ösym türkçe sorularını nereden hazırlıyor, hangi örnekleri kullanıyor? Türkçe sorularında anlam yoğunluğu olan metinler nereden araklanıyor? Bu soruları ve cevaplarını merak ediyorsanız faydalı bir içerik olmuş. ![]() Sonunda çok beklenilen deşifre videosu karşınızda. Hiçbir yerde bulamayacağınız analizlerle ÖSYM'nin sorularını nereden aldığını detaylı bir şekilde gösterdim ve video içerisinde bu seneki sınav için nasıl bir stratejide çalışılması gerektiğini anlattım. Faydalı olması için videoyu sonuna kadar izlemenizi tavsiye ederim. Bu videonun hazırlanması için çok emek verdim beğenip abone olarak desteklerseniz sevinirim. Görüşleriniz benim için çok değerli yorumlar kısmında belirtirseniz çok sevinirim. Elimden geldiğince boş zamanlarımda sizlere destek olmaya çalışıyorum. Video içeriğinde paylaşılan soruların tüm hakları ÖSYM ye aittir. Bu video bilgilendirme amaçlı çekilmiştir, sorular üzerinden herhangi bir ticari kaygı güdülmemektedir. Hepinize başarılar dilerim :) https://www.youtube.com/watch?v=bRfcCC3Wg1c&feature=youtu.be< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
ÖSYM Sorularının Kaynakları
ÖSYM'nin kullandığı sorular çeşitli kaynaklardan toplanır ve titiz bir inceleme sürecinden geçer. Bu kaynaklar arasında şunlar bulunur:
- Akademik Kaynaklar: Üniversiteler, araştırma kurumları ve uzmanlar tarafından hazırlanan kitaplar, makaleler ve diğer akademik yayınlar.
- Eğitim Materyalleri: Ders kitapları, çalışma kaynakları ve müfredat belgeleri gibi öğrencilerin eğitim sürecinde kullandığı materyaller.
- Güncel Olaylar ve Konular: Gazeteler, dergiler, haber siteleri ve diğer medya kaynaklarında yer alan güncel olaylar ve konular.
- Önceki Sınavlar: ÖSYM, geçmiş sınavlardaki soruları yeniden düzenleyebilir veya güncelleyerek kullanabilir.
Paragraf Sorularının Seçimi
ÖSYM, paragraf sorularındaki metinleri çeşitli kaynaklardan seçer. Bu kaynaklar arasında şunlar bulunur:
- Edebi Metinler: Klasik edebiyat eserleri, romanlar, hikayeler ve denemeler.
- Bilimsel Metinler: Bilim dergilerinden, araştırma makalelerinden ve ders kitaplarından alınan metinler.
- Haber Metinleri: Güncel olayları veya önemli konuları ele alan gazete ve dergi makaleleri.
İnceleme Süreci
ÖSYM, soruları kullanmadan önce kapsamlı bir inceleme sürecinden geçirir. Bu süreç şunları içerir:
- Uzmanların Değerlendirmesi: Alanında uzman akademisyenler, soruları inceler ve zorluk düzeyi, geçerlilik ve güvenilirlik açısından değerlendirirler.
- Pilot Uygulama: Sorular, gerçek sınav koşullarına benzer bir ortamda sınırlı sayıda öğrenciyle denenir.
- İstatistiksel Analiz: Pilot uygulamadan elde edilen veriler, soruların zorluk düzeyini ve ayırt ediciliğini belirlemek için istatistiksel olarak analiz edilir.
ÖSYM, soruların kalitesini ve geçerliliğini sağlamak için bu titiz inceleme sürecini uygular.