Şimdi Ara

Oto müzik sistemi topladım.Yorum yapar mısınız ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
3.180
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Citroen c3 arabama müzik sistemi yapmaya karar verdim.Burda bir iki magzaya gittim ama urunler dandik geldi.Ben de forumdan araştırayım dedim.Buradaki deneyimli arkadaşların tavsiyelerini goz onune alarak bir şeyler toparladım.Bu benim ilk sistermim olacak.Arabanın orjinal sesini hiç begenmiyorum.Yazdgım parçaları degerlendirirseniz sevinirim.

1-Pioneer 4050,5150,5250 teyp. 260 tl civarı bulmaya calısacagım.
    2-Kicker zx 650.4 ampli 370 tl
    3-kicker 650.2 component. 60 rms sadece on kapılara takmayı dusunuyorum.
    4-kicker cvt 10 25 cm 400 rms subwoofer

sistemimin parcaları bu şekilde.Sizce duzeltmem gereken şeyler var mı ? bu ses başlangıc olarak beni idare eder mi ?

Çok teşekkürler

• Amfi güzel.
    Mid takımını üst seri KS olandan alırsanız, paranızı çöpe atmamış olursunuz.
    Woofer 400 RMS yerine 275 RMS olan JBL CS 1214 seçilirse, performansı daha iyi olur.
  • teypleri yorumlayayım.
    4050ub arkadan USB ve 3 amfi çıkışlı, subwoofer çıkışı var, ekran animasyonlu değil, 3 band EQ var ve her birinin 4 er tane frekans ayarı var, EQ kullanışlı.
    5150ub önden USB ve 3 amfi çıkışlı, subwoofer çıkışı var, kran animasyonlu, 7 band EQ var, EQ kullanışlı.
    5250sd önden USB ve SD slot var ön panel arkasında, 3 amfi çıkışı var, ekran animasyonlu, 5 band EQ var, EQ kullanışlı değil.
    Hepsinin RCA voltaı 4 volt, hepsinin kumandası var, hepsinde HPF ve LPF var.

• Çok teşekkürler. Component olarak ks serisini almama imkan yok.200 tl nin altında olması lazım.kicker ds serisi veya hertz dsk serisi olabilir. 60w rms olanlardan.

Bunun dışında subwoofer için 275 rms onermissiniz.Benim araba kucuk oldugundan slim olan modellere baktım.25 cm olan modeli 180 tl civarı satılıyor. 400 rms demiş. cvt 10 sanırım modelin adı.

Bu anfi kaldırmaz mı dersiniz ?

60*2 den 120 rms ve iki tane anfiden slot gidecek.Kalan 2 soltu kopruleyince 400 rms i kaldırmaz mı bu anfi ?
  • Amfinin değerleri tahminle olmaz. Verebileceği değerler üzerinde yazıyor.
    Kicker KS serisini 200 TL altında alabilirsiniz.
    http://dogubankshop.com.tr/?urun-detay_210_KICKER_COMPONENT_KS60_2.html
    Araştırırsanız, daha da ucuzunu bulursunuz.
    Aracın marka ve modeli nedir?
  • Bu fiyata olduguna gore ks serisi alabilirim. Bu arada amfi özelliklerini ekliyorum.
    Bu degerlere gore 2 girişten 75 rms aldıgımızda kalan 2 yeri kopruleyince bana ne kadar guc kalacak sub için ?
    Bu arada arabam yazdıgım gibi citroen c3.

Product Description:

4-Channel ZX-Series Power Amplifier
    Low Impedance Operation
    SORT Protection Circuitry (Short circuit, Over-voltage, Reverse polarity, Thermal)
    MOSFET Power Supply
    KickBass: 0-18 dB @ 40 Hz
    Built-In Variable Crossover: 12 dB High or Low-Pass operation (50-200 Hz)
    High & Low level inputs
    Custom tooled gold plated connectors
    SAMS (Stereo And Mono Simultaneously) bridged mono load and a stereo load at the same time
    Cast aluminum EndKaps
    RMS Power Ratings:
    120 watts x 4 chan. @ 4 ohms
    170 watts x 4 chan. @ 2 ohms
    325 watts x 2 chan. @ 4 ohms Bridged
    Input gain control: Low Level (125mV - 5V), High Level (250mV - 10V)
    Dimensions: 22.5" L x 10-1/8" W x 2.5" H

Amplifier Specifications:

Amplifier Class AB
    Number of Channels 4
    RMS Power (4 ohms) 120 watts x 4 channels
    RMS Power (2 ohms) 170 watts x 4 channels
    RMS Power (1 ohm) N/A
    Bridged RMS Power 325 watts x 2 channels
    Peak Power Output N/A
    Minimum Impedance Unbridged 2 ohms
    Minimum Impedance Bridged 4 ohms
    THD at Rated RMS Power 1%
    Speaker Level Inputs Yes
    Preamp Outputs No
    Built-in Crossover High-pass (HP), Low-pass (LP), Full (AP)
    High-Pass Crossover Frequency 50 - 200 Hz
    Low-Pass Crossover Frequency 50 - 200 Hz
    Subsonic Filter N/A
    Signal-to-Noise Ratio 95 dB
    Channel Separation N/A
    Bass Boost 0 - 18 dB
    Bass/Gain Remote Yes
    Fan Cooled No
    Fuse Rating 40A x 2

• Burada, basınızı besleyeceğiniz ve sizi ilgilendiren değer "325 watts x 2 chan. @ 4 ohms Bridged"
    Oldukça açık. Bu değerler 14.4 voltta verebileceği değerler olduğu için siz bunu 280-290RMS olarak düşünün.
    Dolayısıyla 4 ohm 275 RMS wooferi tam besleyecektir.
    Size önermiş olduğum JBL CS 1214 4 ohm 275 RMS değerlerindedir. Fiyadı da 90 TL civarı bulunabiliyor.
    Sizin bakmış olduğunuz woofer iki katı fiyat, üstelik slim olması size aman aman çok bi yer kazandırmaz.

Eğer fiyatta azıcık daha müsamaha gösterebilirim derseniz, Rockford Fosgate P1S412 öneririm. Şu an bir dükkan 145 TL' ye satıyor.
    150 RMS gücündedir. Amfinin gainini biraz kısarsınız, sesi çok çok kaliteli olur.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektronik-arac-elektronigi-subwoofer-rockford-fosgate-car-audio-p1s412-p1-12-car-subwoofer/detay

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 145 tl ye çıkabilirim ama o zaman da 100-140 rms boşa gitmiş olmuyor mu ?

Jbl ile karşılaştırırsak daha kötü bir ses mi almış olurum ?

Şu an için 4050 teyp, kicker 650.4 ,kicker ks 650.2 75 rms ayarlandı.Bir tek sub u halledersem biter inş. Eger ilerde de tatmin olmassam bir component alıp bir de mono anfi ekleyerek bişeyler yaparım diyorum.Ama şimdilik bu kadar yeter herhalde...
  • Boşa gitmiş olmaz merak etmeyin :)
    RF kalitedir, bakın benim sistemimde de RF var 2 adet.
    RMS gücü düşük, fakat 275 RMS JBL' den daha güzel çalacağından şüpheniz olmasın.

Sisteminiz geliştirmeye çok müsait.
    Midleri Vibe Black Air 60 seçebilirsiniz, son hatırlatmayı yapayım.
    Nesil elektronik' te fiyatı oldukça uygun.
    Ben onlardan da çok memnunum.
  • Hepsiburda da 360 tl olan urun orda nasıl oluyor 190 tl inanılır gibi degil.Ama onu da listeye ekledim.16 cm sanırım sitede yazmamıs ama hepsiburda da ole yazıyor.Çok teşekkürler yardımlarınız için.
  • Rica ederim.
    Fiyatlara takılı kalmayın, para kazanmak kolay değil.
    Elden geldiğince araştırma yapın. Google' da herşey var.
    Ben aldığınız amfiye 840 TL yazan gördüm.
  • Sonunda sistemimi toplayıp monte ettirdim.o mu bu mu derken kaç zamandır oyalanıyordum.Kicker anfi fiyatının tavan yapmasıyla fikrimi degistirdim ve tavsiyler dogrultusunda bir dukkana girip topladım.Artık gozum kararmıştı dayanamadım...

Pioneer 4250 teyp
    Vibe black air v6 mid component (sadece on kapıda)
    JBL 1004 anfi
    PowerBass orjinal kutusunda 350 rms 30 cm sub
    magnat 4ga kablo seti

İşçilik le beraber bana 1100 tl ye geldi.Biraz pahalı olabilir ama internetten almayayım dedim o yuzden izmir çankayadan toparladım.

Sistem bangır bangır çalıyor.Şu an daha teypi cozmeye çalışıyorum :)
    Bu benim ilk sistemim ve bana oldukca doyurucu geldi.

4250 teyple ilgili sorularım olacak.
    En solda src ve off yazan bir buton var.tEYBİn nasıl kapanacagını bulamadım orda src tusuna basınca tuner,cd,sd ,aux yazısı cıkıyor.aux a geitip bekliyorum ve kendi kendine ekran kapanıyor. o zaman kapanmış mı oluyor yoksa baska bişey mi var?

Bunun yanında sarkı sesini acarken falan ısık geliyor ama sonra display off deyip direkt ışıkları sonuyor.Ben hep yansın istiyorum.BUnu nasıl yapabilirim ?

Son olarak da hep d1 f15 şeklinde sarkı klasoru ve dosyası okuyor.Şarkı ismine gore sıralama nasıl yaparım ?

Burada yardımcı olan tum arkadaslara cok tesekkurler.

• Teybi kapatmak için SRC (Source, Kaynak demek) basılı tutun.
    Şarkı isimlerini görmek için Disp tuşuna basın şarkı çalarken.
    Display Off modunu aktif etmişsiniz, ekran ondan kapanıyor, onun için teybi görmeden 1 şey diyemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustangGT39 -- 1 Haziran 2010; 18:17:44 >
  • Sizce sistemin fiyatı ve sistem nasıl olmuş ? Ben teybi çok begendim zaten animasyonlu seri istemiyordum.Bir de sd kartı doldurup attım ve usb ile ugrasmıcam.Çok ufak ve kafanın arkasında olduundan hiç görünmüyor.
  • Teybin tek eksiği RCA Voltajı 4 Volt olmaması, 2,2 Volt.
    Amfiden kaliteyi almanızda dezavantaj.
  • vibe black air midleri kaça nerden aldınız ?
    gto1004 le nasıl çalıyor yüksek seste ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 1 Haziran 2010; 18:46:41 >
  • Öncelikle profesyonel olarak bu işlerden anlamıyorum.Anfinin ayarını yapan adam ole yapmış ki ses hiç bozmuyor. 63 e kadar ses kademesi var ve ben 45 te dinliyorum.Yani yavaş yavaş yükselip bozmadan gidiyor.Tabi bazı sarkılarda degisebiliyor. Ben toptan aldım tek tek fiyatları bilmiyorum.Ama tahminen odedigim para 210 tl component ler 320 tl de anfi.

Component ler izmirde baska yerde bulamadım.Anfiyi 280 e bile bulmustum da ugrasmadım şimdi onu ordan bunu burdan... Duz anlaşıp aldım hepsini...

Şunu da eklemliyim ki hiç subwoofer olmadan anfi ve vibe lar ortalıgı yıkıyordu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sevozgur -- 1 Haziran 2010; 19:03:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurgenli

Öncelikle profesyonel olarak bu işlerden anlamıyorum.Anfinin ayarını yapan adam ole yapmış ki ses hiç bozmuyor. 63 e kadar ses kademesi var ve ben 45 te dinliyorum.Yani yavaş yavaş yükselip bozmadan gidiyor.Tabi bazı sarkılarda degisebiliyor. Ben toptan aldım tek tek fiyatları bilmiyorum.Ama tahminen odedigim para 210 tl component ler 320 tl de anfi.

Component ler izmirde baska yerde bulamadım.Anfiyi 280 e bile bulmustum da ugrasmadım şimdi onu ordan bunu burdan... Duz anlaşıp aldım hepsini...

Şunu da eklemliyim ki hiç subwoofer olmadan anfi ve vibe lar ortalıgı yıkıyordu :)

bende hertz esk 165 ile vibe arasında kaldım kararsızım ne alsam bilmiyorum.

vibeleri en ucuz 175 tl ye buldum.hertz 190 tl aşağı yukarı aynı.

http://urun.gittigidiyor.com/VIBE-BLACK-AIR60-360W-16cm-COMPONENT-SIFR-ORJINL_W0QQidZZ27166780

ingilizmi italyanmı kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi duzguner42 -- 1 Haziran 2010; 19:50:25 >

• Bunları ben de çok araştırmıştım.174 bana cok ucuz gelmişti.O yuzden guvenememiştim.Zaten bunlara bide kicker ks serisi componenti de ekleyebilirsin.Hepsi de aynı paralara alınabiliyor.Herhangi birini seç derim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.