Şimdi Ara

Oto ses sistemi gelişme için yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aracim egea sedan urban plus.


    Ana unite orjinal egea urban plus tablet ekran.

    4 kapidada orjinal hoparlor var. (Ailem ile bindigimde anfiyi dugmeden kapatip, sadece kapi hoparlorlerinden dinliyorum.

    Cevirici olarak stinger ssloc2 var, parazit yapmayan uzun ugraslar sonucunda tek bunu bulmustuk (sanirim artik bulmak cok zor)

    Arka camda dik pandizotta 2 takim mobass mb8 ve mobass mbt01 tweeter var

    Anfi olarak ise mobass mb 130.4d var

    Subwoofer ise soundmax fc12 30 cm (anfi ve midlerden sonra para kalmadigi icin en ucuz bu subwooferi takmistim)


    Bi tik daha sistemi 2-3 k butceyle gelistirmek istiyorum, ikinci el urun almak istemiyorum. Acaba siz olsaniz neler yapardiniz.


    Benim aklimdan mono anfi alip, bassi ve tweeterlari ayirmak var, acaba kalitede gelisme olur mu ? (Fakat akuden yanada sorun cikabilir mi bilmiyorum malum aracin orjinal kucuk akusu var 50-60 amper biseydi sanirim)


    İnstagram adresim egea_bu istek gonderirseniz seve seve kabul ederim. Pandizotu gorebilirsiniz.


    Simdiden cok sagolun allah razi olsun.


    @ecrasniann








  • anladığım kadarıyla sistemde 1 adet dönüştürücü mevcut şuan. 1 çift rca çıkışı verir o da. mecbur y kablo ile çoğaltarak 4 kanal amfiye girdiğinizi düşünüyorum. rca çoklama mecbur kalmadıkça önerdiğim bir şey değil. kalite düşüyor. bu sisteme 1 adet masive msh 02 ayarında dönüştürücü takıp 3 çift rca çıkışı elde etmeniz önceliğiniz olsun. mevcut 4 kanal amfiden 1 adet daha temin edin. dönüştürücüden amfilere 3 çift rca kablosu çekin. toplam 8 kanallık bir amfi sisteminiz olacak. mevcut amfinizin her bir kanalına 1 adet midrange girin. midrangleri 4 ohmda sürmüş olacaksınız. diğer 4 kanal amfinin front kanallarını hpf moduna alıp 1 er adet spl tweterlarınızı girin. tizlerin gainini çok açmayın, yanmasınlar. 2. amfinin rear kanalını köprüleyip subwoofera girin. 3 çift rcalı kaliteli bir ana ünite seste çok farkı oluyor. imkan olursa kaliteli gerçek ana üniteye geçin. sisteme tuş vs yapılmış. amfi aktifken teypden beslenen hoparlör pasif konuma geçmeli yoksa ses kalitesini düşürecektir. eğer bunu yapamazsanız kapı hoparlörlerini iptal etmenizi öneririm. aküden bagaja en az 2 ga kablo çekilmeli. amfilere bagaja koyacağınız dağıtıcı ile montaj yapılır. akünün yetmemesi durumu olursa o zaman bakarız.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecrasniann -- 15 Ekim 2022; 0:36:3 >




  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    Yorumunuz icin cok tesekkur ederim, oncelikle cevirici, ayni anfi ve ilave rca kablo alarak islemlere baslayacagim, evet anfi bagajda ve diger anfiyide bagaja takacagim. Y kablo ile cogaltilmisti. Ana uniteyi degistirmem mumkun degil malesef, arabanin tum ayarlari tabletten yapiliyor. Kapi hoparlorerindende herhangi bi kalite dusurme yok cunku teypden bass ayarini 0 dan yukseltmedigim surece son seste bile kapi hoparlorlerinde bozma olmuyor.


    İlginiz icin cok tesekkur ederim.

  • meLanoR43 kullanıcısına yanıt

    bişey değil. ben hala aynı sistemin amfili ve amfisiz kullanılması olayındayım. subwooferın kaliteli bass sesleri verebilmesi için doğru frekansların amfiye gönderilmesi gerekir. siz kapı hoparlörleri bozmasın diye teypden bası kıstığınızda amfilere doğru bass frekansı gitmemiş olacak ve subwoofer görevini tam olarak yapamayacak. normalde kendinden rcalı prof ana ünitelerde subwoofer rca sı ayrı olur ve teypden bağımsız olarak subwooferı kumanda edebiliriz. ama orjinal üniteye mecbur iseniz ve ses kaliteli olsun istiyorsanız kapıları tamamen iptal etmenizi öneriyorum. arabaya aile bireyleri bindiğinde sesi mümkün olduğunca az açabilirsiniz.

  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    Keske kutahyaya yakin bir yerde olsaydinizda gelip size montaj yaptirabilsem hocam, ön hoparlorleri soktugunde veya degistirildiginde ohm degeri degistigi icin arac abs dahil park sensoru vs ariza vermeye basliyor, cozumu icin ceviriciden once direnc bobin vs diyolar ama henuz yapabilen yok malesef.


    Ayriyetten bir diger fikir olarakta massive msh02 750-800 tl civarinda onun yerine, baska bir yorumda teyp olarak nakamichi 723 onermissiniz bin tl bandinda onu alip 2. Teyp olarak montaj yaptirmayi dusundum, yani orjinal tablet kapilara bagli kalacak, nakamichi ise sisteme.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meLanoR43 -- 15 Ekim 2022; 10:30:42 >
  • meLanoR43 kullanıcısına yanıt

    Karabük teyim. mesleğim bu iş değil, hobi amaçlı ilgileniyorum. inşallah iyi bir usta bulursunuz. hoparlörü söküp kesin arıza verdiğine şahit oldunuz mu? daha önce böyle bir şey duymamıştım. çift teyp kullananlar gördüm. ama işlevsellik açısından size önerim Bluetooth lu ses işlemcisidir. işlemciyi bagaja koyuyorsunuz. Bluetooth üzerinden telefondan tüm sistemi yönetiyorsunuz. şarkıyı telefondan açıyorsunuz. bu işlemcilerde modeline göre 8 adet ya da daha fazla rca çıkışıda sunuluyor. bu şekilde amfilere kaliteli sinyal gönderebiliyorsunuz. bu işler bütçe ile alakalı. orjinallik bozulmasın ama iyi sonuç alayım diyorsanız işlemci ile işi çözersiniz.

  • işlemci olarak şuan f/p for x in Bluetooth lu işlemcilerine bakabilirsin. forx 48 ve maestro olabilir.
  • ecrasniann kullanıcısına yanıt

    Evet egealarda ön kapilarda boyle bi problem var malesef. Malesef islemci girmek icin suanda butcem yeterli degil :(

  • meLanoR43 kullanıcısına yanıt

    biliyorum 2. el istemiyorsunuz ama, en temizi işlemci sizin için. gerekirse bekleyin, biriktirip tek seferde halledin. iyi günler

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.