Şimdi Ara

Otellerde İş Bulmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Turizm bölgelerindeki büyük otellerde bulmak istiyorum.Tecrübem yok.İngilizcem var.İnternetten resepsiyonistlik gibi işler için CV bırakıyorum.Bir kişi geri döndü.Oda daha sonra aramadı.
    İnternetten olmayacak sanırım bu iş.Büyük otellerde nasıl iş bulabilirim?
    Tecrübeli arkadaşlar yada Turizm-Otelcilik okuyanlar yardımcı olursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsızsüvari -- 30 Haziran 2016; 2:40:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Turizm mi kaldı

• Sen bulamazsın.
  • resepsiyonistlikten değil bellboyluk yaparak başla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bundeskanzler

resepsiyonistlikten değil bellboyluk yaparak başla.

Peki hocam bellboyluk için nasıl başvuru yapmak gerekir ki.İnternette fazla bellboyluk ilanı yok.Olanlara da başvursak geri dönüş olmuyor.Arkadaş vasıtasıyla iş bulmak en sağlamı fakat arkadaş yok.Yüz yüze mi görüşmek gerekir?Kusura bakmayın.Turizm bölgesinde otursam da daha önce turizm sektörüne adım atmadım.Bilgi verirseniz memnun olurum.

• Yarın hazırla bavulunu ,yanına seni bir süre idare edecek para al , gece bodrum otobüsüne veya uçağına bin , bütün otellere danış , bayrama 1 hafta var elini çabuk tut, bellboyluk yaparsan daha iyi bahşişin euro dolar olur
  • Torpil yoksa işte yok

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İş Bulmak Çok Zor
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Resepsiyonistlik yapman çok zor çünkü ne geçmişin var nede herhangi bir program vb bilmiyorsun üstüne büyük otellerde tek bir dil bileni zar zor alıyolar en az 2 dil gerekli.
    Bellboy olarak girip zamanla kademe atlayabilirsin. 2-3 yıl sonra Resepsiyon açığı varsa değerlendirile bilirsin ama unutma senden daha önce orada olanların 2-3 tık avantajı var ama bu avantaj kapatılabilir.

Bellboyluk olabilir ama ilk başlarda çok zorlanırsın eve pelte gibi gelirsin. Zaman geçtikçe alışırsın , günlük spor aktiviten olarak işe gidip gelirsin :D (İstanbul İçin geçerli. Antalya-Bodrum gibi sezonluk yerlerde ağlatırlar)

Otellere gidip cv bıraka bilirsin onlar sana dönüş yapabilirler. Yanında başvuru cağın oteller kadar fotoğrafın bulunsun.

Sana ufak bir tavsiye ; aklına hemen Four Seasons , Radisson Blu Otelleri vb gibi yerlerde kolay iş bulurum fikri gelmesin.4-5 yıldızlı otellere cv ni bırak.

4 yıldızlı otellere girersen bilgi birikimin olur. Oradaki resepsiyonist ile iyi anlaşır isen gece shiftinde sana programı öğretmesini isteyebilirsin. Yukarıda dediğim gibi sana 1 tık avantaj sağlar.

Ek olarak ; Otel terimlerini bilmen lazım. Check-in / Check-Out nedir ? Hangi Saatlerde yapılır ? Bir misafir nasıl karşılanır ? Bir oda nasıl tanıtılır ? Çalışacağın yer hakkında Tarihi - Coğrafi bilgiler , Nereye en kolay nasıl gidilir ? gibi konuları bilmen lazım.

Vede sana bir kaç tavsiye ; Müşteri kelimesini kullanma çok kaba bir söz. Misafir de.

Ve sakın ama sakın " Gevur la bu " diyerek ten gelen yabancı turistleri kazıklamaya çalışma.

Bellboy olursan şunuda unutma 10 Valiz taşıdığında sana 2TL verende olucak 1 valiz taşıdığında 100TL veren de olucak bazen hiç bahşiş almıycaksın. Valizleri odalara çıkardıktan sonra ise sakın 2 saat bekleme " That's all if you need anything else please call reception or you can ask to us" de gül ve arkanı dönmeden yüzünde hafif bir tebessümle geri geri çık git. Bu süreç içinde vermek isterse verir zaten.

Daha fazla öğrenmek istediğin bir şey var ise özelden mesaj atabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: Restart_

Yarın hazırla bavulunu ,yanına seni bir süre idare edecek para al , gece bodrum otobüsüne veya uçağına bin , bütün otellere danış , bayrama 1 hafta var elini çabuk tut, bellboyluk yaparsan daha iyi bahşişin euro dolar olur

Hocam zaten Muğla'da ikamet ediyorum.Bölgeye hakimim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: LordOfKing09

Resepsiyonistlik yapman çok zor çünkü ne geçmişin var nede herhangi bir program vb bilmiyorsun üstüne büyük otellerde tek bir dil bileni zar zor alıyolar en az 2 dil gerekli.
    Bellboy olarak girip zamanla kademe atlayabilirsin. 2-3 yıl sonra Resepsiyon açığı varsa değerlendirile bilirsin ama unutma senden daha önce orada olanların 2-3 tık avantajı var ama bu avantaj kapatılabilir.

Bellboyluk olabilir ama ilk başlarda çok zorlanırsın eve pelte gibi gelirsin. Zaman geçtikçe alışırsın , günlük spor aktiviten olarak işe gidip gelirsin :D (İstanbul İçin geçerli. Antalya-Bodrum gibi sezonluk yerlerde ağlatırlar)

Otellere gidip cv bıraka bilirsin onlar sana dönüş yapabilirler. Yanında başvuru cağın oteller kadar fotoğrafın bulunsun.

Sana ufak bir tavsiye ; aklına hemen Four Seasons , Radisson Blu Otelleri vb gibi yerlerde kolay iş bulurum fikri gelmesin.4-5 yıldızlı otellere cv ni bırak.

4 yıldızlı otellere girersen bilgi birikimin olur. Oradaki resepsiyonist ile iyi anlaşır isen gece shiftinde sana programı öğretmesini isteyebilirsin. Yukarıda dediğim gibi sana 1 tık avantaj sağlar.

Ek olarak ; Otel terimlerini bilmen lazım. Check-in / Check-Out nedir ? Hangi Saatlerde yapılır ? Bir misafir nasıl karşılanır ? Bir oda nasıl tanıtılır ? Çalışacağın yer hakkında Tarihi - Coğrafi bilgiler , Nereye en kolay nasıl gidilir ? gibi konuları bilmen lazım.

Vede sana bir kaç tavsiye ; Müşteri kelimesini kullanma çok kaba bir söz. Misafir de.

Ve sakın ama sakın " Gevur la bu " diyerek ten gelen yabancı turistleri kazıklamaya çalışma.

Bellboy olursan şunuda unutma 10 Valiz taşıdığında sana 2TL verende olucak 1 valiz taşıdığında 100TL veren de olucak bazen hiç bahşiş almıycaksın. Valizleri odalara çıkardıktan sonra ise sakın 2 saat bekleme " That's all if you need anything else please call reception or you can ask to us" de gül ve arkanı dönmeden yüzünde hafif bir tebessümle geri geri çık git. Bu süreç içinde vermek isterse verir zaten.

Daha fazla öğrenmek istediğin bir şey var ise özelden mesaj atabilirsin

Hocam öncelikle Muğla'da ikamet ediyorum ve bölgeye hakimim.İnşaat Mühendisliği öğrencisiyim.1. sınıftan 2. sınıfa geçtim.İngilizce biliyorum.Bu sene Work and Travel yapmak istiyordum.Başvurularda geç kaldım.Seneye kaldı.Bu yazımı değerlendirmek adına turizm sektöründe tecrübe kazanmak,dil adına pratik yapmak istiyorum.Yerel işletmelerde garsonluk gibi işler bulabilirim fakat otellerde resepsiyonistlik veya bellboyluk gibi işleri daha ön planda tutuyurum.
    Mühendislik okuduğum için program bilgim var.Alt sınıflarda olduğum için 5 program öğrenebildim.Bunlar:
    Microsoft Excel
    Microsoft Word
    Microsoft Power Point
    Adobe Macromedia Flash Animasyon
    Wolfram Mathematica
    Özellikle resepsiyonistlik için dil,tecrübe ve muhasebe programlarını bilmenizi istiyorlar.Ben çok yere internetten başvuru bıraktım.5 yıldızlı bir otel geri döndü resepsiyonistlik için.2 kere aradı.Maaş bile konuştuk.Görüşme için ben seni aradığımda Bodrum'a gelebilir misin dedi fakat aramadı.Tecrübesizliğin neden olduğunu düşünüyorum.
    İnternetten çoğu yere başvurdum.Birkaç tanıdığı devreye sokucam.Yine olmassa otellere bizzat elimle CV bırakıcam.Size sormak istediğim olay şu:
    Ben daha önce turizm sektörüne adım atmadım.Otellere CV bırakmak için nereye gidicem.Güvenliğe abi ben CV bırakıcaktım falan mı demeliyim.CV'imi kime,nasıl ve ne diyerek bırakmalıyım?Biraz daha açıklarsanız ve yönlendirirseniz gerçekten minnettar kalırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsızsüvari -- 30 Haziran 2016; 4:18:52 >

• Atsızsüvari kullanıcısına yanıt
    Güvenliğe sorun hocam onlar sizi yönlendirirler. Genelde elinize bir form verirler ve doldurmanızı isterler. Eksiksiz doldurduktan sonra fotoğrafınızda yapıştırıp halkla ilişkiler departmanına verirler formu. Form da genelde her şeyi soruyorlar ama siz CV nizde zımbalaya bilirsiniz.

Ayrıca bu programları bilmeniz güzel ama otellerde bunlar ile birlikte farklı programlar da mevcut.

Opera - Electra gibi otel otomasyon programları mevcut. Resepsiyonist olarak alınırsanızda ilk ay eğitimden geçiyosunuz zaten o süreçte öğretirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.