Şimdi Ara

Otomobiller de dahil olmak üzere ABD'de üretilen ürünlere yüzde 70'e varan vergi geldi! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
220
Cevap
1
Favori
4.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
Giriş

• quote:

Orijinalden alıntı: C.Rodriguez

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Anlayamadım hocam biraz daha açıklar mısınız ? Ford piyasadan mı çekilecek diyorsunuz
  • mütekabiliyet esastır, tamam vergiye vergi.
    peki senin sınırının hemen karşısında teröristleri eğiten koruyan kollayan ülkeye karşı neden bir mütekabiliyet yapılmıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: atilasat

apple'a niye vergi koymuyorsunuz?

Soru şöyle olabilir bence: neden koyamıyorsunuz?

Bu arada bu filler tepiştikçe olan bize oluyor. Bunu görünce sevinmek mi yoksa üzülmek mi gerekiyor bunu bilemedim. Çünkü alışık olduğumuz şeyler, kaşıntı bile yapmıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stratejik ürünlere pek zam gelmemiş xray cihazı gibi. Misilleme olarak yapılmış bana göre haklı bir cevap

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 28 Haziran 2018; 22:5:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: veleciraptor

AKP'yi desteklemem ama bu atılması gereken zorunlu bir adımdır. Nasıl ki diğer Batılı ülkeler ABD'ye aynı biçimde misilleme yaptı, bağımsız bir devlet olarak da Türkiye'nin aynı adımları atması gerekliydi.
    Konuyu tamamen apolitik bir bakış açısı ile değerlendiriyorum ben de ancak su açıdan bakmak herkese daha faydalı olacaktır.

Avrupa'daki kişiler bu vergilendirmeden bir Türk vatandaşı kadar etkilenir mi?

Alım gücü bir mi?

Bu vergilendirme ülkeler tarafından alınan bir karar ancak bunu ülke dediğimiz kurum ödemiyor ülkenin vatandaşı ödüyor o nedenle tüketicinin cebinden çıkıyor.

Bu da benim gözümde tüketici olan kimsenin bu gibi kararları desteklememesi gerektiği sonucunu gerektiriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kallus

Hocam yazdıklarınıza sonuna kadar katılıyorum. ABD sana ek vergi koymuş sesi çıkmıyor sen karşılık olarak koyarsan suç oluyor. Bunlarda akıl beyin yok.

Alıntıları Göster
    Devletler vergiyi kendi toplumuna getirir. Vergi ile ürünün satıcısından çok kendi toplumunu kontrol eder.

Bugün Abd, x ülkesinden gelen ürünlere % şu kadar vergi diyecek kadar liberalizmden ve globalizmden uzak, kapitalizme aykırı bir hamle yapıyorsa ( hatta komünist politika uyguluyorsa ) en büyük zararı X ülkesine vermiyor. Kendi toplumuna veriyor.

Türkiye'de komünizmin sol ve sağ fark etmeksizin bu kadar güçlü olması inanılmaz. Demek ki Abd, Türkiye'den gelen telefonlara %500 vergi koysa biz neden Abd'den gelen telefonlara %500 vergi koymuyoruz diye politikacılarımıza sitem edecek toplumun tamamına yakını.

• Tesla gelmekten vazgeçti

• Lan geri zekalı beyinsizler. Amerika'yı mı cezalandırıyorsunuz, Türk halkını mı? Bu nasıl bir saçmalıktır ya.

• bunun asıl hakkı ambargo koymaktır, ama toto yemez
    şimdi volvo ne kadar oldu fiyatı ?
  • Bizde işler biraz tuhaf işliyor parası olmayan kaşıyıp duruyor parası olan 500 versem ne 700 versem ne 1000 versem ne olacak kafasında olan hep aynı kesme oluyor fakat o kesminde dünyadan haberi yok...

• Trump'ın tek derdi var, "ya bana ucuz satacaksınız, ya da hiç satmayacaksınız". Konu budur.

• Devaaam kökle reis ümmetin coşuyor

• kartal172 kullanıcısına yanıt
    Yüksek iq lu kardeşlerim haberi tekrar okuyun, abd ürünlerine vergi gelmiyor abd de üretilip ithal edilen ürünlere vergi geliyor. Abd de üretim yapan çoğu abd li firma abd den çıkıp başka ülkelerde üretim yapmanın peşine düşmüş durumda bkz:harley davidson
  • Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış !

Amerikaya misilleme bizim neyimize :)

• Misilleme illa yapılmalı ama bunun bir misilleme olması için gerçekten Amerikan ekonomisinin canı yanmalı, çünkü Amerikan ekonomisinin canını yakamıyorsan büyük ihtimalle Türkiye'deki garibanın canı yanacak demektir. Ben olsam sağlık, geçmişte satılan ürünlerin yedek parçaları gibi kritik olanları ayrı tutup tüm Amerikan ürünlerinin ülkeye girişini yasaklarım.

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.