Şimdi Ara

OSYMNIN STANDART SAPMADA AYT FIZIK-KIMYA-BIOYU AYRI ELE ALMASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Fizik kimya bioyu ayri inceleyecek.Forumda bunla ilgili yanlis bilgiler dolaniyor bazen,goruyorum da.

Bir de bildiginiz uzere standart sapma ders uzerinden var herhangi bir soru icin sapma yok.

Ama tyt fende sadece fen diye ele aliyor mesela.Farkli olan ayt fen.Tipki ygs lys mantigi devam ediyor yani.

Standart sapma isin icine girmeden ayt fkbnin verecegi puanlar;
    Fizik 2.85
    Kimya ve Bio 3.07 Bu da fizikte 1 soru fazla olmasindan kaynaklaniyor.

Tabi kimya bio daha yuksek yapilip fizik daha dusuk yapilacagi icin atiyorum ornek olsun fizik 2.95 kimya 3.02 bio 3.05 etkileyecek.

Dileyen buradan inceleyebilir,puanlamalar

https://blog.hocalarageldik.com/tyt-puan-hesaplama-net-katsayilari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 15 Temmuz 2018; 23:41:19 >

• Konu anasayfaya dusmuyor diye birkac kisiyi etiketleyeyim bari onlar yorum atsin.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangisinin standart sapması daha yüksek olur sizce?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • xenophoctopus kullanıcısına yanıt
    Fizik artacaktır.Kimya bio düşecektir.Muhtemelen yakin olurlar birbirine.

• Katiliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En düşük sapma kimyanın en yüksek fiziğin olur
  • Fizik baya yüksek sapmaya sahip olur.En az sapmayı da kimyada bekliyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Peki sizce AYT matematik 3'ten fazla mı olur az mı?
    Edit:Bir soru daha.Standart sapma ile TYT'nin %40 olan etkisinin artma imkanı var mı?Yoksa sapma bunu etkilemez mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 16 Temmuz 2018; 0:58:26 >
  • kimya aşırı düşük olut

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    yok standart sapma onu etkilemiyor
  • uchihagaeshi kullanıcısına yanıt
    Matin puaninda hafif oynama olabilir.Ben tytnin de yuzdesi de hafiften degisebilir diye biliyorum.Ama bunlar cok kucuk oynamalar tabi.

• Benim duyduğuma göre Standart Sapma hem ders bazında hemde soru bazında var. Yani Her Fizik sorusu da eşit değil. Frekansa bakılıp çok küçük oynamalar yapılıyor böylece aynı 100'lük içinde aynı puan olma ihtimali azaltılıyor. Bunu çoğu hesaplama sitesi de kaçırır. Yoksa bi ton aynı neti yapan insan çıkıyor her sene. 75 TYT 50 AYT yapan 500 kişi nasıl sıralanacak? 2.3 Milyon kişi giriyor Elbet Aynı ders dağılımında birebir aynı Neti yapan veya OBP sayesinde aynı puana gelen olur ve bu kişilerin farklı olmasını Soru bazında Standart sapma engelliyor o virgülden sonraki basamaklar bu işe yarıyor.
  • Kilavuzda standart sapmayla ilgili bolumu okumak lazim.Ama benim bildigim tek tek soru bazinda sapma diye bir sey yok.

• Fizik diğerlerini geçemez. Fazla soru olması resmen değerini düşürdü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • standart sapma yükselince ham puan düşüyo dolayısıyla puan değeri azalıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkblood125 -- 16 Temmuz 2018; 10:53:49 >
  • ayrıca bölüm başına oluyor standart sapma soru başına diil
  • ayrıca değişik sonuçları çıkabilio ösym den 2017 2016 dan matta daha zor olmasına rağmen ort ve standart sapma daha yüksek 2017 bu nedenle 2016 mat soru değeri daha çoktu .Bu sene ne olur bakalım
  • En büyük konu da standart sapma ve net ortalamaları bizim üzerimizden hesaplanmayacak.

SON SINIFTA OKUYANLARIN NET ORTALAMASI VE STANDART SAPMASI HESAPLANARAK herkese o standart sapma üzerinden puan verilecek
  • K.Dot kullanıcısına yanıt
    Bence fizik soru başına 3.6 puan verecek geçen seneki ortalama olursa. 12.sınıfların fizik ortalamasına bağlı her şey.
  • arkadaşlara katılıyorum en fazla sapma fizikte olur, kimyayla biyolojinin de aynı olur diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.