aranızda otomotiv le ilgili bilgisayar destekli herhangi bir programdan haberi olan yada kullanan varmı? bu program taşıt tasarımı motor tasarımı yada simulasyon programı olabilir. bu konuda işe yarayacak program ismine ihtiyacım var. program ingilizce olabilir yada internette demo olarak da bulunması fark etmez.
öncelikle istediğim progrm şu şekilde;
hepimiz underground oynamışızdır. bu oyunda arabayı garaja soktuğumuz zaman orta bi dyno test vardı haıtlarsanız. araba platform üzerinde test ediliyo ve motorla ilgili grafikler çıkarıyordu. böyle bir program varmı?
ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..
hoşgeldin..
catia,solidworks,ideas..
bunların bu konuda kralı adams...
ama adams kullanmadım..
Arkadaşım öncelikle hoşgeldin.
Araç tasarım programı dersen Autocad derim ama bu dyno konusunu pek anlayamadım doğrusu. İstediğin tasarım programı mı, grafik programı mı? Ben de şimdilik amatör olarak tasarımla ilgileniyorım ama fazla vaktim olmadığı için yalnızca elde çizim yapıyorum.
Sana kolay gelsin
unigraphics te de kinematik analiz yapabilirsin..
dilimin ucundaydı ama aklıma gelmedi catia da çok detaylı bir programmış ama Gkhn_ arkadaşımızın söylediğine göre oldukça maliyetli bir program
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
Arkadaşım öncelikle hoşgeldin.
Araç tasarım programı dersen Autocad derim ama bu dyno konusunu pek anlayamadım doğrusu. İstediğin tasarım programı mı, grafik programı mı? Ben de şimdilik amatör olarak tasarımla ilgileniyorım ama fazla vaktim olmadığı için yalnızca elde çizim yapıyorum.
Sana kolay gelsin
otocad le biraz zor olur be...
onlar 3 boyutlu çalışmak ölüm ya.
ama 2 boyutta üzerine tanımam..
quote:
Orjinalden alıntı: joushkun
dilimin ucundaydı ama aklıma gelmedi catia da çok detaylı bir programmış ama Gkhn_ arkadaşımızın söylediğine göre oldukça maliyetli bir program
catianın baz verisyonu 5000dolarlamı ne açıyor.üzerine yapacağın işe göre eklemelerle 150,000dolara çıkabiliyor.ama yeni versiyonlarda ne yaptılar bilmiyorum.. adamlar R16yı çıkardılar ya..
arkadaşlar hepinize cewap larınızdan dolayı öncelikle teşekkür ederim.
otocad solid adams inventör ve mechanical bilgim var. bu programların hepsini kullanabiliyorum. otocad çizim, solid mechanical 3d tasarım olabilir , inventör animasyonda çok iyi adams a gelince ben programla ilgili ders aldım. ama adams ın birçok modu var. ben adams viev da çalıştım az çok bunu biliyorum. full kurulum yaptığımda gelen otomobillerle ilgili kısmı pek kurcalamadım. bana daha farklı bir program lazım?
geçen discovery channelda bir programda gördüm. aracın motor performansını ölçmek için platforma (dinamometreye bağlı herhangi bir düzenek sanırım) çıkarıyorlar. adını bilmiyorum bu düzeneğin. sonra aracı çalıştırdıklarında (bu dinamometre bilgisayara bağlı galiba) bilgisayardan motorla ilgili performans eğrilerini görebliyorlar.
böyle bir bilgisayar programını bulabilme imkanım varmı?
catia ya gerek yok o zaman..ideas a da.. otomotive özel ,bu iş için yapılmış program bulman lazım. bilmiyorum normalde ne istiyosun da bu programlarda yapamadın ama inş. bulursun.. bulduğunda burda bir bilgilendirme yapabilirsen sevinirim
o dediğin olayı şöyle yapabilirsin belki..
dinanometrenin göstereceği değerleri bilgisayara elektriksel sinyal oalrak gönderebilip bunu matlab programında grafiklere dökebilirsin sanırım. ama sağlam matlab bilgisi ister.. o program da baya sağlam bilirsin.
matlabtan başka birşey aklıma gelmedi..
Ben otomotiv bölümü okuyorum..senin dediğin galiba diagnostik cihazları...Arabayı diagnostik cihaza baglıyoruz,bilgisayarda baştan aşşağıya tüm herşeyini gösteriyor ..elektronik mekanik en ince detayına kadar bilgi veriyor ve arıza tespitinde kullanılıyor...Tüm sıcaklık basınc değerleri elektriksel tüm değerleri görebiliyorsun bilgisayarda.