Şimdi Ara

osx86 ve windows 7 arası saat sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selamlar;

    uzun bir aradan sonra biraz merak birazda kişisel tecrübeyi artırmak için yeniden hackintosh kurulumuna giriştim,

    mevcut kullanmakta olduğum win7 ve yeni kurduğum osx86 farklı disklerde, biostan boot önceliği vererek hangisini kullanacağımı seçiyorum, bu şekilde gayet pratik geliyor bana ancak mac os kullanıp makinayı win7 den açtığımda her seferinde saatin bozulmuş olduğunu görüyorum windows'un saati sürekli 2 saat geride kalıyor bu sorunun çözülebildiğini biliyorum ama forumda ve internette yaptığım kısa aramalarda bulamadım. siz ne dersiniz nasıl çözebilirim?



  • Windowsta HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\TimeZoneInformation adresine ulaş kayıt defterinden. RealTimeIsUniversal ( DWORD (32-bit) ) bunu ekle ve 1 değerini ata. Saati ayarla windowsta bi sıkıntın kalmaz.
    Edit: DWORD değerini eklendim. Belki hangisini seçeceğini beilmezsin diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dakmor -- 17 Ocak 2013; 17:32:18 >
  • çok teşekkürler deneyeceğim,
    geçici çözüm olarak task scheduler'a kurla tanımladım her startup işleminden saati internetten kontrol etsin güncellesin yaptım bu şekildede çözülebiliyor.

    sebebi nedir acaba bu tuhaf sorunun

    dipnot:

    http://support.microsoft.com/kb/2687252/tr

    şöyle bir link buldum, bu komutu vermenin zararlarından bahsediyor.biraz riskli gibi sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaedHrOS -- 18 Ocak 2013; 11:19:46 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaedHrOS

    çok teşekkürler deneyeceğim,
    geçici çözüm olarak task scheduler'a kurla tanımladım her startup işleminden saati internetten kontrol etsin güncellesin yaptım bu şekildede çözülebiliyor.

    sebebi nedir acaba bu tuhaf sorunun

    dipnot:

    http://support.microsoft.com/kb/2687252/tr

    şöyle bir link buldum, bu komutu vermenin zararlarından bahsediyor.biraz riskli gibi sanki.

    Tek sorun yaşabileceğiniz durum saatlerin ileri yada geri alınacağı zamanlar olacaktır. Onun dışında hiçbir sorun teşkil etmez içiniz rahat olsun.




  • peki, teşekkür ederim faydalı bilgiler için.
  • Arkadaşlar benim aynı harddiske kurulu olan mac (iatkos ml2) ve win 7 işletim sistemlerim var.Önce sırf iAtkos ML2 iken harddisk bölme yapıp böldüğüm yere win7 kurup,win7'ye easyBCD yükleyip açılışta hangi işletim sistemi istediğimi seçip iki işletim sistemini de genel hatlarıyla sorunsuz olarak kullanıyorum ancak çok garip bir sorunum var.

    Araştırdığım zaman herkes BİOS pili diyor lütfen BİOS pili demeyelim çünkü değil(BİOS saati doğru)

    Şimdi sorunuma geliyorum arkadaşlar win 7yi açtığımda saatin 3 saat geri gittiğini görüyorum.ve deneme yanılma yöntemiyle yaptığım testler sonucu sorun mac işletim sistemini açtıktan sonra oluyor. Nasıl mı? win7'yi açıp saati ayarlayıp ki otomatik güncelleştirme açık internet saatiyle eşliyorum saati düzelttikten sonra eğer bilgisayarı defalarca kapayıp açmama rağmen eğer açılışta mac'i seçmediğim sürece saatte herhangi bir bozulma geri gitme meydana gelmiyor win7deki saat hep doğruyu gösteriyor. Ancak bir açılışta maci açıp sonra tekrar win 7 açtığımda saat direk 3 saat geri gidiyor.

    yani, açılış sıram

    win7-win7-win7-win7-....-win7 lduğu sürece saat hep doğru ancak arada maci açtıktan sonra saat 3 saat geri gidiyor.
    açılışım win7-win7-mac diyelim bundan sonra tekrar win7yi açtığımda yani win7-win7-mac-win7 olduğunda saat 3 saat geri atmış oluyor.

    Çok araştırdım ama bir çözüm bulamadım bunun çözümü nedir yardımcı olursanız çok sevirim.

    ayrıca dipnot: win7'de saati ayarladıktan sonra maci açtığımda ilk bi kaç saniye macin de saat 3 saat ileri oluyor ama garip olan kısmı 3 saat geri değil ileri oluşu ama hemen düzelir muhtemelen macin her açılışta yaptığı otomatik saat güncellemesnden dolayı anında düzeliyor ama mac'e yaptığı etki de ortada.

    yani saat örneğin: windowsta saat 15.00 macte saat 18.00 a denk geliyor. ben gidip de windowsun saatini düzelttiğimde de doğal olarak macin de saati 3 saat ileri gidiyor ve 21:00 oluyor.

    Bu dengesizliğin sebebi nedir nasıl çözülür teşekkürler




  • Bu mevzu çok eski mevzudur. Zaman dilimini osx ten apple.asya yapın düzelir. Apple.avrupa yaparsanız 3 saat geri alır. Standart avrupa gelir. Asya olarak değişitrmelisiniz..Bunu yaptığınızda problem kalmaz. Ya da tam tersi windows saat sunucusunu değiştirin. yok hiçbiri olmadımı;

    Alın bunu os x e kurun.Ufacık bir modüldür, osx açılışında saati local olarak ayarlar. Sınıtınızda biter. Ama önce dediğimi yapın.

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/36199740/Localtime-Toggle.pkg
  • bende de aynı sıkıntı vardı..sürekli saati güncelledim tek çözüm buydu
  • Bende de aynı problem var:) Her açtığımda windows 'u güncelliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 2smoke

    Bu mevzu çok eski mevzudur. Zaman dilimini osx ten apple.asya yapın düzelir. Apple.avrupa yaparsanız 3 saat geri alır. Standart avrupa gelir. Asya olarak değişitrmelisiniz..Bunu yaptığınızda problem kalmaz. Ya da tam tersi windows saat sunucusunu değiştirin. yok hiçbiri olmadımı;

    Alın bunu os x e kurun.Ufacık bir modüldür, osx açılışında saati local olarak ayarlar. Sınıtınızda biter. Ama önce dediğimi yapın.

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/36199740/Localtime-Toggle.pkg

    aylar sonra ben bu asia sunucu hikayesini demedim ama farklılık olmuyor sürekli 2 saat geriden açıyor windows
    önceki kurulumda yaptığım gibi windows task scheduler a her açılışta saati otomatik güncelle komutunu gireceğim başka çare yok




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.