Şimdi Ara

ÖSYM FOTOĞRAF DEĞİŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
2
Favori
2.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen yıl saçım kısa çektirdim bu yıl uzadı sakallarım da orta uzunlukta hadi sakalımı keserim ama saçımı çok gerekmedikçe kesmek istemiyorum. Ben şimdi fotomo değiştirmeli miyim? Evetse nerde değiştirebilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: oeem

Geçen yıl saçım kısa çektirdim bu yıl uzadı sakallarım da orta uzunlukta hadi sakalımı keserim ama saçımı çok gerekmedikçe kesmek istemiyorum. Ben şimdi fotomo değiştirmeli miyim? Evetse nerde değiştirebilirim?

Farzetki Pürüzlük Çıkaracak Cins Bir Memur Geldi Karşına Nolur Nolmaz Değiştir.
  • Nerelerde değişebiliyor

• quote:

Nerelerde değişebiliyor

Bilgisayar Kameran varsa ve netse direk ÖSYM nin sitesinden değiştirebilirsin diye biliyorum.
  • Bizzat abim ayni olayi yasadi.
    Sinavda salona okulun bas gorevlisini cagirip fotosunu kontrol ettirmisler.
    Yani diyecegim o ki bu riski almak istemiyorsan degistir

• quote:

Nerelerde değişebiliyor

ÖSYM kayıt merkezi ve koordinatörlüklerinde değiştirebilirsinSen en iyisi sana en yakın liseye git.İşlem ücreti 3 TL + Fotoğraf değiştirme ücreti 10 TL =13 TL alırlar hocam.

• Biraz önce ösymyi aradım ve gerçekten sinirlendim elim ayağım titriyor. Dedi ki fotoğrafınıza çok benzemiyorsanız değiştirebiliriz dedi ve ben de dedim ki benziyorum ancak saçım sakalım uzadı dedim. Şimdi dilekçe yollasanız saçım uzadı boyum kısaldı diye hemen değiştiremezsiniz dedi çok değişiklik varsa öyle değiştirebilirsiniz dedi ben de dedim ki o zaman sıkıntı çıkmaz diyorsunuz dedim ben öyle bir şey demedim dedi iyi akşamlar dedim kapattım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bendede var saç sakal uzadı geçen sene saçım kısacıktı. Aynı konuyu bende açmıştım ama çözülmedi. Takipteyim.

• Ne yapacağız?

• oeem O kullanıcısına yanıt
    Ben yarın liseyi arayacağım bir soracağım onlara. Bütün çalışmalarımın saçma sapan bir şey yüzünden gitmesini istemem. Eğitim sistemimiz zaten berbat bir de bu çıktı başımıza.

• Mezun olduğunuz liseyi mi yoksa ösym başvuru liselerini mi? Bir de lütfen haber edin

• oeem O kullanıcısına yanıt
    Ösym başvuru lisesini arayacağım. Haber veririm fakat konuyu uplayalım. Bilen birileri çıkar tecrübeli birileri belki.

• Aynen gençler bende 10 kilo felan verdim hiç alakam yok resimle nasıl değiştirebiliriz

• Eğer ais teki fotoğrafının geçerlilik süresi dolmadıysa ösym dilekçe yazman gerekecek
  • Rastafariann R kullanıcısına yanıt
    Dilekçeyi sınava başvurmadan mı yapalaım başvurduktan sonra mı yoksa farketmez mi?

• Benimde foto degişmesi lazım o yüzden aradım biraz önce ösym dilekçenin 20 ocağa kadar ulaşması lazımmış Size tavsiyem sizde ösym bir arayın detaylı bilgi alın belki durum farklıdır numarası 444 67 96
  • Aslında Ösym resmi yenileyemezseniz Nufus Cuzdanı Resmini yenileyin Sonuçta orda ki gözetmenlerde biliyor o fotoğrafın ne şartlarda nasıl çekildiğini
  • quote:

Mezun olduğunuz liseyi mi yoksa ösym başvuru liselerini mi? Bir de lütfen haber edin

Hocam bu dediginiz resim kimlikteki resim mi degismesi lazım e okuldaki mi ? Bilgilendirirmisiniz

• ben geçerlilik süresinin 2019 yılına kadar olduğunu görünce direkt gönderdim degiştirmeden.elindeki fotoğraftan önünde duran kişiyi tanıyamayacak mı görevliler.fazla abartıyorsunuz sanırım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ösym aday işlemierindeki fotoğrafım eski olduğundan girdiğim sınavlarda sorun çıkıyordu ve güncellemek için biraz araştırdım fakat tam olarak nasıl olduğu anlatılmıyordu.Ben de fotoğraf güncellemesi yapmak isteyenler için kısa bir rehber yazmak istedim.

İlk önce başvuru klavuzunda veyahttp://www.osym.gov.tr/dosya/1-69762/h/dilekceson.pdf bulabileceğiniz genel amaçlı dilekçeyi eksiksiz şekilde dolduruyoruz.(dilekçede yer alan evrak referans numarasınıhttps://ais.osym.gov.tr 'dan giriş yaparak soldaki menüden alabilirsiniz.)

İkinci aşamada muhtarlıktan onaylı, fotoğraflı nüfus cüzdan suretini alıyoruz.

Üçüncü aşamada dilekçe, onaylı nüfus cüzdan sureti ve bir adet vesikalık ile zarfa koyduktan sonra
    "ÖSYM 06800 Bilkent / ANKARA " adresine posta ile gönderiyoruz.

Dördüncü aşamada yaklaşık bir ay sonra dilekçede yazdığınız cep telefonunuza yaptığınız başvurunun onaylanıp, verilen tarihler arasında ilinizdeki ösym il koordinatörlüğüne başvurmanıza dair mesaj geliyor.

http://www.osym.gov.tr/belge/1-2412/osym-sinav-koordinatorlukleri.html

Yukarıdaki linkten size en yakın koordinatörlüğe kimliğiniz gidip, 10 TL karşılığında yeni fotoğrafınız çekilip sisteme geçiyor...

Resim gecerliligi bitmişse osym burosundan hemen cekip resim koyabiliyorlar ...

[Ç]ALINTIDIR..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.