Şimdi Ara

otomatik vites - düz vites

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • araba konusunda deneyimli değilim. ehliyetimi bile yeni alıyorum. ehliyet kursunda düz vites araba kullandık hep bana oldukça zor geliyor düz vites. elimde onbeşbin lira kadar bir para var. ben otomatik vitesli bir araba almak istiyorum, ama ileride düz vites arabaya geçmek zorunda kalırsam oldukça zorlanırım gibi geliyor. ayrıyeten otomatik vites arabalar genelde biraz daha pahalı, sizce nasıl bir araba alabilirim bu şartlarda. biliyorum onbeşbin çok bir para değil ama ancak bu kadar olabiliyor.



  • Elinizdeki bütçeyle alacağınız araçların otomatik vitesli olanları manuel vitesli olanlara oranla daha ucuzdur. Bunun sebebi de otomatik vitesin manuel vitese oranla çok daha karmaşık bir yapısının olması dolayısıyla da bakımının daha masraflı olmasıdır.

    Araba kullanmaya yeni başladıysanız yüksek performans gibi bir beklentiniz olmasa gerek. Tam otomatik şanzımanlar performansı törpülediği gibi yakıt tüketimi de manuel vitesli olan versiyonuna oranla biraz fazladır.

    Otomatik vitese alıştıktan sonra muhakkak manuel vites zor gelecektir. Ben yeni araç kullanmaya başlayan arkadaşlarıma; al bir otomatik vitesli araç bak keyfine diyorum.

    15.000 liraya 1998-2001 Opel Astra CD Otomatik vites almanızı tavsiye ederim.




  • Eski model bi arac almak durumunda kalirsaniz otomatik vitesli oldugu icin honda tercih etmeye calisin. Hatta bence opel'e, renault'ya, peugeot'ya falan bakmayin bile. İlerde sorun cikarma ihtimali daha yuksektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.