bilmen, iyi anlamasan bile birazda ezberlemen lazım.

Bakım alanında otomotiv mühendisi istihdamı ne kadar bilmiyorum. Yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Saygılar...

• Buradan yönetime açık çağrıda bulunuyorum form üyelerini ikiye ayırın.birinci bölüm yardım almak isteyenlerden oluşsun,ıkınci bölüm tecrübeli forum Üyelerinden oluşsun,bunlarıda kendi arasında motor,trafik bilgisi,güncel araç modelleri ve özellikleri ve istenilen bir çok konuda bilgisi ve tecrübesi ölçüsünde kısımlara ayırın sonuçta öyle bir ayrım yapınki bilenlerle bilmeyenler,tecrübelilerle tecrübesizler birbirinden ayrılsın.kiminle ne amaçla konuştuğumuzu bilelim,durup dururken anlamsız tartışmalara girmeyelim,marka fanları ortaya çıksın.sonuçta forum amacına hizmet etsin herkese yararlı olsun.böyle olmuyor.

Orijinalden alıntı: the_zula

Otomobil yapamayan bi ülkenin otomobil mühendisleri yetiştirmesi ne acı...

Otomobil mühendisi yetiştiren bir ülkenin otomobil üretememesi acı olan.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Evet yardım almanın yaşı yoktur,usulünce istendikten sonra sorun yok,kişi benim yaşım şu ,şu konuda yardım istiyorum dedikten sonra mesele yok.hangi yazımda böyle bir Kişiyi eleştirmiştim gösterin.konu durup dururken tartışmaya geliyor,tartışılacak bir şey söylenmediği halde saygısızlık hatta seviyesizlik boyutuna varıyor.kimseyle karşılıklı tartışmak istemem gerekte yok,birisi altı üstü öğretmensin ne anlarsın bu işten diyebiliyor,öteki mesleğime laf edebiliyor,berisi yanlış düşünüyorsun diyor ,neye göre yanlış ,bence değil ,herkes her konuda kendini yetkili ve uzman belirlemiş yanlış yaptığını kabul etmiyor.ha sorsan bunlar saygısızlık değil derler,saygısızlık derken illa küfürmü edilecek bumu yani.suç bizde biliyorum sizleri eğiten daha doğrusu eğitemeyen bizleriz,ne doğru düzgün yabancı biriyle Konuşmayı öğretebilildik nede saygının ne olduğunu,ha sizler halinizden şikayetçi olmayabilirsiniz ama biz bizden şikâyetçiyiz sizleri eğitemedik.eğitebilseydik zaten şimdi Milletçe çok farklı yerlerde olurduk.

Eminim yaşım senden çok çok küçüktür artık her ne öğretmeniysen gel seni istediğin bilgide 5'e 10'a katlayayım.Genel kültür de 0 dır şimdi sende,çok merak ettim necisin acaba.Okumak cehaleti alır güzel şeydir ama bişeylerin de baki kalmaması gerek

• Hıç tanımadığın bır insan hakkında bu kadar kesın fıkırler öylemı bıde yerıne koydun benı.benden çok küçük olduğun halde.sızı eğıtemedık dedım dıyemı.eğıtememışız işte.ortaya çıkan sonuç bu.

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: BloodyShift

Otomotiv Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olacağım bu sene. Kendimi geliştirmek ve sektörde barınabilmek için akıl istiyorum. Konuyu açabileceğim en uygun yerin burası olduğunu düşünüyorum umarım da öyledir. Teşekkürler

Öncelikle okulun hayırlı olsun.

Bir mühendis adayı olarak yabancı dil konusu bildiğin gibi. Pek üzerinde durmayacağım.

Sana ilk tavsiyem üst sınıfın dersleri daha ağır olacağından 1. Sınıf sonunda 3.00 üzeri ortalama yapman. Bu hem üst sınıflarda rahat etmeni, hemde yatay geçiş, çift anadal gibi imkanlardan yararlanmanı sağlayacaktır.

4 yıllık eğitimin boyunca alacağın derslerden matematik(1.sınıfta calculus veya yüksek matematik diye geçer, 2.sınıfta diferansiyel denklemler ve müh.matematiği), fizik, termodinamik ve akışkanlar mekaniği gibi derslerde başarılı olman sana okul sonrası akademik çalışmak istersen fayda sağlayacaktır. Matematik eksikliği bir mühendiste asla kabul edilmez bunu unutma.

Birimleri mutlaka iyi bil. Termodinamik ve benzeri derslerde sık karşılaşacaksın. Birbirine çevirme konusunda sıkıntı yaşama.

Staj konusu çok önemli, stajın katkısı tamamen senin isteğine bağlıdır. Ne istersen o kadar çok öğrenirsin, sakın defter kalem olmadan staja gitme.

Yazın sanayide çalışma konusuna katılmıyorum, çünkü doğru yere gitmediysen öğrendiğin yanlış bilgiler aklından silinmez hale gelecektir. Ama otomotiv mühendisi olacaksın bir otomobilde neyin nerede olduğunu ne işe yaradığını, nasıl çalıştığını hepimizden iyi bilmen gerekir.

Ben geçmişte torna atölyesine giderdim yaz aylarında, çok faydası oldu. Ama bu gittiğin yer doğru yer olmalı.

Mühendislikte mesleki bilgi sonsuzdur ne okursan ne öğrenirsen sana kârdır, ancak mühendis olmak için belli bir alt limitte bilgi sahibi olman gerekir. Okul bittiğinde düzgün bir yabancı dil bilgin yoksa, matematikten anlamıyorsan, temel mühendislik bilgilerinde eksik varsa ilk işe girme sürecin uzun olacaktır. Örneğin otomobil yedek parçası üreten bir yerde çalışacaksan imalat konusunu, takımları, vida diş ölçülerini ve yapısını, teknik resimi iyi bilmen gerekir.

Akademik çalışmak istiyorsan not ortalaman çok yüksek olmalı. 3.50 üzeri ile bitirirsen çok rahat edersin, akademisyenlikte işler piyasadakinden biraz daha farklı. Dersleri hem iyi bilmen, iyi anlamasan bile birazda ezberlemen lazım.

Bakım alanında otomotiv mühendisi istihdamı ne kadar bilmiyorum. Yanlış yönlendirme yapmak istemem.

Saygılar...

Hocam yorumlarınızı belirttiğiniz için teşekkür ederim. Tavsiyelerinize dikkat edeceğim.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.