Şimdi Ara

Otobüs - Tunç Okan Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sinema bölümünde arama yapmama rağmen bulamadım bu filmle ilgili bir şey. 1974 yapımı bir film "Otobüs" . ilk çıktığı dönemde sinemalarda vs. yasaklanmıştır. Gerçekten ilginç ve değişik , uzun süre etkisinden çıkamadım izlediğim zaman, Kısa da bir film, 1 saat 20 dk civarı. Filmin müziklerini Zülfü Livaneli yapmış.

Boş vaatlerle kandırılıp Stockholm'e götürülen bir otobüs dolusu Türk'ün yaşadıklarını anlatıyor. Başrolünde Tuncel Kurtiz oynuyor. Tunç Okan'ın ilk filmi. Bir çok sahnesi hala beynime kazınmış durumda, insanı psikolojik olarak germeyi başarabiliyor. Şahsen ben The Terminal filmine benzettim, dilini hiç bilmediğiniz bir yerde, yabancı bir yerde kalmak ve orada tutunmaya çalışmak açısından. Filmin başında Türk işçilerinin yabancılığı ön plandayken, daha sonra bu Avrupalıların azıtmışlığına dönüyor.

Filmin yasaklanmasının sebebi de, Türkleri aşağılıyor olduğu düşüncesi, ancak burada bir milletin acizliğini göstermiyor bence film, tamamen yabancılık üzerine kurulmuş. Buna rağmen izleyeni rahatsız edebiliyor. Ben de birazcık abartıldığı hissini yaşadım. Yine de herşeye rağmen, anlatmak istediği kültürel farklılıkları seyirciye anlatmasını biliyor.

İzlemenizi öneririm çünkü ilginç bir film, ve Tunç Okan'ın ilk yönetmenlik denemesi. Düşük bütçeyle de güzel, sarsıcı işlerin yapılabileceğinin en büyük kanıtı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Başlık: Otobüs Filmi: Tunç Okan'ın Başyapıtı

Giriş: "Otobüs Filmi", usta yönetmen Tunç Okan'ın 1974 yılında vizyona giren kült bir Türk filmidir. Film, bir grup otobüs yolcusunun yollardaki maceralarını ve karşılaştıkları trajik olayları konu almaktadır.

Konu: Film, İstanbul'dan Ankara'ya giden bir otobüste yolculuk yapan çeşitli karakterlerin hikayelerini anlatır. Yolcular arasında bir öğretmen, bir doktor, bir iş adamı, bir çiftçi ve bir grup öğrenci yer almaktadır. Yolculuk sırasında otobüs, bir kaza geçirir ve yolcuların hayatları sonsuza dek değişir.

Temalar: "Otobüs Filmi", hayatın kırılganlığı, kaderin cilvesi ve insan ilişkilerinin karmaşıklığı gibi bir dizi temayı ele almaktadır. Film, yolcuların kaza sonrasında gösterdikleri dayanışma ve cesaretle insanoğlunun dayanıklılığını da vurgular.

Karakterler: Filmin karakterleri çok yönlü ve inandırıcıdır. Her bir yolcu, kendi sorunları ve hayalleriyle farklı bir hayat mücadelesi verir. Seyirciler, karakterlerin hikayeleriyle empati kurarak filmin duygusal derinliğini deneyimler.

Etkisi: "Otobüs Filmi", Türk sinemasında önemli bir yere sahiptir. Film, gerçekçi anlatımı, güçlü karakterleri ve evrensel temalarıyla beğeni toplamıştır. Film, günümüzde hala Türk sinemasının en iyi örneklerinden biri olarak kabul edilmektedir.

Sonuç: "Otobüs Filmi", Tunç Okan'ın yönetmenlik dehasının bir kanıtıdır. Film, insanlık durumunu araştıran, duygusal olarak yüklü ve düşündürücü bir başyapıttır. İster Türk sinemasına ilgi duyanlar ister iyi bir film deneyimi arayanlar olsun, herkese "Otobüs Filmi"ni izlemeleri şiddetle tavsiye edilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • En buyuk isteklerimden biri su eski Turk filmlerini bulabilmek. Internetten bulunabilecek bir yer yoksa CD veya DVD nerede bulabilirim? Ancak eski ve taninmamis, fazla denenmemis filmlerden olmali.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sofistike Sinist

En buyuk isteklerimden biri su eski Turk filmlerini bulabilmek. Internetten bulunabilecek bir yer yoksa CD veya DVD nerede bulabilirim? Ancak eski ve taninmamis, fazla denenmemis filmlerden olmali.

S.bus vb. sitelerde
    Rapid Premium Acc. alırsınız, bu film dahil istediğiniz türde bir çok film var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frick! -- 17 Mart 2010; 19:27:33 >
  • Evet ben yıllar önce izlemiştim,gerçekten ilginç bir film...
  • Aziz Nesin'in film hakkındaki yorumu:

Benim bildiğim yurdum insanı oraya gidip de otobüste tıkılı kalmaz,birkaç kebapçı açar,2-3 de sarışın düdükler gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ballrry

Aziz Nesin'in film hakkındaki yorumu:

Benim bildiğim yurdum insanı oraya gidip de otobüste tıkılı kalmaz,birkaç kebapçı açar,2-3 de sarışın düdükler gelir.

Doğru demiş..
  • Çok önemli bir filme dikkat çekmişsiniz. Sarı Mersedes filmini de yöneten Tunç Okan'dan yine ibretlik bir film...
    Bu film Türkleri aşağılıyor demek, gerçekleri gözardı etmek demektir bana göre. Refah içindeki Beyaz Avrupalıların kendilerin aşağı gördükleri Türk işçilerine yönelik tutumları da güzel eleştiriliyordu. Bana göre, Türk Sineması'ndan farklı ve iyi bir örnekti Otobüs filmi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sami yusuf büyük sanatçı
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.