Şimdi Ara

Otomatik Vites mi Düz Vites mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
2
Favori
20.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: babacan300

çift kavrama denilen sistem otomatik şanzımanda yeni bir nesil.
    Daha hızlı vites değiştirmekte,daha az yakıt tüketmekte,motoru daha iyi oranlamakta.
    Powershift çift kavramalıların güzel bir örneği,dsg gibi sorun da çıkarmamakta.
    O açıdan gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.

çok teşekkür ediyorum tercihim fiesta povershift oldu hayırlıolsun tüm arkadaşlara

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi babacan300 -- 2 Nisan 2013; 22:58:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadowgeist

quote:

Orijinalden alıntı: babacan300

çift kavrama denilen sistem otomatik şanzımanda yeni bir nesil.
    Daha hızlı vites değiştirmekte,daha az yakıt tüketmekte,motoru daha iyi oranlamakta.
    Powershift çift kavramalıların güzel bir örneği,dsg gibi sorun da çıkarmamakta.
    O açıdan gönül rahatlığıyla alıp kullanabilirsiniz.

selam bupovershift şanzuman sanırım yarı otomatik yağlımı yoksa kuru tip şanzuman mı acaba bir de robot debriyaj deniyor aslı nedir bilgi için teşekkür ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: McLaren64

Uzun yolda otomatik gibisi yok.

bana göre de şehir içinde
    demek ki her yerde lazım...
  • hortlamış bir konu daha
  • yakıt tüketimini ne kadar etkiliyor otomatik vites
  • %10 civarı etkiliyor otomatik fazla yakıyor ancak öyle baskı balata derdi yok çünkü her işi motorlu sistem hallediyor ancak kötü ellerde ciddi hasarlar açabilir ki her araçta gelebilir başınıza... bence tiptronik istediğin zaman düz istediğin zaman monuel benim araç öyle valla canım sıkılınca manuel gibi araç kullandığımı da hissediyorum yada şehir içinde sol ayağımın ve sağ elimin var olduğunu hissediyorum iyki varsı otomatik vtes...
    ha bu arada şu an en iyi cvvt at diyor ustalar oda yakıt konusunda az yakan araçlarmış... honda da eski i- şhift leri bu sene cvvt at şanzumana çevirdi... dsg güzel gibi görünsede masrafı ve arızası çok çünkü 7 vtes ve sürekli değişiyor vardı bende ekrana bakıom bi 2 bi 3 dakikada en az 10 15 kez şehir içi trafikte değişio malum bozuluyo oda...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi öcüü.. -- 5 Nisan 2013; 0:25:24 >

• İstanbul trafiğinde otomatik vites büyük nimet.Ama tercihim her zaman düz vitesten yana olmuştur.İstanbul'da yaşasaydım otomatik vites almak zorunda kalırdım.
  • Şehir içi yoğun trafikte otomatik vitesin rahatlığı tartışılmaz güzel bir şey. Ha bire debriyaja bas çek bas çek adam çileden çıkıyor yaa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Şehir içi yoğun trafikte otomatik vitesin rahatlığı tartışılmaz güzel bir şey. Ha bire debriyaja bas çek bas çek adam çileden çıkıyor yaa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Face Of Melinda

İstanbul trafiğinde otomatik vites büyük nimet.Ama tercihim her zaman düz vitesten yana olmuştur.İstanbul'da yaşasaydım otomatik vites almak zorunda kalırdım.

hocam vallahi bunun istanbulu çorumu kayserisi yok küçük şehrinde yolları dar mazallah acemi bi şöför arkası yada iş çıkış öğle satlerine denk geldinmi bittin inan manuelde sol bacağım her aksam ağrırdı şimdi bacak rahata kavuştu şükür.. denemeyen herkese tafsiye ederim... ki zaten çoğu manuel kullanım kolaylığıda sağlıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gezginbur

Şehir içi yoğun trafikte otomatik vitesin rahatlığı tartışılmaz güzel bir şey. Ha bire debriyaja bas çek bas çek adam çileden çıkıyor yaa.

+1
  • 2 yıldır tam otomatik corsa kullanan ist. avrupa yakasında oturan vardıyalı calısan calısan biri olarak uykusuz araba kullanırkende buyuk avantajdır. karadenizli biri olarak yokusu bol bir yerdeyseniz tavsiye etmem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

İstanbul trafiğinde otomatik vites büyük nimet.Ama tercihim her zaman düz vitesten yana olmuştur.İstanbul'da yaşasaydım otomatik vites almak zorunda kalırdım.

hocam vallahi bunun istanbulu çorumu kayserisi yok küçük şehrinde yolları dar mazallah acemi bi şöför arkası yada iş çıkış öğle satlerine denk geldinmi bittin inan manuelde sol bacağım her aksam ağrırdı şimdi bacak rahata kavuştu şükür.. denemeyen herkese tafsiye ederim... ki zaten çoğu manuel kullanım kolaylığıda sağlıyor...

Hocam burada yollar çok geniş.Trafik çok rahat akıyor.O konuda sıkıntım yok yani.Otomatik vites araç ta kullandım bir süre ama düz vitesteki tadı vermiyor. :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

quote:

Hocam burada yollar çok geniş.Trafik çok rahat akıyor.O konuda sıkıntım yok yani.Otomatik vites araç ta kullandım bir süre ama düz vitesteki tadı vermiyor. :)

gönül hangisini sevdi hangisinde rahatsa en kralı odur o zaman gzl kardeşim..

• Mercedes in küçük tipinde debriajı olmayan ama 1-2-3-4-5-R şeklinde manueli var çok komik bi araç ondan alınmalı:)
  • Hep manuel araca sahip oldum; otomatik vitesli bir araç ki yarı otomstik olmasına rağmen test sürüşü yaptıgımda nasıl bir nimetten yoksun olduğumu anladım. Bundan sonraki aracım kesinlikle otomatik olacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alc_asd

Mercedes in küçük tipinde debriajı olmayan ama 1-2-3-4-5-R şeklinde manueli var çok komik bi araç ondan alınmalı:)

Hangi arac hocam o :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a yada b serisinde görmüştüm.. Normal manuel vites kolu var debriaj yok araçta, komik:)
  • Yoğun trafiği olan şehirlerde düz vites kullanmak net olarak ameleliktir kimse aksini iddia etmesin. Normal trafikli şehirlerde keyif için, araba kulandığımı anlamak için vs vs şeklinde düşünen arkadaşlar düz diyebilir normal fakat trafikte düz vites çekilmez oluyor.

Benim tercihimde otomatik/triptonik vitesten yana. Çünkü İstanbul gibi bir araç cehenneminde yaşıyorum...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.