Şimdi Ara

Ota Bota W/L yazmayın açıklıyorum. (MMR-fazla lp gitme-2ligatlama vs.)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
2.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu az lp geliyor çok lp gidiyor yok bilmem ne yok 2 lig atlama falan herkes W-L falan yazmaya başladı. ARKADAŞIM YOK ÖLE BİŞEY. Bunların hepsi MMR ile alakalı. (Gizli elo [eski sistemdeki elo işte])

Bu MMR denen şey ise W/L ile uzaktan yakından alakası yok.

Bknz: Geçen sezon bronz5 bitirmiş bir hesap bulduğunuzu varsayalım. ilk 10 maçını attığımızda 10-0 ile bronz1 falan attı. Sonra üst üste 40 maç daha yendik noldu, gold 3 falan olduk. W/L farkı noldu +50 ama gold 3'üz MMR'ımız da gold1 gibi çünkü hiç yenilmeden kazandık. MMR'ınız yüksek olduğu için size çok LP gelir. diyelim ki +50 Win ratio ile 10-15 maç tekrar kaybettiniz bu sefer LP normal gelmeye başlar hatta az gelmeye başlar halbuki 10 defeat alınca +40 W-L farkı var. +40 ama az LP geliyor. İşte sebebi budur.

Ya da diamond hesap satın aldınız silverlık oyuncusunuz. Hiç maç atılmamış. İlk 10 maç atarken karşıda da plat-diamondlar olacak yenileceksin. 0-10 yenildin seni plat4'e falan attı. Ee burdaki oyunlar sana zor geldi 60 defa daha yenildin silver oldun. MMR'ın yerlerde üst üste çok oyun kaybettin. Silvera geldiğinde -70 win ratio olacak. Sonra diyelim ki 15-20 streak yaptın. -50 Win ratio ile bile yüksek puan gelicek.

Özet: +40 win lose ile çok az LP gelebilir. ya da -50 win lose ile 2 lig birden atlayabilirsiniz. Her şeye win lose yazmayı bırakın. Gelen puana göre (ortalama 20 falan gelip 20 falan gitmesi lazım) MMR'ınız ne alemde en azından aklınızda şekillensin.

Win-Lose'un doğruluğu yansıtmamasının nedeni ise başladığın lig işte. Olması gerekenin dışında bir ligde başladıysanız W-L garip bir değerde olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Temmuz 2014; 1:08:32 >

• 60 maç 13 lp den 780 lp yapar 4 küme atlatmışsın sen seriler 20 defa filan mı seriye çıktın sen hacı ? buralarda biri vardı bronz 5 hesabı 30 maç sonunda altın 4 mü ne yapmıştı
  • okumadım ama Doğru yazmışsın arkadaşım . Mesela ben -23 w/l bataklığından 12 maç seri yakalayarak topladım . +12 lp den +17 lp'ye yükselttim . 2 maç kaybedip sonra yine kazandım -3 w/l varken +23 gelmeye başladı tamamen seri yakalamak ile alakalı şuan +10 dayım ama 20 puan geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kataffaz -- 9 Temmuz 2014; 0:39:00 >
  • U Mad BRO kullanıcısına yanıt
    hemen editleyim hesaplamadan yaptım ama farkeden bişey olmayacak. silver 3 yerine 1e çık yani. sonuçta bahsettiğim şey gelen LP olduğun lig değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Temmuz 2014; 0:42:40 >
  • CrashBone kullanıcısına yanıt
    Peki beni ilk 10 maçta 7 win aldığım halde gold 5'e atması daha sonra seri oynamadan gold 3 olmam? Ki 1 maç afk kaldım onu da geçtim hesap geçen sezon unranked. Ciddi ciddi bunu biri açıklayabilir mi?

Edit: Bronzda ard arda 10 maç kazandıktan sonra gelen lp çıldırıyor. Yani +32 falan oluyor. Ard arda 60 win 1-2 maç yenilirsen direk diamond olursun kanıtı da ''hi im apdo EU'' dur. Bilgin olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekizeşittirbüyükd -- 9 Temmuz 2014; 0:47:55 >
  • Peki sorum şu, geçenlerde hatırlıyorum, bir maçı kaybettim 18 lp gitti, sonraki maçı kazandım 27 lp geldi, sonraki maçı kazandım 25 geldi, sonraki maçıda kazandım 23 geldi, sonrakini de kazandım 22 geldi, sonra yeniden yükselişe geçti ama o arada sürekli kazanmama rağmen yaşadığım o düşüşün sebebi ne ?
  • Karşıdaki elemanların MMR'ı sizin takımın MMR'ına göre daha fazlaysa oyunu kazandığında daha çok MMR kazanmış, gizli elonu arttırmış olursun. Kaybedersen de daha az MMR kaybedersin. Tam tersi de şöyle

Karşı takımın MMR'ı sizin takımın MMR'ına göre daha kötüyse oyunu kazandığında daha az MMR kazanırsın, Kaybedersen de daha az MMR kaybedersin.

10 Oyunda ortalama olarak karşı takımın MMR fazlaysa bu sebep olmuştur. Golda atmasına.

@sekizeşittirbüyükd

@Tethark

mesela senin MMR yüksektir ilk maçta o yüzden yüksek LP gelmiştir MMR ve bulunduğun ligdeki puanını dengeleyebilmek için. Daha sonraki maçlarında karşı takıma MMR'ı düşük adamlar gelmiştir. Bu yüzden ötürü olmuştur yani anlayın artık hep aynı muabbet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Temmuz 2014; 0:50:18 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lol e win 8.1 ile girme
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yani aslında aldığımız lp bizim mmr'la değil, maçımıza gelen adamların mmr ile mi alakalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tethark

Yani aslında aldığımız lp bizim mmr'la değil, maçımıza gelen adamların mmr ile mi alakalı

- Kendi takımının MMR ortalaması ile karşı takımım MMR ortalaması farkına göre
    - Kendi MMR - Bulunduğun lig dengesine göre (platlık MMR ile goldda olmak sonucunda fazla LP kazanmak meselam.)

başka küçük ayrıntılara da bağlı olabilir ama bu 2si temel 2 madde yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Temmuz 2014; 1:02:11 >
  • hocam kusura bakma da dedigin o kadar sacma ki ben bu sezon bronz1 den basladim su an gold1 im neredeyse hic 25 lpden az gelmedi bana her oyun 25 lp gelirse ardarda 60 oyun kazanirsan hesapladigin zaman cok rahat bi sekilde plat1-diamond olucagini gorursun hesabin ayrica diamond da ardarda oyunlar kaybettigi halde gelen lp de degisiklik olmayan arkadaslarim var. ustelik gizli elon da ayni eski elon ve su anki ligin gibi kazandigin oyun sayisima gore artip kaybettigin oyun sayisina gore azalirken nasil wl la alakasiz oldugunu iddia edebilirsin ki ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki hocam anladım sağol, ben Gold'um, Plat arkadaşımla duo girdiğimde ona daha çok lp gelmişti, o zaman onun mmr'ının bulunduğu yerden çok üstte olmasıyla alakalı
  • Mmr ile w/l oranı alakasız işliyor bu konuda haklısın. Bunu etkiliyen zibilyon tane sebep var.

Bir ara 30lp geliyordu bana. Kaybetmeden 4 maç alınca 120lp kazanmış olmam gerekirken 20 lp boşta kalıyor ama mmrimi etkiliyor.
    Silver bir hesapla diamond duo ile girerseniz(ki kalktı bu silver5-gold1 duo gibi düşünebilirsiniz) senden yüksek elodaki bir oyunu kazandığınız için mmr daha fazla etkileniyor. Yani silver 5 bir oyunda alacağınız 2 win, gold1 bir oyunda 1 wine yakın bir mmr sağlıyor.Boosterlarda bunu kullanıyordu.

Birde w/l arasındaki sayı değil birbirine oranı önemlidir. 550win-500lose olmasıyla 100win 50 lose olması arasında çok fark var.
  • knosy K kullanıcısına yanıt
    senin güzel hatrın için biraz daha ayar çekeyim

edit: çektim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Temmuz 2014; 1:08:52 >
  • tr.op.gg
    150 mmr fazlaysan 2 lig atlar olay bu konu kilit amma konuşmuşsunuz
  • Ben o tür sitelere açıkçası inanmıyorum, mantıklı gelmiyor. Oynadığım 1000 oyunun da hepsini teker teker hesaplayıp da mı söylüyor.

Gelen giden puana göre MMR'ım düzgün mü olması gerektiği yerde mi zaten anlaşılabiliyor. Bu arada, MMR'ı düzgün hesaplıyorsa dediğin gibi gereksiz uzatmışım

edit: 1:11:11

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 9 Temmuz 2014; 1:18:18 >
  • Beyler tr.op.gg diye bir site var orada 10 tekli sıra maçınızdan sonra gizli elonuzu gösteriyor gerçek midir bilmiyorum fakat orada mevcut liginizin gizli elosu 1.500 ise sizinki 1700 civarlarında olunca 2 küme atlatıyor. Belki inanmazsınız ama geçen sene unranked olan hesabım 10/5 ile gümüş 5 başladı ve 50 maçta gold 1'e çıktım. Sürekli 2 2 atlattı bir ara gold 1'de lose streak yaptım fakat elom o kadar yüksekti ki 0 puanken 5-6 maç kaybettim düşmedim ve plata çıkardım. W/L ile alakası yok önemli olan win streak. Mesela 1 maç kazanıp 1 maç kaybederek hiçbir zaman 2 küme atlayamazsınız.
  • Bu saatte bütün bunları nasıl okuyonuz anlatsanıza dinliyorum?
  • quote:

Orijinalden alıntı: U Mad BRO

60 maç 13 lp den 780 lp yapar 4 küme atlatmışsın sen seriler 20 defa filan mı seriye çıktın sen hacı ? buralarda biri vardı bronz 5 hesabı 30 maç sonunda altın 4 mü ne yapmıştı

50 atıyorum 50 lp gelsek(50 imkansız ) bronz 4 serilerinde olsun iki maç yendi bronz 3 serisi için 2 seriden çıkmak için 2 maç daha bronz 2 Serisi için 2maç seriyi tamamlamak için 2 maç bronz 1 Serisi için 2 tamamlamak için 2 maç gümüş 5 için 2 maç seride 3 tane lazım 3 maçta burda toplam buraya kadar zaten 19 maç attı bronzda troller ve afk da geliyo adam gold olması imkansız 30 maçta tek tek hesaplattın 50 lp gelirse bide gelmiceğine göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• hayatında merak edip bişey okudun mu sen ya ? 5 satır yazıyı okumaktan aciz herif
  • Konu yanlış bilgilendirme. Yazarım bir ara ama kısaca haklı olduğu yerler de var. Her +20 w-l olan aynı değil. Bir konuda karışık ve uzun da olsa açıklamıştım ama gerçek yeriniz win lose eşit veya yakınken olduğunhz yerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.