Şimdi Ara

OSX için yeni çıkan güzel programlar tavsiye listesi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
24
Cevap
6
Favori
2.339
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam hala son sesten bahsediyorsunuz, ben daha kaliteli ses almaktan bahsediyorum, anlatamadım galiba!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TechZone

Hocam hala son sesten bahsediyorsunuz, ben daha kaliteli ses almaktan bahsediyorum, anlatamadım galiba!

Hayır ben anlatamıyorum. Programın amacı kaliteli ses vermek ekolayzır ayarı çekmek filan değil. Sesi aşırı şekilde arttırmak. (Bahsedilen yöntemle) Ben programa spesifik konuşuyorum. Programın ismi boom. Yoksa herhangi başka bir ekolayzır ayarı yoluyla (Itunes kullanarak vs) ses kalitesini arttıran bir program tabii ki hoparlör patlatmaz. Burada önemli olan Apple'ın yazılımsal olarak koyduğu limiti kaldıran boom programının sesi son ayara getirerek hoparlörü çatlatabileceği gerçeği. Çünkü ses ayarı hoparlörler zorlanmasın diye sürücüden kısılmış olarak geliyor. Programın bir özelliği de (Ekolayzır ayarı yapmak dışındaki asıl önemli özelliği) bu korumayı ses sürücüsünden kaldırarak sesi son seviyeye çekmesi. İşte ben bundan bahsediyorum. Bu durum hoparlörü çatlatabilir ve sürekli cızırdayan internal hoparlör sorununa yol açabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Ekim 2014; 15:46:33 >

• Ekolayzır ile seste artış sağlıyor gibi bir laf etmedim ki ben. Bende biliyorum yazılımsal sınırın kalkıp sesi haddinden fazla açabildiğini.

Diğer ekolayzır programlarına göre en kaliteli ayarı yapıp normal ses düzeylerinde en iyi ses kalitesini veriyor diyorum! Müziğine göre üstündeki normal standartlarda çalışan hoparlörlerden daha kristalize ses alınabildiği gibi daha bass odaklı seste çıkartıyor. Özellikle alt perde basslarda da bu başarımı sağlıyor. Bunu son seste dinlemek başka bir şey, eko. ayarı ile kaliteli ses almak ayrı bir şey.. Programı yükledik diye herkes son seste kuşlanacak diye bir şey yok.

Ha sadece son sesi çok fazla, dikkatli kullanın deseniz anlayacağımda, benim kullanma amacım eko. ayarı ile Hz değerleriyle oynayıp daha tatmin edici ses alabilmek..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TechZone

Ekolayzır ile seste artış sağlıyor gibi bir laf etmedim ki ben. Bende biliyorum yazılımsal sınırın kalkıp sesi haddinden fazla açabildiğini.

Diğer ekolayzır programlarına göre en kaliteli ayarı yapıp normal ses düzeylerinde en iyi ses kalitesini veriyor diyorum! Müziğine göre üstündeki normal standartlarda çalışan hoparlörlerden daha kristalize ses alınabildiği gibi daha bass odaklı seste çıkartıyor. Özellikle alt perde basslarda da bu başarımı sağlıyor. Bunu son seste dinlemek başka bir şey, eko. ayarı ile kaliteli ses almak ayrı bir şey.. Programı yükledik diye herkes son seste kuşlanacak diye bir şey yok.

Ha sadece son sesi çok fazla, dikkatli kullanın deseniz anlayacağımda, benim kullanma amacım eko. ayarı ile Hz değerleriyle oynayıp daha tatmin edici ses alabilmek..

İyide herkes sizin kadar bilinçli olmayabilir. Alt perde bas vs. herkes bunlardan anlayacak diye bir kural kaide yok. Adam ses yükseltici diye yükler bilgisayarına baktı ses yüksek çıkıyor memnun kalır durumdan, dayar sonuna kadar sesi sonra alır eline hoparlörü. Bu iş bana işlemciyi overclock etmek gibi geliyor. Adam koymuş limiti ses sürücüsüne belli ki, sesin fazla açılmasını istemiyor ve belli seviyenin üstüne volume yükseltilmesine güvenmiyor. Hoparlörün güvenli kullanılabileceği bir limit (ses limiti var). İlgili program kaldırıyor bu korumayı Mac OS X sürücüsünden. Dolayısıyla tehlike yaratacak birşey çıkıyor ortaya. Programın içinde de aman fazla yükseltmeyin vs gibi uyarılar da yok. Adam eklemiştir programın sözleşmesine donanıma gelecek zarardan sorumlu değiliz deyip çıkmıştır. Apple'ın ses sürücüsüne dokunmayan bir ekolayzır ayarı yapan program olsa hoparlörü çatlatırsınız patlatırsınız diye yazı yazmam. Böyle bir tehlike var ve uyarıyorum. Çünkü kimse ses az daha yükselecek diye sürekli cızırdayan hoparlöre sahip olmak istemez. Çoğu Mac kullanıcısı Macbook, Macbook Air vs. kullanıyor. Imac Mac Pro kullananlar azınlıkta. Internal hoparlörü yamulmuş dizüstü bilgisayar ciddi bir sorundur. O yüzden bana bilmeyenleri uyarmak düşer.

Ayrıca sizin söylediğiniz tarz eko ayarları için Itunes bence yeterli. Programın o konuda artısının olduğunu düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme4495 -- 23 Ekim 2014; 16:08:51 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.