Şimdi Ara

Osmanlı ve atom bombası [Video]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzleyin işin ehli insanlar konuşmuş çok ilginç gerçekten. Beni düşündüren geçmişte bu teknolojiye sahipsek geliştirip şuanda bu teknolojiyi kullanıyor olabilirmiyiz acaba.

• @Birşeydiyecem

sanırsam 'madem bu teknolojiye sahipmişisz'' falan derken herhalde alay(sarcasm) konusu değil mi ? yoksa videoyu izleyip bunun bir mockumentary(sahte belgesel) olduğunu biliyorsunuzdur.

bu arada fransızca mı ne konuşan adama koptum olalala ottoman lala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thepersonyouhavecalled -- 25 Haziran 2012; 23:28:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: can1117

@Birşeydiyecem

sanırsam 'madem bu teknolojiye sahipmişisz'' falan derken herhalde alay(sarcasm) konusu değil mi ? yoksa videoyu izleyip bunun bir mockumentary(sahte belgesel) olduğunu biliyorsunuzdur.

bu arada fransızca mı ne konuşan adama koptum olalala ottoman lala

atom bombasının ne denli zor bir iş olduğunu biliyorum özellikle uranyum zenginleştirme günümüz teknolojisinde bile bunu yardım almadan başarabilmek oldukca zor lakin bu koca koca adamlar fake bir video için mi uğraşmışlar siz bu bilgiye nereden ulaştınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Birşeydiyicem -- 25 Haziran 2012; 23:35:24 >

• Vayy canına, bu video ya Harun Yahya imalatı ya da yazar Oktan Keleş, bunlardan birisi yapmışsa kesin doğrudur, maşallah Osmanlıya!
  • Tam olarak neyin dalgasını geçip neyin kafasını yaşamışlar anlayamadım. (fransıza bende çok güldüm:)

Ama;

Her zerre içinde bir güneş taşır,
    Zerre ağzını açarda güneş çıkarsa o pusudan
    Ortalık tuz buz olur ışıltısından.
    Zerreyi ortadan kesseniz ortada bir güneş,
    Etrafında güneşler görürsünüz...

MEVLANA
  • quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

Tam olarak neyin dalgasını geçip neyin kafasını yaşamışlar anlayamadım. (fransıza bende çok güldüm:)

Ama;

Her zerre içinde bir güneş taşır,
    Zerre ağzını açarda güneş çıkarsa o pusudan
    Ortalık tuz buz olur ışıltısından.
    Zerreyi ortadan kesseniz ortada bir güneş,
    Etrafında güneşler görürsünüz...

MEVLANA

işte bu enteresan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • osmanlıyı fazla küçümsüyorsunuz anlaşılan biraz tarih kitabı okuyun

osmanlı zamanında yüzlerce uçak ürettik. hemen ardından türkiye uçak üretecekti 10 adet uçak yabancılara tanıtılmak üzere gösterildi ki bir tanesi benzini bittiği için uçuşu tamamlayamadı ne hikmettir ki benzininin tam doldurulmaması türkiyenin o dönem basbakanı tarafından bir hata olarak sayıldı ve türkiye uçak üretimini durdurdu. ardından avrupadan gelen siz üretmeyin biz size ucuza uçak verelim teklifi hemen akabinde kabul edildi.

ülkemizi küçük görmeyin zamanında yiyiciler tarafından bu ülke parsel parsel satılmıs olabilir ama hiç bir şey için geç değil ve geçmişi köklü bir ülkeyiz. zamanın en bilge alimleri bizlerdendi hala da en zeki insanlarımız beyin göçü akımıyla avrupaya kaptırılmakta yeni yeni teknolojiyi üretmeye çalışıyoruz diyeceğim şudur ki kendinizi küçük görmekten vazgeçip bu kompleksten kurtulun. o zaman gerçeği daha açık göreceksiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

osmanlı zamanında yüzlerce uçak ürettik. hemen ardından türkiye uçak üretecekti 10 adet uçak yabancılara tanıtılmak üzere gösterildi ki bir tanesi benzini bittiği için uçuşu tamamlayamadı ne hikmettir ki benzininin tam doldurulmaması türkiyenin o dönem basbakanı tarafından bir hata olarak sayıldı ve türkiye uçak üretimini durdurdu. ardından avrupadan gelen siz üretmeyin biz size ucuza uçak verelim teklifi hemen akabinde kabul edildi.

Bu hikaye bana tanıdık geldi. Derken devrim arabasını hatırladım. Belki karıştırıyorsunuz bilmiyorum ama ilk yerli otomobil devrim, zamanın devlet lideri Gürsel(yada Evren) tarafından test sürüşüne çıkartılır ama benzini konulmadığı için yolda kalır. Şoför "Benzin bitti Paşam’’ der korkarak. Bunun üzerine "Garp kafasıyla araba yapıyorsunuz ama şarklı olduğunuz için benzin koymayı unutuyorsunuz’’ diyerek Gürsel hışımla arabadan inmiştir. Bu mevzu aslında o kadar basit bir hikaye değil önemli detayları atladım, neyse buda başka topiğin konusu olsun.

Neommy, anlatır bize bu hikayeleri

Velhasıl akabinde parasını basıp arabaları garptan almaya devam ettik bu güne dek.

• quote:

Orijinalden alıntı: El-Cezeri

quote:

Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem

Bu hikaye bana tanıdık geldi. Derken devrim arabasını hatırladım. Belki karıştırıyorsunuz bilmiyorum ama ilk yerli otomobil devrim, zamanın devlet lideri Gürsel(yada Evren) tarafından test sürüşüne çıkartılır ama benzini konulmadığı için yolda kalır. Şoför "Benzin bitti Paşam’’ der korkarak. Bunun üzerine "Garp kafasıyla araba yapıyorsunuz ama şarklı olduğunuz için benzin koymayı unutuyorsunuz’’ diyerek Gürsel hışımla arabadan inmiştir. Bu mevzu aslında o kadar basit bir hikaye değil önemli detayları atladım, neyse buda başka topiğin konusu olsun.

Neommy, anlatır bize bu hikayeleri

Velhasıl akabinde parasını basıp arabaları garptan almaya devam ettik bu güne dek.

Osmanlı döneminde de ucak üretmedik... osmanlıdan sonra üretildi ucakları yanlış hatırlamıyorsam...ayrıca yüzlerce nedir yav... o kadar altyapısı olsa savaşın seyri değişirdi..

araba mevzusunda yakıt konusu vardı..onuda karıstırmıs arkadaş.. düşen ucak pilotaj hatasından düştü..ntv belgeselinde görmüştyüm... ucakta kusur yoktu..ama işte hangi zekice sebeptense kapattılar fabrikayı... birde DEVRİM arabalarının filmi oldu hatırlarsınız..şimdi arabaya benzin koymayı unuttular diye anlatılır ama biraz daha farklı..arabaları yaptıktan sonra trene koyuyolardı. tren benzinli sekilde almıyormuydu tam hatırlayamıyprum orasının ama işte o sebepten ötürü aracata cok az yakıt bırakıyorlardı... aracları gelmesi gereken yere geliyordu..ama hesaplanmayan birsey daha vardı..aracı yapıp getirenler aracın sergileneceğini sanıyordu...dönemin genelkurmay başkanı mı basbakanı mı her kimse..aracı getirin sürelim halkı bunun içinde selamlayalım falan diyor...aracın içinde az yakıt var...yeter diye düşünüyolar sanırm...ama yetmiyor...bu bahaneyle bir rüya dana son buluyor..gerci sahsi görüşüm arac normal calıssada yine üretime geçmezdi..mali sebeplerden ötürü..ama yinede basarmaları bir özgüven getirdi ...

filmde yine iki ilginç olayı anlatayım..

yerli arabaya karsı cıkanlar var..bir sürü para boşa gidecek ,yaptığımız arabada batınınki kadar kaliteli olmayacak diye sızlanıyordu birisi..eline kalem almış..kırıyordu..aha bu yerli malısonra yabancı kalem alıp gösteriyordu..kırılmıyordu..aha bu gavur malı gibisinde...

yine mühemdislerden birinin sözü ''bu ülkede hiçbir başarı cezasız kalmaz''.

• ilk başta "abdülhamit'in robotu" gibi bir efsane dönecek zannettim. ama daha sonradan iş değişti. videoyu yalanlamaya bile lüzum görmedim

video bir başlıyor, ofis sandalyesine oturup arkasına 2 meydan larus (yazılışı her neyse) alan adamı bize prof diye yutturuyorlar dedim.
    sonra ne göreyim? osmanlı üniversitesi'nden bir prof konuşuyormuş

adamın ismini google'dan aratma zahmeti gösterdi ki ne böyle biri var o ünvanda, ne de öyle bir üniversitede. zaten öyle bir üniversite yok

hele fransızca konuşan adama gelince, tamamen koptu film

birine de beyaz önlük giydirip mantar panolu bir ofiste konuşturmuşlar ki, komedi

zaten bilgi yanlışları da diz boyu. einstein ekibi 2. dünya savaşı başlamadan önce, Atatürk'e talep ederek gelmişlerdir Türkiye'ye. bunun osmanlı ve atom bombası ile ne alakası olabilir? alakasız bilgi koymalarının nedeni de yine dikkatsiz kişilere karşı inandırıcı olmaya çalışmak.

• ittihatçılar küçükçekmece'de bombayı ürettirmiş.
    peki türkiye cumhuriyetinin ilk nükleer araştırma merkezi nerede?
    küçükçekmece'de.
    bu da mı tesadüf.

ayrıca 12. saniyede atom bombası denemesi görüntüsünde siperlerdeki osmanlı askerleri açıkça görülüyor.

ben ikna oldum.
  • atom bombası nedir,bir fikriniz var mı,
    Einstein fikirlerini tesla'ya anlatmıştır(tabi tesla o zaman oldukça yaşlıdır) tesla bile atomun parçalanmasından bu kadar büyük bir enerji çıkacağını düşünmemiştir.
    Atom bombası, 2.dünya savaşının sonlarına doğru yapılabilmiştir, onu datek devlet yapmıştır.Atom bombası yapıldığında bırakın Osmanlı'yı,Atatürk bile ölmüştü.
    Osmanlı zamanında hiç bir devlet atom bombası üretemezdi,çünkü dünyadaki teknoloji yeterli değildi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlıyı hafife almak değilde niyetim son zamanlarını biliyorsunuz değil mi Osmanlının ?
  • yahu adamlar ciddi ciddi "küçükçekmecede bir sığınakta üretilen atom bombası bir denizaltı ile rusyaya götürüldü" diyebiliyor. gerçi buna inanmak gerek. zira alınan duyumlara göre, uranyumu da bakırcılar çarşısında esnafa paylaştırmış, döve döve zenginleştirmişlerdi.

yeni ittihatçıların ittihat ve terakkiyi yüceltmek için yapmayacağı şey yok tamam, ama bu kadar da insanı kaz yerine koymak ayıptır. paşayı (enver) yücelteceğiz diye olmayan tesislerde atom bombası üretildi demenin ne manası var?

efendim Osmanlı bombayı yapmış ama etik açıdan denememiş. ee, ne diye yaptın peki madem denemeyecektin, aklın neredeydi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: C4

yahu adamlar ciddi ciddi "küçükçekmecede bir sığınakta üretilen atom bombası bir denizaltı ile rusyaya götürüldü" diyebiliyor. gerçi buna inanmak gerek. zira alınan duyumlara göre, uranyumu da bakırcılar çarşısında esnafa paylaştırmış, döve döve zenginleştirmişlerdi.

yeni ittihatçıların ittihat ve terakkiyi yüceltmek için yapmayacağı şey yok tamam, ama bu kadar da insanı kaz yerine koymak ayıptır. paşayı (enver) yücelteceğiz diye olmayan tesislerde atom bombası üretildi demenin ne manası var?

efendim Osmanlı bombayı yapmış ama etik açıdan denememiş. ee, ne diye yaptın peki madem denemeyecektin, aklın neredeydi?

• quote:

Orijinalden alıntı: C4

yahu adamlar ciddi ciddi "küçükçekmecede bir sığınakta üretilen atom bombası bir denizaltı ile rusyaya götürüldü" diyebiliyor. gerçi buna inanmak gerek. zira alınan duyumlara göre, uranyumu da bakırcılar çarşısında esnafa paylaştırmış, döve döve zenginleştirmişlerdi.

ben bu videonun eğlence amaçlı çekildiğini düşünüyorum, bu kadar üzerinde durup tartışmaya değecek bir şey değil yani. neden bu kadar ciddiye aldığınızı anlayamadım.

• Videodan çok arkadaşın durumunu tartışmak daha önemli, zira dalga geçmiyorsa durum vahim
  • mehmet reşat döneminde üretimi yapılan uçak yeniçeriler tarafından uçurulmuştur.ulufe töreninde.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.